Annons
1 post / 0 new
#1 2023, December 17 - 12:25
cigewol868
cigewol868's picture
Offline
Last seen: 5 months 1 week ago
Brons
Joined: 2023-12-17 11:21

Diverse frågor från en nybörjare om plastikkirurgi på ansiktet

Hej,
Förlåt i förväg för att detta inlägg säkert blir lite långt och osammanhängande men jag hoppas att några av er kan ge mig lite tips då jag känner mig osäker och vilse om vart jag ska vända mig eller vilka ingrepp som är lämpliga.

Jag är en man i 45-årsåldern som under ett par år nu använt mig av olika fillers för att dölja ​nasolabialveck och andra saker jag stör mig på i ansiktet.
Jag går hos en väldigt skicklig injektionssjuksköterska och injektionerna har gjort en väldigt stor skillnad men jag känner att jag nu skulle vilja ha både större och mer långvariga resultat. Dessutom finns det vissa saker jag vill få åtgärdade där fillers inte är så effektiva.

Det jag främst vill få åtgärdat är att dölja mina ​nasolabialveck samt de små fettkuddarna på sidan av munnen, vet inte vad de kallas. Perioral mounds på engelska. Vet inte om ansiktslyft räcker eller om jag behöver något ytterligare för att dölja dessa två saker. Har bl.a. läst att fettsugning av de små fettkuddarna intill munnen är effektivt. När jag drar huden tillbaka upp mot örat så försvinner det jag stör mig på, men vet inte om det betyder att ett ansiktslyft kommer vara tillräckligt.

Jag var på en konsultation (ej gratis) i Sverige men upplevde mötet stressigt och jag hann inte diskutera allt jag ville få utfört.
När jag sett konsultationer på nätet så har kirurgen suttit ned och verkligen lyssnat på patienten, diskuterat exakt vad patienten vill uppnå och ofta använt sig av foton på patienten där kirurgen retuscherat dem digitalt för att visa hur ansiktet kan tänkas se ut efter ingreppen.
Är det normalt att konsulationen bara pågår i 20-30 minuter och känns alltmänt rushiga? Jag behöver mer tid. Har inga problem att betala mer om det är vad som krävs. Känns som att allt ska kännas rätt innan man låter någon skära i ansiktet på en.

Kirurgen rekommenderade även att göra fettransplantation på ansiktet för att det skulle bli mer fylligt och på så sätt skulle jag slippa fortsätta hålla på med fillers var 4:e månad efter ansiktslyftet. Är lite orolig över just fettransplantationer i ansiktet. Har sett en del hemska bilder på nätet och känns spontant som att det är ett mer riskabelt ingrepp och mer som kan gå fel än vid endast ett ansiktslyft.

Andra ingrepp jag överväger, som jag inte hann diskutera på konsultationen, är en hakreducering då jag har en utstående haka.
Jag funderar även på att göra ett ögonbrynslyft och eventuellt ytterligare ett ingrepp på mina ögon.
Alla dessa ingrepp gör jag med anledning av att få ett yngre utseende (utom hakan då, som är något jag alltid skämts över).

Jag vet inte i vilken ordning dessa ingrepp bör göras. Jag vet ej heller inte vilken klinik / kirurg jag bör vända mig till.
Läser man rekommendationer så står det ju att man inte ska låta en och samma kirurg utföra olika ingrepp utan man ska välja en som specialiserar sig på ansiktslyft, en som är duktig på ögon, osv.
Det verkar finnas väldigt lite information om kirurgerna i Sverige. Inga bra omdömessidor, och alla kirurger verkar syssla med allt från bröstoperationer till ansiktslyft.

Jag hittar i princip nästan inga omdömen öht om ansiktslyft utförda i Sverige, det är mest bröstoperationer som diskuteras.
Kirurgen hade endast 2 st före- och efterbilder av ansiktslyft på män och dessa män var och såg mycket äldre ut än jag, så det var svårt att bilda en uppfattning om vad jag skulle kunna förvänta mig gällande mitt eget ansikte.

Lite mer specifika frågor jag har till er som opererat er.

1. Någon som gjort ansiktslyft i Sverige? Vilken kirurg / klinik gjorde ni det hos och är ni nöjda med resultatet?

2. Jag har funderat på att kanske göra ingreppen utomlands. Inte för att spara pengar, utan för att jag hört att det finns mer skickliga kirurger där. Dessutom mer information att läsa på nätet om andra upplevelser. Samtidigt är det lite läskigt för man vet ju aldrig om något går snett. Samtidigt kanske de ingreppen jag funderar på inte är de mest farliga ingreppen. Eller har jag fel? Är det en dum idé att åka utomlands för de ingrepp jag överväger?

3. Har någon av er opererat er utomlands? Vilket land? Vilka ingrepp? Vilka för- och nackdelar upplevde ni? Var ni nöjda med resultaten?

4. Jag har redan bestämt mig för att göra en hårtransplantation i Turkiet, just för att de har ett väldigt bra rykte om att vara duktiga på just det området. Har någon erfarenhet eller känner någon annan som genomgått skönhetsingrepp / operationer i Turkiet?

Även om ni inte har svar på mina frågor kanske ni har lite allmänna tips till mig?
Jag vill gärna få tips från både från andra män, men även kvinnor som opererat sig.

Annons