Annons
1 post / 0 new
#1 2024, March 7 - 19:05
Ebba92
Ebba92's picture
Offline
Last seen: 5 days 1 hour ago
Silver
Joined: 2024-03-03 18:56

Tips för att inte få panik inför narkos

Hej <3

Jag kommer troligtvis operera ut mina implantat om ett tag, däremot har jag otroligt mycket ångest inför narkosen då jag haft en dålig upplevelse.

När jag skulle byta mina implantat för ett par år sedan så fick jag en riktigt dålig upplevelse. När de skulle söva mig (och skulle spruta in medlet genom min arm) så började medlet svida otroligt mycket och gjorde ont när det gick in i min kropp. Jag kände hur medlet spred sig i mina blodådror och det "onda" spred sig i kroppen. Då trodde jag att något var fel. Jag fick panik och mina tårar började rinna. Jag fick dödsångest och trodde att de höll på att ta livet av mig. Jag somnade till den känslan.

Nu har jag fått förklarat för mig att vissa personer kan känna av medlet och att det kan svida och kännas när det sprids i kroppen och jag vet nu att det inte är farlig.

Problemet är dock att jag är livrädd då min kropp minns upplevelsen. När jag tänker på att sövas ner och att de börjar skära i min kropp börjar jag svettas och nästan svimmar varje gång. Troligtvis för jag somnade i narkosen med tron att jag inte skulle vakna upp.

Finns det någon här som har tips på hur jag kan bli hjälpt och klara av nästa narkos (förhoppningsvis min sista). Har ni fått lugnande mediciner innan? Fått ha med någon närstående när ni somnar eller fått annan hjälp?

Verkligen tacksam för era tips.

Inga barn, 32år, 163 cm, 56 kg
- Bröstförstoring 2010 på Strandkliniken av Dr Oya, 450 cc / 480 cc bakom muskeln.
Strl före op: 70A - Strl efter op: 65F
- Byte till mindre implantat (utan lyft) 2019 på Akademikliniken av Paolo M, 265 cc / 295 cc, bakom muskeln.
Strl före op: 65F - Strl efter op: 65D
Kommer operera ut mina implantat + kapseln 26/3. Vill bli "naturlig" igen.
Operation på Strandkliniken, Dr Oya 26/3 för uttag av implantat ink. kapsel.
Strl efter op?! Oya sänger ca B-kupa. Vi får se!

Annons