Annons
13 posts / 0 new
Last post
#1 2012, November 12 - 21:15
Pipsvängen
Pipsvängen's picture
Offline
Last seen: 11 years 6 months ago
Brons
Joined: 2012-05-02 20:59

Reformedica Örebro

Vart ska man börja...
 
Jag har så många gånger tänkt att skriva, men sen känner man att man inte orkar, MEN sanningen måste komma fram.
 
Jag är en av dom olyckliga som har drabbats av hela denna PIP-skandal. Våren 2007 opererade jag mig första gången hos Per-Erik Janson på Reformedica i Örebro, allt var toppen. Visst att jag vaknade under operationen och fick gå med hjälp av sjuksystrar mellan op-salen och rummet när jag var klar, att det var lite udda redan där tänkte jag inte så mycket på då. Dom var ju så gulliga och mina bröst var inte längre urammade och ledsna taxöron.
 
Efter operationen såg jag att mina bröstvårtor var helt olika, men P-E sa att så blev det för att så hade mina beöstvårtor alltid varit. Men jag hade inte märkt det innan för då var dom naturliga. Så jag svalde hans svar. Att ärret hade hamnat lite högre upp gjorde inte så mycket, jag hade ju för tusan fasta bröst. Ja, jag var väldigt ung och naiv.
 
Tiden gick och brösten som hade varit så fina började bli hårdare och mitt högra började göra fasligt ont. Men jag hade verkligen inte tid att göra något åt det, var egen företagare och kunde absolut inte vara borta. Men tillslut kände jag att jag hade tid att vara borta från jobbet och jag hade ändå en kapsel-försäkring som snart skulle gå ut.
 
Detta var våren 2010, tidigare det året hade PIP blivit förbjudet. Veckorna innan operationen sa magkänslan att det inte var värt det, att jag inte skulle gå till honom, tre vänner hade varit där och alla hade råkat ut för massa komplikationer. En såpass att hon fick spendera en tid inlagd på sjukhus. Men smärtan och fåfängan överröstade magkänslan, jag ville ha perfekta bröst igen.
 
Men för det första så korrigerade han endast det ena, mitt försäkringsbolag ifrågasatte varför han tog 15 000 för endast ett bröst, när en kapselkorrigering på båda brukade kosta 12´, jag fick stå för de 3000 extra själv. Ännu en gång sa magen åt mig att hoppa detta, MEN fåfängan och smärtan gick före. Jag frågade flera gånger om smärtan kommer bli värre och det sa han att den absolut inte skulle bli, för jag sa att OM det skulle bli värre ville jag inte genomföra det. Hittills tyckte jag ändå att han var trevlig, men det var väl för att jag var så osäker och svalde allt han sa.
 
Genast efter operationen kände jag att det inte var som förra gången, men tänkte inte så mycket på det. När det var dax att få bort bandagen så upptäckte jag som en luftbubbla vid min högra bröstvårta, men det var enligt dom bara pga svullnaden. 
 
Smärtan vart genast värre och värre, men läser jag i min journal har dom skrivit helt annorlunda, dom har uteslutit att skriva med massor av relevant information, tur är att jag har sms-konversationer kvar mellan mig och vänner under de aktuella dagarna. Jag ringde och beklagade mig flera gånger, men fick snällt vänta.
 
Jag kom på 6-månaders kontrollen, fortfarande var min "luftbubbla" pga svullnader och skulle försvinna, min smärta, obsevera min extrema smärta var sådant jag fick leva med. Det gick ytterligare 4 månader och jag kontaktade kliniken igen. Nu började jag sätta mig emot och svalde inte längre allt han sa, jag tyckte inte detta var okej. Något hade ju gått galet fel eftersom det kom så snabbt efter operationen. Grejen var den att jag var gravid, inget vi kunde rätta till nu ändå. Vi skulle avvakta ytterligare. Detta var i April 2011, november 2010 gick läkemedelsverket ut med att läkarena skulle informera sina PIP-patienter om dessa. Jag fick inte höra ett knyst, även fast jag led av många "kända" biverkningar av just PIP-implantat.
 
Nu hade jag gett upp, jag accepterade att jag skulle få gå med deformerade bröst och en smärta som väckte mig på nätterna, det var ju mig det var fel på enligt P-E. Tills en dag, februari 2012, mina gamla arbetskamrater frågade hur det var med mina bröst och jag berättade om formen, den extrema smärtan m.m. Då sa dom att just min klinik hade använt sig av dessa farliga implantat, men jag trodde dom inte. Jag hade ju gelésilikon, dom kunde inte gå sönder.
 
Trodde jag ja, jag ringde kliniken efter att ha letat på fakta. Jag hade läst på rätt noga, tror ni att P-E gillade det?! Nej, den arrogans jag möttes av, har jag aldrig förut varit med om, om jag tyckte att jag hade behandlats dåligt de senaste gångerna så var det inget mot nu.
 
Det var fortfarande inga fel på implantaten, han hade absolut inte gjort några som helst fel genom att inte informera mig om implantaten. Och jag fick fortfarande skylla mig själv. MEN han kunde vara snäll och ge mig ett väldigt bra pris på att byta ut dom. 15 000 till skulle jag bara behöva betala. ALDRIG i hela mitt liv.
 
Jag frågade en gång till om han ansåg sig vara nöjd med mitt bemötande, och det tyckte han. Jag sa hejså, anlitade Åke Hjelm och nu är vi långt in i en process.
 
Hit hör det att en nära vän, gjorde en bröstförstoring och fick betala 38´, ca 8 veckor efter operationen och massa medicinkurer blir hon av med ena implantatet. Det var för infekterat, hon hade skött sig exemplariskt med rengöring. 6 månader gick hon utan ett implantat, ett helt halvår, ett sommarhalvår. När det var dax att få in ett nytt implantat var hon tvungen att betala 8 000 för ett nytt implantat. Vi alla vet att ett implantat av mentor kostar betydligt mycket mindre. 
 
En annan vän, också hon väldigt nära, hon som hamnade på sjukhus. Henne gick det så långt eftersom han vägrade inse att det var stora infektioner. Hon har tillochmed dokumenterat misären hon gick igenom, alla samtal m.m. Han vägrade hjälpa henne och hon hamnade tillslut på akuten. Båda implantaten plockades ur och månader med antibiotika väntade. Tillslut var det även dax för henne att få tillbaka implantaten, fick hon det gratis med tanke på allt hon hade gått igenom från dag 1 efter operationen? NEJ, 16 000 fick hon betala för nya implantat av mentor. 
 
Den tredje, även hon väldigt nära. Skulle göra en brötförstoring efter amning och allt. Hon frågade om lyft, hon ville helst undvika det. Det gick att hoppa över ett lyft, hon hade såpass mycket vävnad i sig själv. Denna person var väldigt påläst och hade ringt runt lite olika kliniker, men valde Reformedica av praktiska skäl, det var nära. Hon hade läst och hört sig för att lägga implantatet framför muskeln var att föredra i hennes fall. Detta sa hon även till P-E, men så jobbade inte han var hans svar. Jaja tänkte hon, han är ju ändå proffset. Inte ens P-E ville ta efterbilder, det säger rätt mycket om resultatet. Denna gång erbjöd han faktsikt att korrigera detta. 
 
 
Alla vi fyra var där under ungefär samma period, därför kunde vi tyvärr inte varna varandra. Eller jo den ena, hon som vart värst drabbad hade redan gått igenom detta. Men då var det EN person, det var nog bara otur. Men att vi är 4 st, nära, som blivit drabbade så är det inte längre slumpen. Då är man rätt inkompentent i mina ögon. Min vän som fått erbjudandet att få sitt korrigerat kostnadsfritt, väljer även hon att hellre betala fullt pris på en annan klinik.
 
Så vart vill jag komma med min LÅNGA berättelse?! Vi är nog inte dom enda drabbade, och visst 4 st kanske inte är så mycket. MEN det är 4 stycken för många som har blivit behandlade på ett nästan snarlikt sätt.
 
Kontentan av det hela, min uppfattning av Reformedica och P-E Janson är att dom är väldigt gulliga när man inte ifrågarsätter, men så fort du ifrågarsätter blir det en annan attityd. Jag anser att P-E är en kirurg som inte bryr sig om sina patienter och deras välmående utan vill helt och hållet endast få in pengar. Vilket han har bevisat flera gånger om i mina ögon. Jag vill inte att fler unga tjejer ska hamna i samma situation som jag där man tror på hans ord. Kolla upp era valmöjligheter.
 
Det finns kliniker där du slipper gå med ett fult, alldeles för tight bandage och inte får duscha på 14 dagar som du får på Reformedica. Kliniker där du möts av ömsesidig respekt. Ta inte det billigare alternativet, det blir dyrare i slutändan.
 
Jag får nu betala 44 000 för att genomgå en mer omfattande operation, där nästan all min bröstvävnad kommer få skäras bort, min hy kommer bli så tunn att jag antingen kommer tappa känseln eller bli överkänslig. Smärtan jag lever med har gått så djupt in i nerverna att dom misstänker att jag kommer få leva med min smärta för resten av mitt liv. MEN jag jag ser ett litet ljus, jag slipper gå runt med deformerade bröst, i sommar kan jag återigen sätta på mig en bikini, en tight tröja, linne m.m. Jag kommer snart kunna krama folk utan att dom känner två hårda bollar. Jag slipper snart ha två "bröstvårtor" på mitt högra deformerade bröst. Allt detta hade kunnat undikits om P-E hade tagit min smärta på allvar och gjort något åt det när jag satt och bönade och bad om att det inte var normalt med denna smärta.
 
Om jag ändå hade lyssnat på min magkänsla.........
 
 
Ingen av oss har gjort en anmälning, varför? Ingen orkar gå så långt. Jag är den enda som gått vidare, men jag har många gånger ifrågasatt om jag verkligen orkar fortsätta. 
 
 
 
 
Annons
2012, November 12 - 21:34
Teguila
Teguila's picture
Offline
Last seen: 2 years 7 months ago
Silver
Joined: 2012-08-28 19:15
Jag beklagar verkligen det du och dina vänner har fått genomgå, vilken mardröm för er alla! :(
 
Nu avbokade jag ju min operation hos honom eftersom han inte kunde ge mig kapselförsäkring och att muskelpåverkan var något jag skulle fått betala själv, vilket inte jag tyckte var rätt. Men annars skulle jag nog gjort operation hos honom. Jag tyckte han var väldigt trevlig första gången jag var där, lite flummig men alla har ju olika personligheter och det säger ju inget om hans sätt som kirurg. Men andra gången jag var där så stressade han så jäkligt och jag fick inge bra svar på mina frågor. Så jag fick sån ångest att det tillsammans med avsaknad av garanti gjorde att jag avbokade.
 
Jag är jätteglad att jag hittade "min" nya krirug för där var känslan helt annorlunda! :)
 
Men det är så svårt att ta till sig för infektioner och sådant är ju saker som kan hända även om allt skett rätt till och likaså muskelpåverkan.
Men att du inte fick hjälp när du behövde är ju under alla kritik.
 
 

24år, 178 cm, Ca 64 kg
Strl före op: 75B (aningen för stor, säkert A kupa nu)
Strl efter op: 70 F
Konsultation: 8/10 - 2012 Per-Erik Reformedica
Konsultation: 2/11 - 2012 Patrik Höijer, Laser & Estetik
Op: 7/12 -2012 Patrik Höijer, Laser & Estetik

2012, November 12 - 21:43
Smothie
Smothie's picture
Offline
Last seen: 11 years 1 month ago
Silver
Joined: 2012-11-01 20:27
Tråkigt att höra att det blivit så här för dig men tycker det är riktigt bra att du skriver om det. Förhoppningsvis kommer du få flera att byta klinik och inte behöva gå igenom samma sak. Bra gjort!!!

27 år, 160 cm, 52kg
Strl före op: 70A
Strl efter op: Vet ej än, ska bli spännande.
Konsultation 6/12 Art Clinic Jönköping

Op 23/1 Karl Bremer, Art Clinic Jönköping
255 cc framför bröstmuskeln. Ändrat till 290 cc

2012, November 13 - 01:22
ssn0511
ssn0511's picture
Offline
Last seen: 9 years 10 months ago
Silver
Joined: 2012-09-05 13:01

Är superledsen för din skull och lider med dig. Men jag har helt andra uppfattningar om denna klinik. Mina bekanta har varit klienter där i 10 år snart och vi tillsammans har aldrig haft en minsta komplikation (ännu ska jag väl tillägga eftersom jag bara är inne på v 3) och han har aldrig uppträtt arrogant eller gjort oss missnöjda på något sätt.

Vill inte skriva för mycket, blir givetvis upprörd när den klinik JAG anser är lysande blir så anklagad, men vi alla har olika upplevelser så du har rätt till din. Tänk bara på att komplikationer sker på alla kliniker, det sker inte iftare på reformedica än på någon annan.

Angående priser och garantier/försäkringar borde du ha vetat från dag 1 att de inte står för det. Det är precis det man själv får skriva under på.

Usch, så ledsen för din skull, verkligen :( men ville bara skriva ett motinlägg då Reformedica har många supernöjda klienter, jag är en av dem.

Hoppas verkligen att din nästa operation går bra och att nya kliniken fungerar bättre för dig :)

Inga barn, 19 år, 173 cm, ca 85 kg
Strl före op: 80B
Strl efter op: -
Konsultation: 24/8-11 + 4/9-12
OP: 22/10 Per-Erik Janson, Reformedica Örebro
425cc Mentor runda silikon bakom bröstmuskeln

Annons
2012, November 13 - 08:03
Lingon
Lingon's picture
Offline
Last seen: 9 years 3 weeks ago
Silver
Joined: 2012-06-07 12:51

Oj, vilket öde! Starkt av dig att skriva och dela med dig av detta. Jag tror, som nämnts ovan, att missnöjda patienter finns och kommer det alltid finnas på alla kliniker. Jag är själv väldigt nöjd med min, men vet andra som ångrar sig. Men just det gör din berättelse extra viktig tycker jag. Ju mer man får veta och kan ta redan på innan desto mer avvägt och rätt blir förhoppningsvis valet av kirurg/klinik. Tänk så mycket tid, pengar och framför allt energi du kunde lagt på annat om det bara blivit rätt från första början. Att leva med smärta är ju fruktansvärt tärande både fysiskt och kanske allra mest psykiskt. Jag hoppas verkligen du hittat rätt kirurg nu och att han/hon kan hjälpa dig så långt det nu är möjligt med ett tillfredsställande resultat. Det är ju viktigt att kunna gå vidare, även om du aldrig kommer glömma. Önskar dig all lycka med dina bröst i framtiden! Kram på dig!

35 år
3 barn
Bokat konsultation hos Gunnar Kratz 28/8-12
Op 12/9-12
Framförplacering
Mentor runda siltex, moderate plus profile 325cc

2012, November 13 - 08:39
Doris
Doris's picture
Offline
Last seen: 7 years 7 months ago
Silver
Joined: 2012-06-09 20:52
Jag är också opad på Reformedica och är väldigt nöjd, det jag kan ångra ibland är att jag inte gjorde som Per-Erik sade från början och lade implantaten bakom muskeln. När jag var där på min allra första konsultation informerade han mig om alla risker som en operation kan innebära och sade till mig att gå hem och läsa på forum och tänka ett varv till, och sedan fick jag tid för ännu en konsultation före op. Jag vill påstå att i mitt fall var han väldigt tydlig med att det inte är riskfritt att genomgå ett sådant här ingrepp och att man måste ta med det i sina beräkningar och väga för- och nackdelar.
 
Jag vill på inget sätt förringa ditt eller dina vänners lidanden, det är oerhört tråkigt att läsa din berättelse och jag hoppas verkligen att du kan få den hjälp du behöver för att bli fri från alla besvär.

Kvinna 45
2 barn
Före 80A knappt

Första konsultation 10/4 -12
Andra konsultation 4/7 -12
Operation 13/8 -12
Per-Erik Janson, Reformedica i Örebro
Mentor anatomiska 350cc subfascialt

2012, November 13 - 19:45
dr dre
dr dre's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Silver
Joined: 2011-07-09 23:20
Hej
Beklagar verkligen din situation och dina vänners, men jag kan hålla med de andra som är nöjda med Reformedica. jag har inte haft några som helst problem med bemötande eller nåt, har haft komplikationer och "klagat" och fått omopad utan några attityder, de hart vart väldigt bra , tillmötesgående och hjälpsamma trotts mina alla 3 op,n smiley och så är man olika funtad/mottaglig i kroppen.
 
Förstår din känsla och frustration, kan inte vara kul att bli förstörd i kroppen när man tänkt "fixa" till bättre.
hoppas och håller tummarna att du ska må bra.
 
Lycka till

bröstförstoring hade 75 b

Op.dag 31 augusti 2011
375 cc bakom muskeln mentor rund högprofil II

ny op.tid 28/3 2012 för framflytt pga mfd & byte till Mentor 650cc hp texturerade coh II :)

5/11-2012 korr. av högra boobin :-)

Bh stl. idag 70H/65

Annons
2014, January 23 - 21:01
fancyface
fancyface's picture
Offline
Last seen: 10 years 2 months ago
Brons
Joined: 2013-10-20 12:53

usch ja som har en konsulation på isd den 28/1   :/

3 barn 28år 160cm 54kg
stl före op : 70 - 75b
stl efter
konsulation 20/1 örjan gribbe proforma clinic
konsulation 28/1 per erik Jansson örebro

2014, April 2 - 00:44
Sjis
Sjis's picture
Offline
Last seen: 9 years 11 months ago
Silver
Joined: 2014-03-21 01:13

Åh nu blev jag lite nervös. Jag hade tänkt operera mig där om ca en mån då jag inte har hört nå negativt om varken honom eller kliniken tidigare. Kanske får tänka en extra gång :(

164 cm, 55 kg
Strl före op: 70B
Konsultation 26/3 Per-Erik Janson, Reformedica
Op 7/5 Per-Erik Janson, Reformedica
225cc bakom bröstmuskeln

2014, April 2 - 00:44
Sjis
Sjis's picture
Offline
Last seen: 9 years 11 months ago
Silver
Joined: 2014-03-21 01:13

Åh nu blev jag lite nervös. Jag hade tänkt operera mig där om ca en mån då jag inte har hört nå negativt om varken honom eller kliniken tidigare. Kanske får tänka en extra gång :(

164 cm, 55 kg
Strl före op: 70B
Konsultation 26/3 Per-Erik Janson, Reformedica
Op 7/5 Per-Erik Janson, Reformedica
225cc bakom bröstmuskeln

Annons
2015, February 4 - 17:58
bianca.c
bianca.c's picture
Offline
Last seen: 9 years 2 months ago
Brons
Joined: 2015-02-04 16:24

Undrar lite hur det gick för dig? Vem valde du för  opereration och blev du nöjd? Funderar själv på att låta mig opereras hos Per-Erik J. :-)

Annons
Annons
Annons