Annons
8 posts / 0 new
Last post
#1 2022, May 30 - 22:11
Alltidosaker
Alltidosaker's picture
Offline
Last seen: 10 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2021-06-27 16:59

självhat tubisar

ett enormt självhat väller över mig när jag ser mig naken i spegeln. Jag önskar att de i min närhet kunde förstå vilken ångest som strålar ut i hela kroppen när jag tänker på att jag ser ut som jag gör. Jag har så länge jag kan minnas drömt om normala, söta bröst. Jag vet att jag var i djup avundsjuka när mina vänner fick bröst i mellanstadiet och sneglade på hur fina dem var, men där och då hade jag fortfarande hoppet uppe. Jag tänkte ju att jag skulle få bröst så småningom, mamma har ju stora. Det blev aldrig som jag hade föreställt mig. Någon gång i femte klass började det ena bröstet att växa men det såg inte ut som för mina vänner. Jag förstod inte vad som var fel men jag kände mig inte fin eller kvinnlig på något sätt. Tiden gick och båda brösten började växa långsamt men jag kände att något var fel på dem. Mina bröst hade inte små bröstvårtor eller en rund form. Jag la dock märke till att en tjej i min klass hade snarlika bröst som mig fast något större. Jag tänkte att om hon hade likadana så kanske det inte var något fel på mig. Trots det valde jag alltid duschen i omklädningsrummet med draperi så ingen kunde se mig naken. Jag hade alltid för stora bhar som jag stoppade papper i för att känna mig fin för en stund. Jag minns hur ont det gjorde i mig varje kväll när jag klädde av mig och såg på min kropp för vad den verkligen var.

När jag träffade min första pojkvän var den största oron hur han skulle reagera över mina bröst. Att det ena var större, att de var spetsiga och inte ens fyllde ut en a-kupa. Jag visste inte då att han skulle förvärra mina komplex maximalt. Några månader senare kom det. Efter att ha vågat ha sex utan bh ett par gånger pekar han på mina bröst och säger “cow boobs”, det vill säga att dem såg cylinderformade ut som kons spenar. Att ens skriva det nu i den här texten gör att hatet väller över mig ännu en gång. Den kommentaren är det absolut smärtsammaste jag någonsin hört och jag har inte vågat nämna den för någon i ren skam. Han skämtade om mina bröst flertalet gånger och sa att han hade frågat sin syster varför mina bröst var två olika storlekar. Han tog sig friheten att inkräkta på mitt privatliv och skoja på min bekostnad. Något som fyllde ett självhat så stort att det hade kunnat dränka mig på plats. Där och då började jag använda bh igen vid sex och sen dess, sen 13 års ålder har jag aldrig mer känt mig fin utan kläder. Okvinnlig, osexig och vidrig är orden som ekar i mitt huvud dag in och dag ut.

I ettan på gymnasiet, när jag var 16 år gammal, minns jag att min nära vän pratade om bröst och jag lyssnade noga då jag hade mina komplex på hjärnan konstant. “Minns du ¨¨¨¨´s tuttar? Dom var så fula, som trekanter typ hahah” mitt hjärta gick uti. Tjejen med fula bröst var den enda tjejen jag hade kunnat relatera med. Hon som hade lika bröst som mig. Jag vet att jag kände mig stum och gråtfärdig och att det enda jag fick ur mig var “Så ser mina ut” och ett “oj förlåt men dina är säkert fina” kommer ur henne. Jag blir tyst medan självhatet krypte under mitt skinn. Ville slita mig ur min kropp, skära av mina trekantiga tuttar och springa så långt bort jag kunde.

“men dina är säkert fina” är en mening jag fått höra oräkneliga gånger då jag pratar om mitt komplex över att mina bröst är fula och onormala utan att visa ett exempel, av ren skam att bli skrattad åt. Straight up lies är det enda jag vill svara då. Jag är inte fin, dom är inte fina. Jag ser ut som en missbildad tant eller en alien som avsiktligen är menad att se ful ut. Jag är så avundsjuk på ALLA. det spelar ingen roll om dom har små, mellan eller stora bröst. Jag är avundsjuk för jag är missbildad.

Jag minns när jag började inse att jag inte hade något bröstveck, underboob, och att jag inte förstod vad som var fel på mig när jag tittade på andra tjejer med lika små bröst. Dom hade ett bröstveck och en helt perfekt form även om dom hade a-kupa.

jag jämför mig varenda dag med andra tjejer och kvinnor. jag vänder och vrider på allt och alla, bara för att försöka hitta ett kryphål eller en brist på dem. Men det slutar alltid i att “dom har iallafall fina bröst vem tror du att du är, ingen hade föredragit dig”

Jag försökte embracea dom genom att gå utan bh under linnen i skolan, jag har klämt och kramat dem i spegeln för att ge mig själv kärlek, jag har gått runt naken hemma, piercat dom, tatuerat mig för att flytta fokuset från brösten till tatueringen och tagit tusentals bilder på dom. Dessa metoder har hjälpt i ungefär 10 minuter och sedan har självhatet kommit tillbaka. Jag har fortfarande de mest oattraktiva brösten i hela världen vem försöker jag lura?

Den känslan som gör ondast i mig gällande detta är när jag egentligen vill vara naken och bekväm framför min sambo av två år men det enda som ekar i huvudet är “han kommer verkligen spy rakt ut när han ser dig så, han kommer aldrig mer bli sugen på dig, han kommer jämföra varje tjej han varit med tidigare med dig och dina bröst och överväga att gå tillbaka till dem” och det slutar med att bhn behålls på eller att händerna får täcka missbildningarna. Aj vad det smärtar.

Nu har jag bestämt mig för operation men jag är så himla rädd för sprutor, nålar, blod, sår och att inte vakna efter narkosen. Jag känner en hopplöshet kring pengarna då jag vet att min deformitet gör att operationen kommer gå uppemot 70 000 kr, pengar en student inte får tag på så lätt. Jag vill bara känna mig fri från den här ångesten, känna mig vacker och normal och kunna vara naken utan att hata mig själv.

Inga barn, 20år, 166 cm, 67 kg
Bröstförstoring för tubulära bröst, asymmetri
Konsultation 22/9 av läkare inom regionen
Intresserad av 340 cc
Strl före op:75B
Strl efter op: -

Annons
2022, May 31 - 14:09
Tina38
Tina38's picture
Offline
Last seen: 1 year 10 months ago
Brons
Joined: 2022-05-30 08:50

Jag har haft det väldigt likt dig, nästan ingen som sett mina bröst. Och det är omöjligt att beskriva hur det känns nu efter op. Även om det bara gått en vecka så känner jag mig så glad, tacksam och lycklig, tittar på kläder som aldrig ens varit möjliga för mig att tänka på att ha innan. Att tänka på att inte få panik så fort en partner rör sig mot min bh eller bröstområdet känns bara som en sån oerhörd lättnad. Jag trodde inte ens att det skulle bli särskilt bra, trodde bara det skulle bli "lite bättre" men även när jag såg dom direkt efter op och det var sårigt och massa plåster över så kände jag wow det här är det snyggaste jag nånsin sett haha. Idag när dom skulle lägga om så var det inget jobbigt alls med att visa brösten, kände mig bara glad och stolt och helt normal. Grattis till att du bokat tid och jag hoppas det kommer kännas såhär bra för dig också!

Bröstlyft maj 2022 (tubulära bröst)

2022, May 31 - 20:33
Alltidosaker
Alltidosaker's picture
Offline
Last seen: 10 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2021-06-27 16:59

Åh tack för svaret! Jag känner igen mig i varje ord du skriver och jag hoppas jag får känna den känslan så småningom, tror typ 95% av mitt självhat hade försvunnit. Jag känner just nu att nästan allt hade sett bättre ut än jag gör nu så jag skulle nog också känna så av att titta på dem helt nyopererade och blodiga haha. Vad kostade din operation? :)

Inga barn, 20år, 166 cm, 67 kg
Bröstförstoring för tubulära bröst, asymmetri
Konsultation 22/9 av läkare inom regionen
Intresserad av 340 cc
Strl före op:75B
Strl efter op: -

2022, May 31 - 21:59
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 1 day 13 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Det gör ont i mig också när jag läser din trådstart, och jag känner igen mig själv i unga år, Även om mina inte var just tubulära, så var de inga skönheter.
Läs lite i de trådar som finns, där jag har tipsat andra "nybörjare med tubisar", för det finns rimliga chanser att få hjälp inom allmänvården med att korrigera detta. Uttalat tubulära bröst klassas som ett avvikande utseende som man kan beviljas ett ingrepp för att rätta till, men det är ju inte alla vårdcentraler som fattar det, och för att slippa "en klapp på huvudet till kommentaren  alla ser vi olika ut", så kan du vilja läsa på för att se vart andra har vänt sig och fått ett professionellt bemötande.

Jag vet hur man mår, jag vet hur lätt det är att fastna i det spåret och tro att fina bröst vore lösningen på alla problem, och jag kommer ihåg hur det är när filmen man ser plötsligt visar nakna, fina bröst i låång närbild - och där sitter man med sin pojkvän och tycker att kvällen är förstörd och vill bara resa sig och gå... 
Man tror att andras liv är enkla, men det är inte alltid en räkmacka för folk som har "vanliga bröst" heller. Man kan ha andra issues här i livet.

Jag kände f ö en mullig tjej i min ungdom som hade små, grava tubisar - och en himla utstrålning och självförtroende. Killarna var som tokiga i henne! (Och de drog inte så fort de sett henne naken, det var ingen som lämnade henne.)
Mig veterligt har hon inte "gjort något åt" sina bröst och hon är 50+ nu.

Ta med dig det och vänd kraften i självhatet till ett jävlar-anamma, för du behöver inte ha det så här resten av livet. Ta kommandot i ditt liv.  Här har du lite att förlora och mycket att vinna. Hitta en konstruktiv väg framåt, ur tubulariteten, men fundera under tiden på det här, för att sätta saken i perspektiv:

  • Hur många av de relationer du ser i din egen släkt tror du på riktigt har bröstens utseende som en viktig grund?
  • Hur många av dina manliga släktingar tror du på riktigt är ihop med sin partner p g a hennes bröst? Eller skulle lämna henne om de vore fula?

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
2022, June 3 - 09:33
Tina38
Tina38's picture
Offline
Last seen: 1 year 10 months ago
Brons
Joined: 2022-05-30 08:50

Min kostade 55.000 för själva bröstoperationen och sen gjorde jag en fettsugning för 5000 under armarna (Akademikliniken, Göteborg) där det var valkar, hade inte tänkt på det så mkt tidigare eftersom brösten ändå liksom gick i linje neråt. Men tycker det blev väldigt bra och hjälpte nog att framhäva bröstens form. Jag har haft relationer med personer som verkligen har visat att dom älskar mig och tycker mina bröst är fina som dom är osv. så jag tror inte något av det ändras, jag vet att andra inte bryr sig så mkt som jag gör eller ens tycker att det är så himla viktigt, det är mer känslan hos mig själv och inför mig själv, nu är jag snart 40 och min känsla har varit ungefär samma, så jag är glad att inte behöva "jobba" med att försöka acceptera dem så mycket längre.

Bröstlyft maj 2022 (tubulära bröst)

2022, August 13 - 19:07
Humlan2022
Humlan2022's picture
Offline
Last seen: 7 months 5 days ago
Brons
Joined: 2022-08-08 22:30

Hej!

Jag vill bara säga att jag kan relatera så mycket till din historia, jag är idag 28 och har så länge jag kan minnas hatat mina bröst. Hela mitt liv har jag fått höra ¨dem kommer när du är 16,17,17,19¨ nu är den nya varianten ¨dem kommer när du blir gravid¨ men faktumet är att dem inte kommer komma. Jag ska börja min resa och försöka få en op genom landstinget. Du kanske kan göra detsamma?

Önskar dig lycka till // en tubissyster

2022, August 27 - 12:03
Alltidosaker
Alltidosaker's picture
Offline
Last seen: 10 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2021-06-27 16:59

Jag vill egentligen gå via landstinget då jag verkligen inte har råd för tillfället med operation och hela köret samtidigt som hatet äter upp mig inifrån. Men jag är så rädd för att behöva berätta om min största osäkerhet i livet och bli nekad. Hur ska du göra? Ringer man till sin vårdcentral och ber om en tid och går dit och pratar? Och ber om en remiss?

Inga barn, 20år, 166 cm, 67 kg
Bröstförstoring för tubulära bröst, asymmetri
Konsultation 22/9 av läkare inom regionen
Intresserad av 340 cc
Strl före op:75B
Strl efter op: -

Annons
2022, September 5 - 21:04
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 1 day 13 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Alltidosaker wrote:

Jag vill egentligen gå via landstinget då jag verkligen inte har råd för tillfället med operation och hela köret samtidigt som hatet äter upp mig inifrån. Men jag är så rädd för att behöva berätta om min största osäkerhet i livet och bli nekad. Hur ska du göra? Ringer man till sin vårdcentral och ber om en tid och går dit och pratar? Och ber om en remiss?

Du kan faktiskt skriva din egen remiss, för att slippa omvägen via VC, om du räknar ut till vilken kirurgmottagning du vill. (Läs runt på 1177,se t ex, kolla din region och deras olika kirurgiska kliniker och deras resp inriktning. Sen skriver du kort, sakligt och tydligt och bifogar bilder och så postar du din remiss dit, och beväpnar dig med tålamod, så bör du få ett svar och i bästa fall ett besök - och sen förhoppningsvis hjälp, om din tubularitet bedöms som grov. Men se till att ge ett balanserat intryck, så man inte avskriver dig som olämplig kandidat av det skälet.
På det sättet slipper du i alla fall visa dina bröst för någon som ändå inte kan åtgärda problemet.

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!