Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2021, November 7 - 23:17
Britannia
Britannia's picture
Offline
Last seen: 2 years 1 month ago
Brons
Joined: 2021-11-07 21:51

Lån vid låg inkomst

Hej!
Är det någon som får lån vid en låg inkomst? Av vilka i så fall.
Jag tänker att att jag behöver investera i mitt utseende och min kropp snarast (bli mindre tjock). Jag kan inte vänta på att spara ihop pengar. Tror att det lönar sig i längden att ha ett mer fördelaktigt utseende (smalhetsnormen) när jag söker jobb för hur mycket jag än vill duga som jag är och att andra inte ska särbehandla någon pga utseendet så är det tyvärr fördomar om tjocka. Samt behöver jag få en mindre tung kropp för att inte belasta lederna fel.
Betalar landstinget något som gör kroppen mindre när man har ett mycket högt bmi, fetma (förutom magsäcksoperationer)? Jag skulle önska fettsugning av lår och förminskning av bröst.

Trivs inte med min kropp.
Överviktig.
Har inte gjort några ingrepp.
Funderar på vad jag vill.
Britannia

Annons
2021, November 8 - 22:34
Missmee
Missmee's picture
Offline
Last seen: 2 years 6 months ago
Brons
Joined: 2021-08-29 20:02

Jag skulle inte rekommendera att ta lån om du inte har inkomst att betala tillbaka ❤️

Jag gjorde en gbp för tio år sedan innan det blev världens hype (supersvåra att få då) och gick ner 75kg på 7 månader, en livslång kamp men har man enorm övervikt är det värt..

5 barn, 38år, 174cm, 68kg

Bukplastik med t-snitt 21-10
Bröstförstoring och lyft 21-10

2021, December 3 - 11:33
Britannia
Britannia's picture
Offline
Last seen: 2 years 1 month ago
Brons
Joined: 2021-11-07 21:51

Hej! Jag har som intention att betala tillbaka, funderar bara på om det ens är möjligt att få lån om inkomsten är låg nu (kommer byta jobb men har tankar på att det är bättre för mig att väga mindre innan, ha mindre problem pga vikten osv).
?

Trivs inte med min kropp.
Överviktig.
Har inte gjort några ingrepp.
Funderar på vad jag vill.
Britannia

2021, December 4 - 11:53
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 1 day 17 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Rent krasst handlar det väl om återbetalningsförmåga. Bedöms du ha tillräckligt låga utgifter för att med din inkomst kunna betala tillbaka, och du inte har bnetalningsanmärkningar, så borde det ju gå att få lån. Koll alltid den effektiva räntan, så du vet vad lånet kommer att ha kostat dig när du betalat tillbaka! Kan du klarar din återbetalning på två år, är Medical Finance ofta ett bra alternativ. Landstinget kommer inte att hjälpa till med något annat än möjligen just en GBP eller liknande, om du bedöms vara en lämplig kandidat för det. 

MEN:

Det är mer riskfyllt att utföra ingrepp på någon med ett för högt BMI, och du kan få svårt att hitta någon seriös kirurg som gör det. Dessutom vet du ju inte säkert hur du kommer att se ut när du sen gått ner i vikt, och en bröstförminskning kan bli helt överflödig - kanske t o m något du ångrar, eftersom 10 kg på kroppen brukar motsvaras av ca 2 dl fett på varje bröst. 

Jag vet att det inte är hugget ur luften, att kraftigt överviktiga personer möts av fördomar, när folk undermedvetet (?) drar slutsatsen att man också är "karaktärslös" och lat, och visst kan ju en arbetsgivare oroa sig för de hälsorisker det medför att vara överviktig, dvs för ev framtida sjukskrivning.

Samtidigt tror jag att du får ett mycket bättre utseendemässigt resultat av att först gå ner i vikt. Om du inte är viktstabil, riskerar du också att fettsugningen ger ett lite konstigt resultat. Går du upp tio kilo efter den, så lägger sig ju fettet i större utsträckning någon annanstans. Som kvinna vill du troligen ändå hellre ha överskottsfett på låren än på mage, armar och rygg? Fettsugning funkar därför inte som viktminskningsmetod utan är mer ett sätt att få bort depåer som inte "passar med resten".

Kanske kan tanken på en operation hålla din viktnedgångsmotivation uppe, samtidigt som du då även har möjlighet att lägga undan pengar under tiden, så att du klarar dig med ett lån du kan betala tillbaka på två år, med förmånlig ränta.

Faktum är, att man ofta får en bättre självkänsla av att ha en plan och ett mål och bevisa för sig själv att man kan hålla sig till den. Det skiner igenom vid en anställningsintervju också. 
Utan att veta hur du ser ut idag, så kan du kanske hitta en viss snabbhjälp i shapewear. Använder man dem "hela tiden" så är det lättare att kroppen lite grann tar form efter dem också. Även riktigt runda former kan ju sitta kvinnligt och med en klädsam klädstil och snygg frisyr motverkar du fördomarna ovan. 

Så mitt råd är: "dröm" stort men var realistisk när du lägger upp din plan så att den går att genomföra. Det kommer att kännas bättre i längden och du har länge kvar att leva.

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
Annons
Annons
Annons