Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2022, April 6 - 20:23
Ängelin
Ängelin's picture
Offline
Last seen: 1 year 11 months ago
Silver
Joined: 2018-02-22 21:33

Läkaren från TV4 nyheterna

Hej!

Vet inte om det var fler som såg TV4s nyhetsinslag om en klinik i södra Skåne som hade förstört kropparna för ett flertal kvinnor, både bukplastik, näsplastik och bröstförstoringar. Jag vet vad läkaren som nyhetsinslaget handlar heter, någon som vet om man kan skriva det öppet här? Vore synd om någon funderar på att gå till honom när de kanske borde hitta någon annan!

Född 95. 175 cm. ca 75 kg. Inga barn. Innan OP: 75A/70B. Efter OP: ca 70D

Konsultation 14/3-18 på Estetikcentrum i Malmö med Ali Baghar, blev rekommenderad 375cc

Konsultation 15/3-18 på Reformkliniken hos Tuve Mårtensson. Blev rekommenderad 500cc

Operation gjord den 17/4-18, Reformkliniken Tuve Mårtensson, 500cc Full Motiva, snitt i armhålan

Konsultation ang explantation, 15/9-21, Reformkliniken, Tuve Mårtensson

Annons
2022, April 7 - 07:05
Appelsin
Appelsin's picture
Offline
Last seen: 1 year 8 months ago
Brons
Joined: 2022-01-11 13:44

Hej,

Om du inte vill skriva öppet, har du möjlighet att skriva i pm?

2 barn, 36 år, 157 cm, 63 kg

Bröstförstoring/Fettsugning
Konsultation 2/3 Tuve Mårtensson, Reformkliniken
Op 29/3 Tuve Mårtensson, Reformkliniken

Strl före op:75B

/Appelsin

2022, April 10 - 03:18
Ängelin
Ängelin's picture
Offline
Last seen: 1 year 11 months ago
Silver
Joined: 2018-02-22 21:33

Absolut! Har inga problem att skriva öppet heller, tänkte mest om man inte får "hängs ut folk". Å andra sidan är jag inte så aktiv här, så kanske är värt det!

Läkaren de pratade om, som jag gjorde en konsultation hos, är ************** Han är allmänkirurg, men är inte plastikkirurg. Därför står han som "estetisk kirurg" på hemsidan. Han har tydligen förstört för många människor :/

Född 95. 175 cm. ca 75 kg. Inga barn. Innan OP: 75A/70B. Efter OP: ca 70D

Konsultation 14/3-18 på Estetikcentrum i Malmö med Ali Baghar, blev rekommenderad 375cc

Konsultation 15/3-18 på Reformkliniken hos Tuve Mårtensson. Blev rekommenderad 500cc

Operation gjord den 17/4-18, Reformkliniken Tuve Mårtensson, 500cc Full Motiva, snitt i armhålan

Konsultation ang explantation, 15/9-21, Reformkliniken, Tuve Mårtensson

2022, May 9 - 23:06
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 20 hours 42 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Det stämmer lite att man inte får "hänga ut" folk, men kritik med saklig grund som är begriplig och lätt att förstå är tillåten. Svårigheten är att jag brukar vilja höra historien från den som upplevt den och vi brukar även begära bilder i profilen, som styrker det. Om det du säger stämmer även efter en granskning (av någon som inte har tittarsiffror som högsta intresse), så kan en sån här sak få stå men med tydliga länkar till källorna, trots att den inte är egenupplevd, vilket brukar vara ett kriterium annars.
Du får gärna skicka mig ett underlag som styrker att det är den du säger, annars får jag försöka hinna med att efterlysa något från Ivo att kolla på - jag upplever dem dock som lite restriktiva när man inte vet precis vad man frågar efter, och det kan jag på sätt och vis förstå, eftersom det innebär en hel del jobb att plocka fram "allt".

Under tiden kan jag hänvisa till en intressant länk i sammanhanget

https://www.regeringen.se/regeringens-politik/folkhalsa-och-sjukvard/fra...

Begreppet "estetisk kirurg" har diskuterats i omgångar och man kan väl säga att det i vart fall finns ett behov av någon benämning på en kirurg som inte är specialist i plastikkirurgi, men som ändå utför en del av de ingrepp en plastikkirurg ska kunna göra. 

Den nya lagen säger nämligen, lite luddigt:

Enligt förslagen i regeringens proposition får estetiska kirurgiska ingrepp utföras av den som är legitimerad läkare eller legitimerad tandläkare och har bevis om specialistkompetens inom en för ingreppet adekvat specialitet. Det är en bedömning som får göras i varje enskilt fall. Det är verksamhetschefen och den behandlande läkaren eller tandläkaren som har ansvar att säkerställa en säker behandling, vilket innefattar bedömning av om utföraren har en kompetens som är adekvat för behandlingen eller ingreppet i fråga.

Adekvat specialistkompetens för läkare kan, beroende på var på kroppen ingreppet görs, lämpligen vara specialist i öron-näsa-halssjukdomar, kirurgi, plastikkirurgi eller urologi. Vilken specialistkompetens som krävs får avgöras från fall till fall. Kravet på att läkarens respektive tandläkarens specialistkompetens ska vara adekvat innebär sammanfattningsvis att det ska finnas en koppling mellan kompetens och ingrepp. Detta utesluter exempelvis att en neurolog eller käkkirurg utför bröstoperationer. Komplicerade kirurgiska ingrepp kan dessutom samtidigt kräva flera olika specialistkompetenser för att kunna utföras på ett säkert sätt.

Så, med tanke på att det alltså inte är olagligt, så behöver vi ju nån form av titel. Men därmed inte sagt att jag vill se mellan fingrarna om någon utför ingrepp som hen inte klarar av.

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons