Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2024, March 19 - 19:11
Minajag80
Minajag80's picture
Offline
Last seen: 4 days 17 hours ago
Silver
Joined: 2022-01-22 18:45

Uppgiven och ledsen

Gjorde min bukplastik I augusti förra året och i oktober började min navel se konstig ut. Den fortsatte förändras till det sämre tyvärr och jag fick en "bula" i naveln. Har hela tiden haft kontakt med kliniken som sagt allt ifrån att den kan vara en lokal svullnad till att nåt stygn kanske släppt. Jag förstod i december att det är ett navelbråck jag fått och att jag dessutom är svullen alldeles ovanför naveln men tänkte att jag tar upp det på återbesöket man ska ha efter 6-12 månader.
I början på mars fick jag jätteont runt naveln och det stack o ilade i hela mittlinjen på magen. Ringde i panik till kliniken som frågade om jag ville komma dit dagen efter för påhitt.
Åkte dit, tar nästan 3 timmar att åka. Ssk tittade och kände sen kom min kirurg som konstaterade att jag har navelbråck och att jag ska vända mig till min vårdcentral. Han sa även att om vc vägrar så får jag ringa kliniken igen. Jag frågade Ssk sen att det måste väl ingå i garantin. Hon trodde det men kunde inte garantera det.
Något snopen åkte jag hem. Fick en tid på min vc redan dagen efter. Lite prio eftersom jag hade ont. Får tillägga här att smärtan gett med sig lite. Läkaren remitterar mig till krirurgimottagningen på mitt länssjukhus. Fick en återbudstid snabbt och var där igår.
Läkaren där som gjorde bedömningen sa att om de ska åtgärda mitt navelbråck så blir det med öppen kirurgi pga att jag redan opats för navebråck med titthålsteknik 2017, varav hon sen säger att de funderar på att gå tillväga med ett T-snitt. Alltså skära upp hela magen på mig men först vill de ha en skiktröntgen. Jag bara dog!!!
Min för övrigt fina mage ska de förstöra och jag förstår inte varför.
Igår skrev jag ett långt mail till min kirurg men har ej fått något svar.
Jag fattar ingenting just nu. Är enormt uppgiven och ledsen.

5 barn, 42 år, 177 cm, "normalvikt"

Bukplastik
Konsultation 10/3 -23, Patrik Höijer, Nordiska kliniken
Planerad op 14/8 -23, Patrik Höijer, Nordiska kliniken
Även intresserad av bröstförstoring m eget fett.

Annons
2024, March 26 - 09:28
Space_Cat
Space_Cat's picture
Offline
Last seen: 4 weeks 1 day ago
Silver
Joined: 2023-08-20 22:38

Om jag vore dig hade jag hört av mig till kirurgen som gjorde din bukplastik och fråga hur dom hade gått tillväga, kan dom lösa det utan ett T-snitt vill man ju hellre välja det.

29år, 164 cm, 57 kg, 0 barn
Gjort fillers i läppar, kindben, näsa och tear through
Överväger näs- och bröstplastik

2024, April 5 - 11:01
fiola
fiola's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 4 days ago
Silver
Joined: 2024-04-04 10:18

Vad tråkigt!! I och med att det ändå gått så kort tid borde det ingå i en försäkring? Brocket har väl tillkommit efter operationen, alltså för att det de sytt släppt, eller? Då borde ju kliniken åtgärda det? Vad svarade kirurgen, på kliniken?

2 barn, 36 år, 167 cm, 67kg
Bukplastik nedre gjord -22 pga diastas