Annons
2 posts / 0 new
Last post
#1 2022, February 2 - 21:00
Plingan
Plingan's picture
Offline
Last seen: 2 years 4 months ago
Brons
Joined: 2021-12-03 11:02

Navel som inte vill läka

Gjorde en stor bukplastik den 29/11-2021 där min befintliga navel flyttades. Den ville inte läka ordentligt, fick mycket vitt fibrin i den samt att den vätskade. För tre veckor sen rensade kirurgen bort fibrin och sydde en krans med 10 stygn runt naveln till detta fick jag fick min 4:e antibiotika kur.

Tyvärr så verkar den inte vilja läka så mycket bättre så jag inväntar svar från min kirurg om det behövs nya åtgärder :-/

Så till mina funderingar... är det någon mer som haft problem med en navel som inte vill läka i snitten? Har någon fått göra korrigering i efterhand? Hur lång tid tog det innan det blev bra?

Jag tycker att naveln känns väldigt spänd inåt och ingenting känns bekant med min gamla navel mer än känseln när man pillar i den. Klipper man ner naveln på något vis för att få den spänd och passande till den nya platta magen eller hur gör kirurgerna?

Antal barn: 1,
Ålder 41, Längd 161 cm

* Fettsugning haka/käklinje dec 2019
* Fettsugning lovehandles/överarmar sep 2021
* Bröstförminskning/bröstlyft samt stor bukplastik
29:e november 2021.

Samtliga utförda på Nordiska Kliniken av Mattias Elmér.

Annons
2022, February 8 - 10:01
mynta100
mynta100's picture
Offline
Last seen: 2 years 3 months ago
Silver
Joined: 2021-12-28 10:48

Hej,

Man tappar känseln kring operationsområdet under en lång tid. Speciellt i naveln och i området under naveln. Det tog flera år innan jag hade känsel under naveln. Min navel läkte jättefint och de är jättesnygg, liten och fin form. Men min syster gjorde samma operation efter mig och hon fick problem med sin navelläkning. Ärrbildning som liksom bredde ut sig ovanför och hon fick åka tillbaka flera gånger för att få det fixat. Till slut fick hon nekros och det höll på att sprida sig uppåt och hon fick omopereras och har idag ett snitt vertikalt ända upp till bröstkorgen (de syns knapp längre med hon har det där...). Min syster hade således jätteotur men hon har alltid haft lång läkning på sår. Och jag har alltid haft snabb läkning på mina sår och bra ärrbildning. Min navel blev jättebra medans min systers navel blev dålig, vilket berodde på dålig läkning såklart.

Har gjort en mummymakeover efter mina barn. Dels en bukplastik som blev väldigt bra men också en bröstoperation (ankar + reduktion) som blev mindre snygg. Letar nu en bra kirurg i Göteborg som kan göra om min bröst - vill ha den absolut bästa denna gången