Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2022, February 13 - 12:59
Britannia
Britannia's picture
Offline
Last seen: 2 years 2 weeks ago
Brons
Joined: 2021-11-07 21:51

Gbp operation eller bukplastik mm?

Jag lider av fetma, försöker minska i vikt med kosten (åter en gång) och hoppas att jag "bara" ska behöva göra en bukplastik, fettsugning eller viktnedgång. Samtidigt har jag inte lyckats hålla vikten nere någon gång innan, är det dumt att försöka igen och "missa chansen" att få GBP operation via landstinget? Jag har sån ångest just för att operera magsäcken, jag tror att jag kommer få alla biverkningar som finns och lida resten av mitt liv, det är därför jag försöker gå ned i vikt med att reducera mat. Men inners inne tror jag inte att jag klarar av det, hur många kan gå ner 60 kg och stanna på den vikten? När jag gått ner innan så har jag sett att magen hänger kvar så jag är helt säker på att den inte drar ihop sig och det, all lös hud har bland annat bidragit till att inte alls bli nöjd trots viktnedgång.
Jag skriver kanske osammanhängande, det jag egentligen undrar över är hur ofta det blir fel vid magsäcksoperation?
Vad fick dig att våga operera magsäcken?

Jag önskar som sagt att jag kunde minska i vikt genom bukplastik och fettsugning men det kan jag ju inte få av landstinget även om jag tror att det hade hjälpt mig.

Trivs inte med min kropp.
Överviktig.
Har inte gjort några ingrepp.
Funderar på vad jag vill.
Britannia

Annons
2022, February 13 - 21:18
lunsan
lunsan's picture
Offline
Last seen: 8 months 16 hours ago
Silver
Joined: 2011-08-22 15:23

En nyfiken fråga , vad gör att du överäter ? Fel mat eller äter du av andra anledningar än hunger ?
Många som gör op går det bra för men såklart bättre gå ner på egen hand för kroppen .

Kön: Tjej/Kvinna
Vikt: 52 kg
Längd: 158 cm
Ålder: 35 år
Antal Barn: 2
Har 295 cc = c-kupa och gjort fettsugning.

2022, April 2 - 09:24
Britannia
Britannia's picture
Offline
Last seen: 2 years 2 weeks ago
Brons
Joined: 2021-11-07 21:51

Jag vet inte säkert varför jag överäter (inte mycket, men tillräckligt för att inte gå ner i vikt) förutom att det inte är hunger. Jag tror att jag förstört kroppens ämnesomsättning genom att gå upp och ned i vikt, klarar inte av ett intag på runt 1300 kalorier vilket jag behöver för att gå ner nu. Det är därför jag är så osäker på magsäcksoperation, hjälper det när intaget inte är stora portioner eller är en bukplastik bättre och fortsätta äta ungefär som nu med möjlighet att röra på mig enklare, mindre smärta och kanske må bättre (och klara av att endast äta nyttigt, ej överäta, om det nu är det enda som går för mig)?

Trivs inte med min kropp.
Överviktig.
Har inte gjort några ingrepp.
Funderar på vad jag vill.
Britannia

2022, December 30 - 11:41
snowgran
snowgran's picture
Offline
Last seen: 1 month 3 days ago
Brons
Joined: 2022-12-29 00:34

Har du diskuterat viktproblemen med en läkare? Idag finns det ett antal läkemedel för viktminskning som fungerar bra för de flesta. Tex läkemedel med ämnet semaglutid. Forskning visar att läkemedel med denna typ av verkan i kroppen kan vara lika effektiv som en magoperation. Det ingår tyvärr inte i högkostnadsskyddet dessa läkemedel (sprutor), så det kostar ca 2500kr per månad med en sådan behandling. Min man behandlas med semaglutid och har gått ner ca 30 kg (han är snart normalviktig).

Jag har svårt att se att en kirurg skulle gå med på att göra en bukplastik på någon som är gravt överviktig och har BMI över 27. Verkar vara för stora risker då. Jag tror inte heller att du skulle uppnå ett tillfredsställande resultat.

Hör av dig till läkare för att tala om läkemedel för viktnedgång. Det tror jag är den bästa lösningen för dig i det läget du beskriver.

4 barn, 32 år, 161 cm, 55kg.

Annons