Annons
5 posts / 0 new
Last post
#1 2022, March 28 - 14:05
Diamond98
Diamond98's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 16 hours ago
Brons
Joined: 2022-01-16 15:11

Min upplevelse näsoperation, Akademikliniken Paolo Montemurro

Hej!

Det här kommer bli ett långt inlägg.. Jag tänkte att jag skulle berätta om upplevelsen från min näsoperation på Akademikliniken. Jag tog bort tejpen idag och blev så himla glad, min näsa var så söt! Den är fortfarande väldigt svullen däremot men det ser redan så mycket bättre ut än innan. Jag var jätteosäker när dom plockade bort gipset för tyckte min näsa såg lite konstig ut men den var supersvullen. Nu är den så mycket finare!

Jag tänkte iallafall köra hela min operationsberättelse och hoppas att den kan hjälpa och lugna någon annan som står inför en operation :)

Jag var på konsultation den 16/2 hos Paolo och vi tog en sån här 3D bild på min näsa och fick berätta mina önskemål och han berättade för mig vad som kunde göras och jag fick se en bild på hur det ungefär kommer att bli. Fick en otroligt bra känsla direkt och Paolo kändes väldigt mån om att det skulle se naturligt ut. Jag hade iallafall en liten knöl på näsan som vi skulle ta ner, samt göra näsan lite smalare och mer definierad med en liiiiten svag skidbacke. Vi bokade operationstid direkt efter konsultationen och mellan konsultation och operation har jag mailat och frågat en massa grejer och fått snabbt och bra bemötande.

På operationsdagen den 15/3 var jag på plats på AK strax innan 07.00. Jag anmälde mig i receptionen och fick sedan gå upp en våning till ett litet väntrum där det redan satt två andra. Sedan kom sköterskorna och hämtade oss i den ordningen vi kom till väntrummet och som jag förstod det är det även den ordningen som lägger operationstiderna i. Så jag var tredje att opereras den dagen.

Jag fick ett eget litet rum och där drog sköterskan igenom lite info om vad som skulle hända och lät mig fylla i något papper. Hon frågade även om matpreferenser och allergier. Sedan fick jag byta om och vänta på narkosläkaren.

Narkosläkaren kom och ställde massa frågor och berättade om hur allt skulle gå till. Jag hade aldrig blivit sövd innan så var rätt så nervös men blev verkligen lugnare av att träffa honom. Jag blir väldigt lätt illamående (åksjuk osv) så vi bestämde att jag skulle få läkemedel mot det. Det kändes så skönt då jag fått höra från min mamma att hon kräkts varje gång hon blivit sövd och var rätt nervös för det.

Lite senare kom Paolo förbi och han kändes jättepeppad och glad. Han tog bilder på min näsa och efter det var det bara för mig att vänta. Jag var beräknad för operation kl 10.00 så jag låg i min säng och kollade serie på min ipad, pratade i telefon med min mamma osv. När det började närma sig kom en sköterska med smärtstillande och en tablett mot illamående och sedan fick jag bara vänta på narkossköterskan. Min operation blev en timme senare än vad jag var beräknad så det får man nog ändå räkna med. Narkossköterskan kom och hämtade mig kl 11 och jag fick låsa in mina saker i ett skåp på mitt rum och sen gick vi till operationssalen. Måste bara säga att alltså narkossköterskan, han var så bra!!! Började bli rätt nervös när han hämtade mig men han gjorde mig verkligen lugn, alltså han var så lättsam och skämtade så att jag glömde typ bort att va nervös? Inne i operationssalen så spelade dom musik och det var så bra stämning bland alla sköterskor och dom alla var så lättsamma och roliga. Dom lugnade mig verkligen!

Jag fick iallafall lägga mig på operationsbordet/britsen/sängen vad det nu är och sköterskorna berättade exakt hur allt skulle gå till, fick en infart i armen, sen kom även narkosläkaren. Jag fick en syrgasmask och skulle ta tre djupa andetag och sen var det godnatt. Jag somnade inte direkt utan jag minns att narkossköterskan hann fråga mig två gånger hur det kändes men sen efter det minns jag inget mer.

Själva operatione tog ca 1 timme och jag vaknade när dom lyfte över mig till min säng för minns att narkossköterskan sa god morgon och att det tog ett litet tag innan jag somnade. Men sen är det första jag minns att jag blev inrullad till uppvaket hahah... Jag kände mig lite lost där men var ändå vaken, vet att jag började gråta för att jag var så glad att det gick bra tydligen haha... Sen frågade jag om vatten typ 5 gånger för var så törstig. Jag hade inte ont alls utan jag hade mer som en svidande känsla i näsan, svårt att förklara men jag tackade nej till smärtstillande först iallafall sen efter en halvtimme när dom hade frågat igen två gånger tog jag det.

Jag var ungefär en timme på uppvaket, sen rullade dom tillbaka mig till mitt rum och jag fick min telefon och ipad. Sen fick jag blåbärssoppa och efter ett tag en frukostbricka, alltså det är typ det godaste jag ätit hahah. Hade en sköterska som var inne och kollade till mig och Paolo var även förbi och pratade med mig. Sen fick jag åka hem när jag ville så vid 16 tiden så fick jag hämtning.

Jag hade iallafall en SÅ BRA upplevelse och är så nöjd med alla på AK. All personal jag träffat har varit helt underbar. Jag hade kunnat göra om det här vilken dag som helst och tyckte på riktigt att det var lite sorgligt när jag var klar haha...

Om ni undrar något är det bara att skriva här eller PM :)<3

Min profilbild är min näsa 2,5 veckor efter operation :)

Annons
2022, March 29 - 03:39
Theaaa
Theaaa's picture
Offline
Last seen: 3 months 1 day ago
Brons
Joined: 2022-03-23 11:29

Vill också göra en näsoperation och det står just nu mellan AK och Victoria kliniken. Gick du på konsultation till flera olika kirurger eller bara till AK? Och ca vad kostade din operation? De anger bara att priser går från 60k, inget ”normal pris” för standard operation!

2022, March 30 - 09:56
Diamond98
Diamond98's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 16 hours ago
Brons
Joined: 2022-01-16 15:11

Jag var på konsultation på AK hos Paolo och på Victoria kliniken hos Charles. Min operation kostade prick 65 000, på Victoria kliniken skulle den ha kostat 85 000. Men det var inte det som var avgörande för mig ändå, jag var på AK på konsultation först och det kändes rätt direkt för mig då jag kände att jag klickade bra med Paolo och gillade sättet han jobbade på. Efter att ha varit på båda konsultationerna upplevde jag det som att AK eller iallafall Paolo opererar på ett lite ”modernare” sätt eller vad man ska säga och det passade mig bättre. Men det råder ingen tvekan om att dom båda är duktiga kirurger. :)

Min profilbild är min näsa 2,5 veckor efter operation :)

2022, April 7 - 15:58
Diamond98
Diamond98's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 16 hours ago
Brons
Joined: 2022-01-16 15:11

Jag försökte ladda upp bilder tidigare men det gick inte. Har iallafall lagt en bild jag tagit i söndags (2,5 v efter op) som profilbild. :)

Min profilbild är min näsa 2,5 veckor efter operation :)

Annons
2022, April 12 - 21:48
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 7 hours 56 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

@diamond98 - tack för din berättelse - du skulle inte vilja skapa en operationsberättelse av samma text, under menyn POF-sidor?

Och så undrar jag på vilket sätt det blev tokigt när du försökte ladda upp bilder? Funkar det inte nu heller? Använder du mobil eller dator (vilken typ?)? PM:a mig gärna, så jag får chansen att se på det. 

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
49 år, 164 cm, 69 kg?
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Rösta gärna i våra undersökningar och ta del av andras svar!