Annons
2 posts / 0 new
Last post
#1 2019, July 21 - 21:46
iTex
iTex's picture
Offline
Last seen: 4 years 8 months ago
Brons
Joined: 2019-07-21 21:37

Kan man få bukplastik cirkumferent betald?

Kan man få en cirkumferent bukplastik betald av landstinget?

Annons
2019, July 22 - 10:53
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 23 hours 33 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Om läkaren bedömer att det är det som behövs för att åtgärda medicinska problem, tror jag det finns möjligheter. Jag är ingen expert på Landstingets regler, och de olika landstingen kan också skilja sig lite i bedömning och hur lätt det går at få hjälp, men deras utgångspunkt brukar vara att man ska ha problem som klassas som medicinska, inte estetiska. det kan t ex vara att man har svårt att hålla sig ren och fräsch, att det bildas svamp i veck eller att man får sår och skav.
Jag kan föreställa mig, att om de tycker att en vanlig bukplastik räcker för att man ska åtgärda dessa problem, så får man inte mer, men det är ju absolut värt att fråga...
Om den vanliga bukplastiken hos Landstinget även innebär att man syr ihop dina delade magmuskler (s k diastas på raka magmuskeln kan uppstå inte bara vid graviditet, utan även t ex vid större inlagring av fett under magmusklerna, men det är ju inte säkert att du har detta problem), så är ju resterande ingrepp en ren hudreduktion, dvs  en ytligare operation, som du kanske kan få hjälp med privat till ett lägre pris, om du känner att du inte blir nöjd med Landstingsresultatet. Det behöver alltså inte vara bortkastat att få "delvis hjälp" av Landstinget, om du kan få det.
Beroende på din ålder och hudkvalitet och hur länge du varit överviktig, kan det ju tänkas att din egen hud fortsätter dras ihop sig något också, när tyngden är borta. Men våra kroppars återhämtningsförmåga har tyvärr sällan fokus på att se fina ut utan på att vara funktionella.

Som jag tänker mig det, kan det också vara lättare att se exakt hur man ska ta bort den sista huden i omgång två. En privat plastikkirurg kan även komplettera med en fettsugning, om det sitter nån förarglig depå nånstans som du vill bli av med. 

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
Annons
Annons