Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2022, June 15 - 15:24
Toker 25
Toker 25's picture
Offline
Last seen: 4 months 1 day ago
Brons
Joined: 2014-04-01 18:45

Fettsugning haka

Hej,

Jag har funderat på att fettsuga min haka. Har länge velat göra fillers längs med käkbenet men efter att ha varit på konsultation så tyckt inte min behandlare att det skulle funka på mig eftersom jag har en fettkudde under hakan och längs med käkbenet och att risken är att jag ser bredare ut i ansiktet med fillers, hon föreslog då att göra belkyra först.

Jag känner mig inte så sugen på belkyra eftersom det verkar otroligt smärtsamt och inte verkar ta olika bra på olika personer. Priset är extremt högt om risken är stor att det knappt syns efteråt. Dessutom är det en lång period av svullnad efteråt vilket inte lockar heller.

Har därför funderat på just fettsugning, men har aldrig gjort någon operation i ansiktet (bara fillers) och känner mig därför lite orolig. Vad är era erfarenheter? Någon som stött på komplikationer? Har ni kört narkos eller vakna med lokalbedövning?

Börstförstoring, 2012
Kirurg Peter Tarnow
285 cc framför muskeln
Storlek före operation: 70A
Storlek efter operation: 75C

Annons
2022, June 26 - 23:05
Kattfnatten
Kattfnatten's picture
Offline
Last seen: 1 year 8 months ago
Silver
Joined: 2021-07-12 01:15

Jag fettsög haka för snart 1v sen så det har inte gått lång tid alls :)
Jag gjorde det vaket och av dem ingreppen jag gjorde så kändes fettsugning av hals absolut minst. Har inte heller haft så ont eller inte varit speciellt öm heller under läkningen (värre med låren, haha).

En komplikation som är relativt vanlig är att om man fettsuger för att få en tydligare käke så finns en risk att kirurgen kommer åt en nerv som gör att ens leende blir snett. Det är reversibelt, men för vissa kan det ta tid för att det ska gå tillbaka. När kirurgen fettsög hakan på mig så stannade han upp och bad mig att le några gånger för att dubbelkolla att inte av misstag ha kommit åt den nerven (kan hända den bästa kirurgen också). Såhär i efterhand så känns det tryggt att vara vaken för att om jag hade varit sederad så finns ju risken att kirurgen kommer åt den flera ggr och jag vet inte om nerven skulle skadas mer isåfall och då ta längre tid för att läka?
Vill man skulpturera fram en väldigt tydlig käklinje så ökar risken än att bara ta bort själva dubbelhakan.

Men jag ser redan resultat, är såklart fortfarande svullen och svullnaden går upp och ner. Men käken syns tydligare och dubbelhakan är borta. Känns amazing och jag tycker det helt klart var värt det!
Huden har dragit ihop sig fint och jag tror att det kommer dra ihop sig ännu mer, för huden känns inte lös men lite mjuk bara, speciellt precis under hakan.

Har inte gjort belkyra eller dyl utan gick rakt på fettsugning och är nöjd att jag inte slösade pengar på annat först!

30 år, 159 cm, 55 kg
- Läpplyft (V-Y) - Op 2021 hos Thomas Jonsson på molding
- Fettsugning innerlår och haka - Op juni 2022 hos Thomas Jonsson på molding

Planerar: Nedre ögonlock i framtiden och ev näsplastik

2023, October 3 - 15:57
Boris
Boris's picture
Offline
Last seen: 6 months 5 days ago
Brons
Joined: 2019-04-29 08:58

Jag gjorde fettsugning av min haka hos Alexander Kamali under narkos, fettsög även längst käkbenet. Blev verkligen skillnad och får ofta komplimanger för min profil nu! Dock ingen som märkt något annat än att jag ser smalare ut.

Jag mådde bra redan dagen efter. Hade asymmetrisk svullnad och var väldigt orolig över detta men Alexander lugnade ner mig. Resultatet nu ett år senare är lite asymmetriskt men inte mer än det var innan op.

En nerv på ena mungipan blev tillfälligt skadad men det försvann efter en månad. Allt som allt är jag väldigt nöjd med operationen och glad att jag gjorde det!