Annons
17 posts / 0 new
Last post
#1 2015, July 2 - 22:15
Alina
Alina's picture
Offline
Last seen: 7 years 10 months ago
Silver
Joined: 2013-09-21 05:27

Opererade näsan igår Nackakliniken

Hej
Jag startade denna tråd eftersom jag vill hjälpa andra, jag opererade näsan igår på Nackakliniken.. Ställ vilka frågor ni vill o jag ska försöka svara på alla frågor så bra jag kan
Jag vet precis hur det känns att ha tusen frågor och vara osäker men samtidigt vilja operera näsan mer än allt på denna jord :)
Kramar

24år, 163 cm, 49 kg

Opererade näsan nackakliniken 2015

om operation för näsan astoriakliniken 2016

Annons
2015, July 5 - 11:25
Infinityy
Infinityy's picture
Offline
Last seen: 7 years 11 months ago
Silver
Joined: 2014-11-04 10:18

Hur kommer det sig att du valde just nackakliniken?

Vad var det du ändrade på näsan?

Hurr jobbigt är det nu efteråt?  Går det bara dricka genom sugrör eller kan du tugga, går det bara sova sittandes osv.

Gjort läppförstoring + fillers i näsan
Intresserad av: Näsplastik
Konsultation 22/1 Lidingökliniken

2015, July 6 - 10:39
Alina
Alina's picture
Offline
Last seen: 7 years 10 months ago
Silver
Joined: 2013-09-21 05:27

Hej infinityy

Sedan jag varit ungefär 15 år så har jag skämts över min näsa och min profil som mest. Jag var väldigt smal och trodde fet skulle hjälpa om jag gick upp lite i vikt genom att ansiktet fylls lite mer och näsan inte syns lika mycket, jag trodde även att det skulle bli bättre med åldern och utseendet skulle ändras lite.. Men ju mer åren gick ju säkrare blev jag att jag ville operera näsan. Jag började söka på alla möjliga kliniker, utomlands och i Sverige. Jag bestämde mig för Syrien då jag både kan språket och att jag även känner många som gjort där och blivit nöjda.. I Syrien är det även vääääldigt billigt och dem är väldigt erfarna då dem nästan gör 10 operationer om dagen haha.. Men tyvärr blev situationen dålig i Syrien, och det går knappt att åka dit.. Jag funderade mycket på Iran därefter men blev orolig för att få en Michael Jackson näsa, fast än jag faktiskt hört att dem bästa kirurgerna finns där.. Men jag var rädd att åka dit då ingen ville åka med och jag kan inte språket eller något.. Jag började söka på kliniker i Sverige, känner många som gjort även här i olika kliniker och fick höra bästa rekommendationer om Nackakliniken.. Jag började söka på Nackakliniken och läste helt tvärtom på nätet än vad mina kompisar sa, vilket gjorde mig osäker.. Jag började gå på konsultationer lite här och var och ville gå efter min magkänsla.. Men allt som sades om Gustav på nätet skrämde mig, men ändå fick jag bästa magkänslan hos han.. Han lyssnade på vad jag ville, han sa vad han tyckte , jag nämnde att mina kompisar gjort hos han, men ha. Ville inte ens uttala sig om dem, och det kändes både tryggt och proffsigt, han tar lite mer på näsan än andra kirurger i Sverige tyckte jag, vilket jag ville, man vill ju ha det naturligt men ändå som en liten touch, hoppas jag kan uttrycka mig rätt.. Så då valde jag helt enkelt honom.. Jag har ju inte sett resultatet än men hittills är jag super super super nöjd med hur jag blivit behandlad och bemött i den kliniken, jag hade läst någonstans att dem var otrevliga, tvärtom dom var trevligare och snällare än vad dem hade behövt vara.. Jag gjorde en total förändring, alltså näsryggen och nästippen, tippen var för böjd framåt speciellt när Jag ler, och jag hade en knöl på näsryggen.
Du kanske inte tror mig men jag lovar jad hade nog nästan inte behövt vara sjukskriven efter operationen, jag har varit helt vanlig, klarat mig utan någon smärtstillande alls.. Det går jätte bra att dricka från sugrör, jag sover halvsittande men har fuskat någon natt.. Jag åt hamburgare 4 timmar efter operationen tyckte det var lite lite jobbigt så öppnade upp hamburgaren och åt med bestick.. Jag åt macka 15 minuter efter operationen det gick super.. Alltså allt har överträffat mina förväntningar, min mamma hade skrämt ihjäl mig för smärtan men nej jag går även ut och utför mina vanliga dags sysslor, men är såklart sjukskriven men jag är en sådan som inte kan sitta hemma, men OBS lite pinsamt då alla ska kolla o fatta att man gjort näsan..
Förlåt det blev ett långt inlägg men fråga på o lovar o svara på allt allt så utförligt jag kan

24år, 163 cm, 49 kg

Opererade näsan nackakliniken 2015

om operation för näsan astoriakliniken 2016

2015, July 6 - 15:29
Infinityy
Infinityy's picture
Offline
Last seen: 7 years 11 months ago
Silver
Joined: 2014-11-04 10:18

Lät precis som mig där i början, ''Sedan jag varit ungefär 15 år så har jag skämts över min näsa och min profil som mest.'' Stämmer verkligen in exakt på mig. Innan jag blev medlem på dehär forumet hade jag tänkt operera mig på nackaklinken. Men efter jag läst trådar här på forumet om kirurgen där så blev jag avskräckt. Så det blir troligtvis Lidingökliniken för min del. Men att du kände dig trygg och nöjd med ditt val av nackakliniken och att personalen alltid var trevlig mot dig, är ju såklart hur bra som helst. Vi alla får olika uppfattningar om olika kirurger och kliniker.

 
Låter riktigt skönt att du klarat dig utan smärtlindrande och att du kunde börja äta hyfsat normalt redan samma dag. Gör mig lite lugnare iallafall. Hon jag känner som har opererat näsan kunde bara äta flytande föda i några dagar efter operationen. Antar att sådant är individuellt.
Haha kul att du redan vågar gå ut, antar att du fortfarande har gips på? kan tänka mig att folk stirrar en del^^
 
Tack för ett sånt utförligt svar (:
 
 

Gjort läppförstoring + fillers i näsan
Intresserad av: Näsplastik
Konsultation 22/1 Lidingökliniken

Annons
2015, July 8 - 11:53
Fantasialinda
Fantasialinda's picture
Offline
Last seen: 2 years 9 months ago
Silver
Joined: 2013-01-14 21:28

Hej :)

 

Jag känne också igen mig, har alltid haft koplex för näsan.

Gjorde en op för 1 vecka sedan som du :)

 

Men är ganska svullen och tog bort gipset idag men det känns som om näsan var svullen runt benet och inget på tippen, känner inte igen mig framifrån, dock nöjd från sidan.

 

Har heller inte haft problem med maten, äter som en häst :)

Nu efter gipset så svullnar det mycket och jag håller mig hemma.. har inte berättat för någon för att alla jag känner gillar inte sådant, vi får se vad de säger.. sammtidigt vill jag må bra själv.

 

Hur känns det för dig? Tagit gipset Alina? Hur snurrar tankarna? 

Kram till er alla!! 

2 barn, 33 år 170 och 61 kg
Strl före op:75B något mindre
Strl efter op: 65E

2015, July 9 - 00:23
Alina
Alina's picture
Offline
Last seen: 7 years 10 months ago
Silver
Joined: 2013-09-21 05:27

Hallåååiii!
Fan vad kul att ni skriver!
Jag tar bort gipset på fredag, är skit nervös, jag är väldigt sprallig av mig och sitter knappt hemma, hahah hår gått till Ikea till och med skit pinsamt! Men det gör mig mer nervös över resultatet då jag råkat komma åt näsan flera gånger, är rädd att jag skadad den på något vis att d påverkar och att det bildar någon brosk, har ni någon aning om hur känslig näsan är efter operation?
Men som sagt på fredag får jag se, Linda gjorde du också på Nackakliniken? Om ja, så vad fick dig att göra där efter all skit snack om Gustav? Jag är iallafall jätte nöjd hittills med allt men viktigast är ju resultatet så vi får se p fredag då kan jag bedöma bättre :)
När det gäller att du inte berättat för någon och att dem inte gillar sådant så snälla kom ihåg, och hoppad jag hjälper med dessa ord, skit i alla! Gör precis det som får DIG att må bra! Det är ditt liv och vi lever det en gång, sen är det såklart lite extra press på en då man samtidigt vill bevisa för dem att "kolla hur snyggt d blev, därför ville jag göra".. Men kom ihåg att du gör d för dig själv :) känn dig absolut inte ensam om din situation, ingen ville att jag skulle göra min näsa :) men jag kände att jag för en gång skull ville tänka på mig själv o göra något för mig själv o var väldigt bestämd denna gång!
Nu börjar jag bli trött tror jag och skriver lite som en filosof på kvällen, HAHAHA, men ligger här med gipset o längtar till fredag :) kan inte låta bli o försöka peta på näsan heller.. Jag hoppas verkligen att du blev nöjd med näsan och att slutresultatet blir precis som du önskat

Kramar tillbaka på dig :)

24år, 163 cm, 49 kg

Opererade näsan nackakliniken 2015

om operation för näsan astoriakliniken 2016

2015, July 9 - 00:28
Alina
Alina's picture
Offline
Last seen: 7 years 10 months ago
Silver
Joined: 2013-09-21 05:27

Lycka till med allt infinityy o jag lovar o berätta hur d går efter jag tagit bort gipset så om Gustav hållt vad han lovat så ska jag rekommendera han.. Va inte rädd för något om du har viljan :) vårt psyke tar över vårt fysiologiska eller vad man säger haha, o jag va så glad efter operationen att jag gjort d att jag fysiskt faktiskt var helt normal efter operationen, jag har verkligen gjort allt jag brukar förutom att gymma eller röka, d har jag helt hållt mig ifrån :)
Lycka till än en gång!
Kramar

24år, 163 cm, 49 kg

Opererade näsan nackakliniken 2015

om operation för näsan astoriakliniken 2016

Annons
2015, July 9 - 10:29
Fantasialinda
Fantasialinda's picture
Offline
Last seen: 2 years 9 months ago
Silver
Joined: 2013-01-14 21:28

Hej :)

 

Alina: Nej på Art Clinic / Per Windh, Jag känner mig nöjd med bemötandet dock så är han lite dålig på att svara på mail när man pratar om hur man vill ha sin näsa, jag får helt enkelt utverdera om han har lyssnat tillräckligt mycket på mig ang detta. Annars är han snabb med hjälp nu efter operation. Sen är han väldigt positiv och glad av sig när man träffar honom så det är ett plus. Framförallt så har jag hört att han är väldigt duktig på näsor! Det är därför jag gick till honom.  

 

Hur som helst så är det inget jag kan göra något åt just nu (vi oroar oss alla om hur resultatet skall bli), bara att gilla läget och att vänta. Han vet säkert vad han gör med all den erfarenheten han har! Och så handlar det ju om min kropp och mina utgångslägen.. det är jag medveten om också. 

 

Ja det stämmer att man skall göra som man vill.. men man är ju så rädd att folk skall dömma och ifrågasätta. Egentligen så skiter jag i det för jag har verligen mått dåligt av detta så länge jag kan minnas. 

 

Har ni fått komentarer från människor genom livet? Typ du borde operera dig eller så?? Det har jag även om jag inte haft någon jättestor näsa, men den har väl liksom aldrig passat in i mitt ansikte. Man har väl bara stuckit ut från mängden. 

Har ni blivit präglade av detta eller är det mest ni själva som stört er? För mig är det både och.

 

Hur är eran svullnad efter gipset.. jag verkar ju svullna upp helt plötsligt, känner ni att ni kan röra på er och göra saker utan att det känns obehagligt? Det svullnar och spänner ju väldigt mycket ibland tycker jag! 

 

Lycka till med gipset på fredag och skriv gärna igen efter det! :) Det gjorde inte ont på mig, mest lite obehagligt.. men vi är alla olika 

Jag tror att gipset skyddar din näsa ordentligt så var inte orolig att du skadat den.. har också stött till och det känns nog bara 100 gånger mer eftersom man är så kännslig nu, kan ju knappt peta på den :) 

 

Kram !! 

 

 

 

 

2 barn, 33 år 170 och 61 kg
Strl före op:75B något mindre
Strl efter op: 65E

2015, July 9 - 10:30
Fantasialinda
Fantasialinda's picture
Offline
Last seen: 2 years 9 months ago
Silver
Joined: 2013-01-14 21:28

Ang svullnaden så kan ni ju svara när ni inte har gips längre :) Glömde ju skriva det ;) Lite snurrig ha ha 

 

2 barn, 33 år 170 och 61 kg
Strl före op:75B något mindre
Strl efter op: 65E

2015, July 14 - 09:04
Alina
Alina's picture
Offline
Last seen: 7 years 10 months ago
Silver
Joined: 2013-09-21 05:27

Hej tjejer :)

Fantasialinda japp, jag var kallad för kråkan hela högstadiet och kan säga att jag mådde riktigt dåligt av d.. O d va såklart på grund av näsan jag fick det smeknamnet, jag vågade aldrig riktigt säga att jag mådde dåligt av att alla kalla mig det utan jag ville spela med att d va roligt, så jag garvade o spelade tuff men inifrån mådde jag skit.... Och sen har jag ju även själv stört mig på d, ville aldrig ta bilder från profil, blev aldrig fin på bilder riktigt, så ja skulle såga både och :)

Efter gipset, ja nu har d gått fem dagar, kan säga att jag grät av alla känslor när jag tog bort gipset.. Inte glädje tårar, nej utan tusen känslor på en gång, den såg så svullen ut o jag hade blåmärken som inte jag visste om då dem inte syndes när jag hade gipset.. Så jag kunde inte se på mig själv , d va gult blått lila o sååååå svullet.. Jag kom hem väldigt ledsen o tyckte synd om mig själv att jag ens genomgick detta, trodde jag skulle se skit fin ut när jag tog bort gipset men nej sååå svullet o tusen färger så jag kunde knappt se hur den blev... Men nu femte dagen kan jag redan säga att jag är riktigt nöjd, tippen har lagt sig en aning men den är fortfarande väldigt svullen, fortfarande lite svullen på näsryggen, gul och grön är hela näsan fortfarande lite lila under ögonen, men jag kan redan se att jag fått fin form, men vill helst att tippen ska lägga sig mycket mer.. Kan inte uttala mig så mycket då jag läst att näsan behöver sin tid mycket mer.. Jag gör mina sysslor som vanligt, sminkar mig runt näsan och har tejp på hela tiden.. Jag vill fråga, stämmer det att ju mer o oftare jag har tejpet desto bättre är det? Vore tacksam för ett svar på den frågan

24år, 163 cm, 49 kg

Opererade näsan nackakliniken 2015

om operation för näsan astoriakliniken 2016

Annons
2015, July 14 - 21:49
Infinityy
Infinityy's picture
Offline
Last seen: 7 years 11 months ago
Silver
Joined: 2014-11-04 10:18

Alina wrote:
Hej tjejer :) Fantasialinda japp, jag var kallad för kråkan hela högstadiet och kan säga att jag mådde riktigt dåligt av d.. O d va såklart på grund av näsan jag fick det smeknamnet, jag vågade aldrig riktigt säga att jag mådde dåligt av att alla kalla mig det utan jag ville spela med att d va roligt, så jag garvade o spelade tuff men inifrån mådde jag skit.... Och sen har jag ju även själv stört mig på d, ville aldrig ta bilder från profil, blev aldrig fin på bilder riktigt, så ja skulle såga både och :) Efter gipset, ja nu har d gått fem dagar, kan säga att jag grät av alla känslor när jag tog bort gipset.. Inte glädje tårar, nej utan tusen känslor på en gång, den såg så svullen ut o jag hade blåmärken som inte jag visste om då dem inte syndes när jag hade gipset.. Så jag kunde inte se på mig själv , d va gult blått lila o sååååå svullet.. Jag kom hem väldigt ledsen o tyckte synd om mig själv att jag ens genomgick detta, trodde jag skulle se skit fin ut när jag tog bort gipset men nej sååå svullet o tusen färger så jag kunde knappt se hur den blev... Men nu femte dagen kan jag redan säga att jag är riktigt nöjd, tippen har lagt sig en aning men den är fortfarande väldigt svullen, fortfarande lite svullen på näsryggen, gul och grön är hela näsan fortfarande lite lila under ögonen, men jag kan redan se att jag fått fin form, men vill helst att tippen ska lägga sig mycket mer.. Kan inte uttala mig så mycket då jag läst att näsan behöver sin tid mycket mer.. Jag gör mina sysslor som vanligt, sminkar mig runt näsan och har tejp på hela tiden.. Jag vill fråga, stämmer det att ju mer o oftare jag har tejpet desto bättre är det? Vore tacksam för ett svar på den frågan

 
Usch kände igen mig i det du skrev i början. Mina vänner skojade några gånger och kallade mig fiskmås, man bara skrattade men inombords gjorde det jäkligt ont. Och dedär med att ta bilder, tar ALLTID bilder på mig själv rakt framifrån, skulle aldrig kunna ta en bild på mig själv där jag bara har huvet lite på sidan. Och blir jag taggad i en bild på facebook där näsan syns i profil tar jag alltid bort taggen direkt. Fan vad skönt det ska bli att slippa det.
Härligt att det känns lite bättre nu iallafall, kan tänka mig att man vill se det färdiga resultatet direkt när man tar av gipset. Jobbigt att det kan ta upp till 1 år för näsan att läka helt och få sin slutgiltiga form. Jag tror att desto oftare du har tejp desto bättre, så det håller ner svullnaden. Har även läst att annanas är bra att äta mot svullnad.
 

Gjort läppförstoring + fillers i näsan
Intresserad av: Näsplastik
Konsultation 22/1 Lidingökliniken

Annons
Annons
Annons