Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2022, June 8 - 22:32
Alltidosaker
Alltidosaker's picture
Offline
Last seen: 10 months 2 weeks ago
Silver
Joined: 2021-06-27 16:59

Vad ska jag ta mig till? Tubulära

Jag pratade idag i telefon med Marcus Ehrström på Nordiska Kliniken för att fråga lite om ingrepp och pris gällande korrigering av tubulära bröst. Det är första gången jag pratar med en ”professionell” kring detta och jag måste bara säga Aj vad ont det gjorde att få det bekräftat som jag så länge haft otrolig ångest över. Han sa i princip att ja mina bröst är inte normala och det är en tydlig skillnad i volym. Han menade även att jag har en tydlig Tubulär form vilket kräver åtminstone 300-350 cc för att kunna ”töja ut” formen. Det känns skönt att få höra att jag verkligen har rätt och att folk i min närhet har fel som säger ”det är säkert inte något fel på dom.” Nu är frågan om jag ska testa att endast förstora dem. Marcus sa att det många gånger korrigeras efter x antal månader av att endast lägga i inplantat, men jag påpekade att då kommer ju min vänstra vårtgård vara större än den högra. Han sa att en vårdgårdsförminskning skulle kosta ytterligare 20k.
Marcus började samtalet med att säga att jag i första hand borde vänta mig till landstinget för att få det gratis. Problemet är att jag bor i Gävleborg där vården inte är särskilt bra och det finns inga kliniker här. Min hälsocentral har inte heller någon egenremiss man kan skicka utan då måste jag möta inkompetent vårdpersonal som förmodligen inte kommer förstå problemet. Ska man försöka och känna sig blottad oförstådd eller testa med en bröstförstpring på NK, för att sedan korrigera bröstvårtor om ett tag? Jag är väldigt kluven och behöver alla råd jag kan få. Jag bor alltså 2,5 h från Stockholm och har därför inte möjlighet med fysiska konsultationer på ett tag, därav varför jag tog det över telefon.

Inga barn, 20år, 166 cm, 67 kg
Bröstförstoring för tubulära bröst, asymmetri
Konsultation 22/9 av läkare inom regionen
Intresserad av 340 cc
Strl före op:75B
Strl efter op: -

Annons
2022, June 9 - 12:08
Anel
Anel's picture
Offline
Last seen: 1 year 23 hours ago
Brons
Joined: 2022-03-19 08:51

Hej, jag tycker att du iaf ska prova att få hjälp via landstinget. Det kan ta lite tid. O då kan du läsa på under tiden. Berätta gärna hur du gör.

Bröstförminskning, via Landstinget.3 barn, 55 år. 172 cm lång 70 kg. Vänta på konsultation.

2022, June 9 - 14:31
verboten
verboten's picture
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
Silver
Joined: 2013-10-09 10:14

Jag håller med Anel, du verkar i dagsläget vara långt ifrån att fatta ett beslut om och i så fall hur du ska operera dig eller hur du ska gå vidare idag, så det skadar verkligen inte att utforska möjligheten att söka vård genom landstinget. Det behöver inte vara en så fruktansvärd vårdprocess som du förväntar dig och är det ändå det, så får du i alla fall veta och behöver inte ångra något i efterhand. Det går ju också att initiera kontakt med den landstingsdrivna vården men sedan i slutändan välja att op:a dig privat om det inte skulle kännas bra. Tycker också det säger en hel del att en privat plastikkirurg som har ett egenintresse av att behålla dig som kund ärligt säger att du skall vända dig till landstinget eftersom du har rätt till det. Det är något du också kan ta upp med eventuell inkompetent vårdpersonal du träffar på :-)

All pepp och lycka till till dig!

1 graviditet 0 barn, 28 år, 169 cm, 63 kg

Bröstlyft
Konsultation 7/4 Gabriella Sellman, Akademikliniken
Op 3/5 Gabriella Sellman, Akademikliniken
Strl före op: 75C-D/70D-E
Strl efter op: 75B/70C

2022, June 9 - 19:50
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 1 day 16 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Jag tycker 20 000 kr för att förminska en vårtgård låter mycket. När du ändå är sövd, tror jag du kan få en sån sak billigare. Oavsett det, vad tror du om att ta bilder på dina bröst, skriva en egenremiss, men inte posta den till vårdcentral utan lägga lite tid på att ringa runt och fråga efter en plastikkirurgisk klinik i din Region? 
Det tog mig ca fem minuter att hitta https://www.1177.se/Gavleborg/hitta-vard/kontaktkort/Kirurgmottagning-Ga... som utför plastikkirurgi och dit du kan skicka en egen vårdbegäran via 1177 och i vart fall be om hjälp.
Se till att tänka igenom mycket noga och skriva kort och kärnfullt,  långa brev uppskattas sällan. Bilder och tydliga ord, som "tydligt tubulära bröst - dvs en missbildning - konstaterad av plastikkirurg XX på XX. Det besvärar mig mycket i mitt liv. Jag skulle vilja komma på konsultation för bästa sätt att uppnå ett normalt utseende och symmetri".

(Låt inte som att du har låst dig vid att du ska få en bröstförstoring, eftersom det primära är att skapa ett normalt utseende. Om du får komma på ett besök, kan du ta upp det som din preferens, men om de bara börjar med att skapa en normal form, så kan du alltid välja att själv förstora brösten i ett senare skede.)

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons