Annons
6 posts / 0 new
Last post
#1 2015, May 25 - 16:52
anonym (not verified)
anonym's picture

MFD, snälla hjälp mig reda ut vad som hänt!

Hej allihop!

Jag har läst på om MFD och jag undrar om det var det som jag hade, vad tror ni?

Jag skulle byta ut mina 10 år gamla bröstimplantat pga en kapsel på höger bröst.

På konsultationen sa kirurgen inget om att mitt vänstra bröst såg konstigt ut, vi pratade bara om kapseln. Väl på operationsdagen bad han mig trycka ihop händerna framför kroppen och sa, det där ser inte snyggt ut. Jag förstod inte rikligt vad han pratade om, men frågade inte heller. 

Efter operationen var mitt vänstra bröst helt förstört. Konstigt, snett, så tajt, bröstet satt under hakan och väldigt smärtsamt i månader och är fortfarande. Ska tilläggas att jag innan denna operation aldrig haft ont eller ens sett det som tydligen såg så fult ut. När jag förtvivlad många gånger mailat kirurgen sa han att den första operationen för 10 år sedan var felgjord och att det är bara att vänta och se hur allt blir. Fick 6 månader senare en korr för några veckor sedan som inte förbättrat något. Kirurgen säger igen att det är för att det var så fel från böjan och har visat mig bilder på när jag spänner muskeln och bröstet såg ganska konstigt ut, muskeln drog liksom under implantatet. Inget jag någonsin sett själv innan eller kände av på något sätt och jag hade haft dessa implantat i över 10 år.

Men nu när jag läser här på POF om MFD, som jag inte visste fanns, så undrar jag om det inte var det jag hade! Och i så fall! Varför sa kirurgen inte något till mig!

Har också läst här på POF att det inte går att korrigera! Är det så? Nu har jag ju bara jättefult bröst som dessutom gör ont!!! Innan var allt bra, det såg bara lite konstigt ut och det hade jag inte ens sätt själv.

Snälla, någon som vet? Var detta dömd att misslyckas redan från början? Jag har ju fortfarande bakomplacering och läser här att det inte är att föredra om man fått MFD? Har jag tolkat detta rätt?

Upplever att kirugen inte vill besvara mina frågor, snälla hjälp mig ni som vet!

Har förresten bestämt mig för att ta ut implantaten för gott då kirurgen hävdar att det är ett rimligt resultat. Jag är så besviken och känner att jag inte orkar ha bröstimplantat som är fula och gör ont längre. Mina 10 första år med bröstimplantat var helt komplikationsfria och nu efter bytet bara helt förstörda.

 

Annons
2015, May 25 - 17:01
tin (not verified)
anonym's picture

Har du inte konsulterat någon annan kirurg för att få ett utlåtande om din muskelpåverkan? 

2015, May 25 - 17:09
sacrabod (not verified)
anonym's picture

tin wrote:

Har du inte konsulterat någon annan kirurg för att få ett utlåtande om din muskelpåverkan? 

 

Nej, det har jag inte gjort. Innan visste jag ju inte ens att jag hade någon muskelpåverkan. Det var först efter bytet som jag fick problem med smärta och nu efter korren som jag började efterforska och ta reda på saker eftersom kirurgen som gjorde bytet säger att det är som det är för att det var fel från början. Läste av en slump idag här på POF om MFD och det stämmer ju in på mig och nu undrar jag varför han började operera i detta utan att säga något till mig, och varför han opererade i det om det inte går att fixa. Resultatet blev ju att det ser fult ut och gör ont. Jag är bitter över många saker som gick fel vid detta byte. Klandrar mig själv mycket för att jag inte tog reda på någonting utan bara litade på kirurgen. Trodde ju att ett byta av lika stora implantat var lätt fixat.

2015, May 25 - 17:10
sacrabod (not verified)
anonym's picture

tin wrote:

Har du inte konsulterat någon annan kirurg för att få ett utlåtande om din muskelpåverkan? 

 

Eller menar du att du kanske tycker att jag borde göra det nu? Konsultera  någon annan i detta läge?

Annons
2015, May 25 - 17:19
tin (not verified)
anonym's picture

Jag syftade på att du kan konsultera någon annan nu för att höra vad som kan göras. Läkare kan ha väldigt olika åsikter och sätt att arbeta på. Lika gällande hur och vad som kan korrigeras. Även om du bestämt dig för att plocka ur implantaten kanske något behöver lagas innuti vid musklerna, man vet ju aldrig.

Tycker det låter som att om din kirurg hade låtit bli att göra något med muskeln han tyckte såg ful ut så hade du kanske idag suttit med två bröst som varit precis som innan bytet bara större. För om du inte störde dig på muskelpåverkan du hade då, varför skulle han göra något åt det.. För mig känns det som han förstört något. Om han inte vill svara på vad han gjort med muskeln så kan du begära ut din journal.

2015, May 28 - 19:35
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 18 hours 40 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Du skulle ev kunna vara hjälpt av att lägga implantaten framför muskeln... Nu vet jag inte hur mycket hull du har, men fettransplantation har varit räddningen för några av oss som haft problem med våra implantat...

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
Annons
Annons