Annons

Bröstförstoring okt 2014 - Improva KirurgCentrum AB - Stockholm Magnus Hober - xylofone

xylofone's picture
xylofone

28 år, inga barn, 172 cm, 63kg
Strl före op: 75B
Strl efter op: vet ej
Op 15/10 Improva, Magnus Hober
180 Silimed anatomiska, lp bakom bröstmuskeln

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Wednesday, 15 October, 2014

Opererades nu för tre dagar sen på Improva av Dr. Magnus Hober.

Påbörjade min förädringsresa för ca 1 år sedan med att helt lägga om min kost och mina motionsvanor. Resulterade i en önskad viktnedgång som smugit sig på under de senste fyra åren med mycket jobb och lite fokus på mitt eget välmående. Trots intensiva pass på gymmet  flera dagar i veckan och helt clean eating så vägrade mage och höfter försvinna- istället blev det brösten. Har alltid haft mage och trots en fettprocent i sommras på 12% så fanns magen kvar trots en i övrigt tunn kropp. Brösten var i princip borta. Har funderat på att göra brösten i många många år men inte tagit besult men när allt annat var på topp och man fortfarande inte är nöjd så kändes det dags att göra något åt det.

 

Blev tipsad av just Dr. Hober av en tjej på gymmet som gjorde sin op där och har fått jätte fint resultat. Gick först på konsultation hos AK i Stockholm men fick bara träffa en skjuksköterska vilket kändes oseriöst när man ändå planerar ett både stort och kostsamt ingrepp (bröst+ fettsugning). Att man dessutom inte övernattar gör att jag helt valde bort dem.

 

Träffade Hober direkt på konsutationen på Improva och var oerhört nervös och spenderade merparten av tiden att mest prata om risker och vad som kan gå fel, försäkringar mm. Fick väldigt bra och utförliga svar på allt och Hober är oerhört kunnig och sympatiskt. Dock kändes det sen som det blev lite kort om tid att besämma storlek men hade med mig en BH som visade vilket resultat jag ville upnå. För mig var det oerhört viktigt att brösten ser naturliga ut och inte blir för stora. Läkare brukar alltid råda en att ta lite större än vad man egentligen tänk eftersom många oftast ångrar sig efter och ville ha större än vad man sen får när svullnaden lagt sig, vilket Magnus berättade för mig. Men han lyssnade helt på mig och sa att för min del skulle vi defintivt köra på mindre än större eftersom jag är så mån om ett så naturligt resultat som möjligt. Egentligen mer utfyllnad av befintligt bröst (som ju blivit mycket mindre) än något annat. 

 

Vi bestämde i alla fall oss för att köra på Silimed 190g låg projektion och anatomisk form samt ta bort love handles och fett mitt på magen. Op bokades ca 5 veckor efter konsultationen. 1 vecka innan ringer Magnus och säger att Silimed har problem med leverans av just 190g. Men dem kan flyga hem 230 eller 180. Vi kör på 180g då skillnaden är så liten. Idag är jag väldigt glad för det eftersom brösten känns gigantiska. Dem är så klart väldigt svullna fortfarande och jag tror verkligen slutresultatet kommer bli ursnyggt!

På operationsdagen kom jag dit både hungrig och törtstig klockan 12 då man inte äter och dricker innan operationen. Tror att jag låg på operationsbordet med bedövning på väg in i armen max 20-30 min efter att jag kom in. Jätte jätte skönt att mötas av ett proffsigt team och slippa väntan. Var så oerhört nervös och spelade upp scenariot i huvudet att jag nog skulle skita i det och gå hem igen. Men sköterskan visade in mig på ett rum, Hober kom in och ritade och sen kom narkosläkare in och ställde lite kontrollfrågor. Sen gick man in i op. salen och blev tvättad. Bara en kvinlig sköterska gjorde detta så man kände sig hela tiden omhändertagen och att dem värnade om ens intergritet och välbefinnande. La mig ned på britsen och fick ett täcke på mig och sen kom narkosläkaren. Sköterskan i op salen var så oerhört gullig och lugnande och höll i handen tills man somnade.

 

Vaknade sedan (ca 2-3 timmar senare) i min "egna" säng inne på rummet iklädd en fin gördel med spets så man känner sig verkligen inte som mumien. Brösten var bara lätt tejpade undertill vilket var superskönt- så man ser direkt vad som hänt. Fick sen superkramp i brösten med då fick man snabb smårtstillande i droppet och värmetäcke och blev megaompysslad. Sov sen igen en liten stund och var därefter vaken/ sov i entimmas perioder under hela natten. Fick thé och mackor och allt möjligt  bara att pingla i en klocka. Alla sköterskor var så oerhört gulliga! Sen på morgonen fick jag hjälp att duscha och blev upphämtad av en vän och fick hjälp hem.

 

Magnus var inne någon timma eller så efter att jag vaknat från operationen (var fortfarande rätt groggy) och sa att allt gått bra och att dem även kunnat ta bort rätt mycket av mina lovehandles (700 ml) som var mycket på en ganska liten kropp. Det kändes jätte bra att höra att fettdepeåer var lokala och Hober sa att dem var i princip omöjliga att få bort med träning. Även brösten och storleken sa han hade blivit jätte bra! Kändes jätte betryggande och genom hela operationen kände jag mig så väl omhändertagen. Kan varmt rekomendera Improva!

 

Nu är jag inne på 3dje dagens läkning och det har så klart gjort ont och känns fortfarande som jag har en lastbil på bröstet. Men bra smärtlindring har gjort det möjligt att hantera smärtan. Det enda övriga jag kunde  önskat är att jag fått lite mer info kring att det känns bra att röra sig efter just fettsugningen för att få igång cirkulationen. Har kunnat sova enbart kortare perioder pga. obehag runt magen men detta ger med sig då man kommer upp och rör lite på sig. Har vidare väldigt lite känsel i vänster bröst som är mer svullet men det är tydligen normalt och känseln kommer och går lite vilket tyder på att den bör komma tillbaka när svullnaden lägger sig helt.

 

Väntar nu med spänning på återbesöket och att svullnaderna ska börja ge med sig. På det stora hela- extremt profssigt och härligt bemötandeoch hittils är jag jättenöjd!

2014, October 18 - 19:21
Mallan090
Mallan090's picture
Offline
Last seen: 9 years 4 months ago
Silver
Joined: 2014-10-18 12:40

Roligt att läsa din berättelse! Hur mycket fick du betala för ingreppen?

2014, October 19 - 10:12
Millivanilli89
Millivanilli89's picture
Offline
Last seen: 3 months 6 days ago
Brons
Joined: 2014-10-16 07:38

Jag är också intresserad av vad det ungefärligt kostade, har själv gått igenom en viktresa och funderar nu starkt på att operera mig! Blev du nöjd med resultatet? :)

2014, October 19 - 17:35
xylofone
xylofone's picture
Offline
Last seen: 9 years 5 months ago
Brons
Joined: 2014-10-17 23:38

Hej på er!

Jag betalade 69 000kr för bröst och fettsugning av mage och lovehandels (fettsög även dessa lite på ryggen). Fettsög även pytelite vid armvecket (axillerna) ovan brösten då jag har stora veck där. Så det var en liten blanding av ingrepp som alla var småsaker som bidrog till en fin helhet :) 

Annons
2014, October 19 - 17:43
xylofone
xylofone's picture
Offline
Last seen: 9 years 5 months ago
Brons
Joined: 2014-10-17 23:38

Jo, jag kände verkligen att när man kämpat i ett år med mat och kost och byggt upp och format sin kropp så målmedvetet och verkligen verkligen gjort allt man kan själv och man fortfarande inte är nöjd så tycker jag absolut att man ska ta till hjälp.

 

Känns ju jätte trist om man tränar ihjäl sig och fortfarande inte är nöjd. För mig handlade det mycket om proportionerna och som sagt alltid haft fettansamlingar på just mage samt liten byst. Jag vill leva mitt liv utan att träna som ett freak och tänka på minsta lilla sak jag stoppar i mig och ändå vara nöjd om jag pendlar upp ned något litet kilo hit och dit. För mig var lösningen op och jag är hittils jätte nöjd. Svårt att helt uttala sig innan svullnaden lagt sig men man speglar sig en del för att lära känna sin "nya" kropp. Lite töntigt men känns ungefär som när man vart hos frisören- man speglar sig lite i sin nya frippa :)

Se info om pris i andra inlägget.

2014, October 21 - 19:55
Boobis
Boobis's picture
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Silver
Joined: 2014-10-09 19:05

La du alltså in 190cc i brösten? 

2014, October 25 - 17:47
xylofone
xylofone's picture
Offline
Last seen: 9 years 5 months ago
Brons
Joined: 2014-10-17 23:38

180 la jag in. nu har svullnaden lagt sig och jag är jätte nöjd :)

Annons
2014, October 26 - 20:19
Mallan090
Mallan090's picture
Offline
Last seen: 9 years 4 months ago
Silver
Joined: 2014-10-18 12:40

Härligt att höra!

2014, December 6 - 20:36
Lintott
Lintott's picture
Offline
Last seen: 8 years 5 months ago
Silver
Joined: 2014-07-04 20:37

Vad roligt att läsa din berättelse då jag själv funderar på Hober men ska ner en hel del i vilt
Först innan jag gör en bröst op :) har träffat honom tidigare men avbokade då op pga min extrema rädsla för att sövas.
Skönt att höra att all personal var så omhändertagande :)

Annons
Annons
Annons