Annons
13 posts / 0 new
Last post
#1 2015, October 22 - 16:24
Vilja
Vilja's picture
Offline
Last seen: 8 years 3 months ago
Silver
Joined: 2015-10-21 08:59

Misstänker tubulära bröst. Vad gör jag nu? [uppdaterad med bilder]

Hej, 

 

Jag är en tjej på 22 år som misstänker (förmodligen befogat enl. mig själv) att jag har tubulära bröst och vill dela med mig av hur jag upplever mitt problem samt ventilera de tankar jag har kring mina bröst och som jag inte känner att jag har kunnat dela med mig till någon. I mellanstadiet/högstadiet började mina bröst växa något, men det känns liksom som att det aldrig riktigt blev något av det. Jag har aldrig kunnat bära BH på något tillfredställande sätt eftersom mina bröst har varit både för små och för konstigt formade för att ens fylla någon av de mindre BH-storlekarna, men eftersom de varit så fula har jag alltid burit BH eftersom jag skäms och äcklas något otroligt av hur de ser ut och då ofta fått fylla ut BH:n med något slags inlägg för att det inte ska synas hur löst den sitter genom tröjan. Mina bröst är formlösa, slappa och saknar för det mesta antydan till avgränsning mellan bröst och omgivande vävnad. Precis som många med tubulära bröst upplever jag även att mina bröstvårtor är stora, pluffsiga och mjuka och att jag saknar bröstvävnad åt de flesta håll. Enda antydan till rundning syns vid bröstens undre yttersida, men bara när det är kallt och bröstvårorna drar ihop sig något.  Annars utgörs brösten mest av lite slapp vävnad och stora bröstvårtor. 

 

Jag har förstått att många andra verkar uppleva smärta och ömmande på och kring bröstvårtorna, men jag upplever även att jag ganska konstant känner hur det ömmar "under" bröstvårtorna, ovanför den del av bröstet som jag antar motsvarar ett normalt bröstväck och liksom bakom inre och undre delen av bröstvårtorna. Är även  detta något som förekommer vid  tubulära bröst?

 

Jag har otroligt svårt att hitta BH-ar som jag under några omständigheter kan använda och i nuläget har jag bara ett par pushup-BHar i storleken 70A från H&M som jag ändå oftast måste fylla ut, vilket känns dåligt. Till saken hör att jag är ungefär 173, väger 63 kg och därför i alla fall borde kunna ha minst A-kupor. Vare sig min mor eller min syster, som båda är smalare än mig, har vanskapta bröst utan har helt vanliga C-kupor. 

 

I tonåren talade jag med sjuksystern på min skola som påstod att brösten skulle växa till sig och bli normala innan pubertetens slut, vilket såklart inte stämde. Jag vågade aldrig ta kontakt med läkare då jag skulle bli tvungen att redogöra mina problem för mina föräldrar eftersom jag var omyndig, bodde hemma och eftersom de skulle undra varför jag gick på ett läkarbesök bara sådär. Jag skämdes något enormt för mina bröst men vågade inte göra någonting åt det. Det är först nu på senare år jag stött på begreppet tubulära bröst och förstått att det förmodligen är vad jag har, men jag har inte uppsökt någon läkare för konsultation eller diagnostisering vilket gör mina misstankar bör tas med en nypa salt och viss osäkerhet. Något fel på brösten är jag medveten om att jag måste ha. Jag skolkade i stort sett alltid från idrotten om den inte var sista lektionen för att inte behöva visa mig i duschen, alternativt skolkade jag från lektionen efter för att gå hem för att duscha och sedan återvända till skolan. Jag klarar inte av att visa mig naken i några situationer eller för någon, utan behåller alltid BH:n på, vilket känns som ett plågsamt sätt att leva sitt liv. 

 

Jag önskar verkligen att jag hade någorlund normala bröst och är absolut inte främmande för någon slags operation för att korrigera mina problem. Det är inte så att jag eftersträvar perfekta bröst, utan bröst med ett utseende mer inom normalspannet. Jag känner inte att jag särskilt efterlängtar att få stora bröst och skulle säkert vara nöjd med normal A- eller B-kupa så länge de är "bröstformade" så att säga.

 

Jag funderar hela tiden på hur jag bör gå till väga för att lösa mina problem, men känner att jag inte riktigt kommer någon vart och att jag är helt vilse. Jag känner skräck för att bli hånad och utskrattad, eller att de problem mina deformerade bröst utgör i mitt liv ska förminskas och att jag ska avfärdas som dum elller ytlig. Jag upplever att jag är på okänd mark och inte riktigt vet vad jag ska göra även om jag verkligen vill kunna göra något åt problemet. Det måste väl finnas andra som varit i samma eller liknande situation?

 

Ursäkta den röriga texten, men jag har lite svårt att organisera alla tankar jag har kring detta problem och hoppas att eventuella läsare kan bortse från detta.

 

EDIT:

Uppdaterad med bilder då jag blivit uppgraderad till silvermedlem. Ursäkta kvaliteten, kameran är sådär och jag har beskurit bilderna för att undvika identifiering. Är det fler som tycker att de ser tubulära ut? Vad annars kan vara felet med dem?

 

Ålder: 22 år, Längd: 173cm, Vikt: ca: 63kg
Intresserad av: Bröstoperation, misstänker tubulära bröst
Har nu: I alla fall mindre än 70A, svårt att definiera då inga Bh-ar har bra passform.
Vill ha: Bröst med form inom normalspannet, A- eller B-kupa.
Ha

Annons
2015, October 22 - 16:36
Asirnas
Asirnas's picture
Offline
Last seen: 2 weeks 5 days ago
Silver
Joined: 2014-12-13 23:47

SÖk på tubulära bröst här på forumet så kommer du finna andra med det.

Svårt o säga något när du inte har bilder, räcke rinte med beskrivning för att se om du har tubulära bröst eller inte.

Man kan gå via lanstinget för en operation, men det beror på hur tubulära bröst du har, finns de emd brösten som står rakt ut mot sidorna, det är  (som jag uppfattat det) oftast dem som får hjälp.

Sedan kan du gå på konsultationer , jag säger gå på minst tre för att höra om läkarna säger samma sak,därefter kan man välja de som är mest trovärdiga och gå på sin magkänsl om vem som kommer  hjälpa dig bäst.

DOck kolla upp kirurger gärna här och sedan så de inte är anmälda för något.

22år, 162 cm, 58 kg
Strl före op:70C/65D
Strl efter op: 65G
Konsultion 13/1 Helena Sveinsdotter, Citadell
OP 10/3 Helena Sveinsdotter, Citadell
OP 13/8 Korr av kapselkontratur
OP 25/11 Korr av kapselkontratur och DB, Bröstlyft och implantat byte
40

2015, October 22 - 19:45
Vilja
Vilja's picture
Offline
Last seen: 8 years 3 months ago
Silver
Joined: 2015-10-21 08:59

Tack för svaret!

Jag har sökt en del på forumet och kommer även i fortsättningen att söka efter information här, men även på resten av internet. Jag vill ju få bukt med problemet.

Jag kan inte ladda upp bilder än då jag inte har uppnått den medlemsnivån(samt inte tagit några bilder än). Som jag förstår det fungerar detta intigritetsskyddande för medlemmarna, vilket är toppen. Jag undrar dock om det är tillåtet för mig att ladda upp bilder jag tagit på en bilduppladdningssida eller liknande och sedan länka till denna? Jag tror att risken för mig att bli identifierad via en sådan bild är mycket liten. Eventuellt avvaktar jag ett tag och återkommer med bilder senare, när jag uppnått en högre medlemsnivå. Är dock ingen brådska för mig, men vill gärna höra om några här tror sig kunna identifiera om det är tubulära eller något annat innan jag gör något. Jag är liksom rädd för att det bara ska vara så att jag av en slump har otroligt fula bröst och att jag blir avfärdad om jag vänder mig till läkare, då känns det tryggare att anonymt få höra andras åsikter på ett sådant här forum om vad det skulle kunna vara och om det skulle kunna vara tubulära först.

Möjlighet till operation genom landstinget låter onekligen intressant, bidrar det till lägre kostnader för eventuell operation eller är det bara så att det generellt sätt är bättre om man skulle ha någon slags missbildning på brösten? Blir rätt så osäker. När jag sökt på operation av brösten verkar det som de flesta privata kliniker först och främst gör bröstförstoringar, medan det jag eftersträvar är någon slags korrigering av bröstform samt mindre bröstförstoring för att kunna använda vanliga BH-ar och kläder och se normal ut. Rent ekonomiskt tror jag att jag kan ha möjligheter att spara ihop till en operation, men jag är samtidigt lite osäker på prisspannen eventuell operation rör sig i. Jag är ju inte ute efter att spendera så lite som möjligt eftersom jag antar att resultatet av operationen i så fall kan bli lidande.

Ålder: 22 år, Längd: 173cm, Vikt: ca: 63kg
Intresserad av: Bröstoperation, misstänker tubulära bröst
Har nu: I alla fall mindre än 70A, svårt att definiera då inga Bh-ar har bra passform.
Vill ha: Bröst med form inom normalspannet, A- eller B-kupa.
Ha

2015, October 28 - 13:47
hempa
hempa's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Silver
Joined: 2011-08-07 13:11

Om du går till vårdcentralen så kan du få operation gratis genom dom, väntetiden är dock lång och det är inte säkert att du träffar på rätt läkare som faktiskt godkänner det.

 

Annars skulle jag rekomendera dig att gå till patrik höijer på Laser och Estik kliniken i stockholm. Har hört att han arbetar inom rekonstruktions kirurgi och alla jag har läst som har opererat sig hos honom har vart nöjda.

30år, 2 barn, 171cm Operation den 3 november av Tuve Mårtensson Bukplastik med tillhörande fettsugning Bröstförstorning släta Mentor coh1 450cc M+ Framför muskeln 150ml i egen vävnad

Annons
2015, October 31 - 15:37
Vilja
Vilja's picture
Offline
Last seen: 8 years 3 months ago
Silver
Joined: 2015-10-21 08:59

hempa wrote:

Om du går till vårdcentralen så kan du få operation gratis genom dom, väntetiden är dock lång och det är inte säkert att du träffar på rätt läkare som faktiskt godkänner det.

 

Annars skulle jag rekomendera dig att gå till patrik höijer på Laser och Estik kliniken i stockholm. Har hört att han arbetar inom rekonstruktions kirurgi och alla jag har läst som har opererat sig hos honom har vart nöjda.

Om man kontaktar sin vårdcentral, gör man det genom den vanliga husläkarmottagningen? Hur gör man vid diagnostisering? Jag är ju rädd att jag ska frysa och att bröstvårtorna då ska dra ihop sig eftersom brösten ser hyfsat normala ut då, om än ganska små. Går det att även visa bilder man har på exempelvis mobilen på brösten när de är i sina vanliga hängiga tillstånd?

Jag är inte främmande för att bekosta operation själv men vill undersöka vilka alternativ det finns till operation först. Det är inte så att jag för tillfället planerar att skaffa barn, men förutsatt att jag i framtiden kanske gör det vill jag ju helst ha möjlighet att amma. Jag vet inte om det ens fungerar med mina bröst, men jag har förstått det som att andra som haft tubulära bröst i många fall har kunnat amma och då vill jag helst inte göra ett ingrepp som garanterat tar bort den förmågan. Det blir liksom lite att väga funktion mot utseende. 

Vilka metoder används för att korrigera tubulära bröst? Har förstått det som att man ofta förminskar bröstvårtorna och därmed påverkar möjligheterna till att amma, men är det möjligt att inte göra det och ändå få ett hyfsat utseende på brösten eller är det inte värt det då?

Ålder: 22 år, Längd: 173cm, Vikt: ca: 63kg
Intresserad av: Bröstoperation, misstänker tubulära bröst
Har nu: I alla fall mindre än 70A, svårt att definiera då inga Bh-ar har bra passform.
Vill ha: Bröst med form inom normalspannet, A- eller B-kupa.
Ha

2015, December 4 - 13:48
Vilja
Vilja's picture
Offline
Last seen: 8 years 3 months ago
Silver
Joined: 2015-10-21 08:59

Blivit silvermedlem, så uppdaterar med bilder idag 4/12. Tycker ni att de verkar vara tubulära?

Ålder: 22 år, Längd: 173cm, Vikt: ca: 63kg
Intresserad av: Bröstoperation, misstänker tubulära bröst
Har nu: I alla fall mindre än 70A, svårt att definiera då inga Bh-ar har bra passform.
Vill ha: Bröst med form inom normalspannet, A- eller B-kupa.
Ha

2015, December 4 - 13:57
lisa94
lisa94's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 week ago
Silver
Joined: 2015-09-14 15:49

Visst har du en antydan till tubulär byst så som du beskriver det och hur det ser ut. Dock är det i en väldigt väldigt liten grad! Och jag tror INTE landstinget kommer kunna hjälpa dig med detta tyvärr men man vet ju aldrig så försök och ge inte upp!? Jag har också tubulär byst, jag gick till 2 stycken läkare som fick titta på mig och jag fick ett nej från landstinget då dem tyckte att jag kunde komma tillbaka efter att jag fött barn. Men då tänkte jag nej jag ska inte ha barn förräns om flera år och orkar inte gå runt såhär längre och äntligen bokade jag en op på Citadellkliniken

Lycka till!

0 Barn, 21 år, 160 cm, 56 kg
strl före op: 75 C
strl efter op: 75 E

Konsultation 5/6 Tuve Mårtensson, Citadellkliniken
Op: 14/12 Tuve Mårtensson, Citadellkliniken
400 cc hp motiva ergonomix bakom bröstmuskeln

Annons
2015, December 5 - 15:29
Vilja
Vilja's picture
Offline
Last seen: 8 years 3 months ago
Silver
Joined: 2015-10-21 08:59

Okej :(. Känns i alla fall skönt att veta att även någon annan tycker jag har (antydan till) tubulära bröst. Tycker det är så jobbigt att de ser konstiga ut, dessutom är de mindre än 70A (trots att jag är 173 cm+63 kg) och långt isärvilket innebär att jag aldrig kan hitta BH:ar som passar. Bikini äger jag inte ens för tillfället eftersom jag vare sig kan ha bikini med kupa(för stor) eller utan (passar aldrig). Tror dock att jag ska kunna spara ihop till tillräckligt med pengar för att bekosta eventuell operation själv.

Ålder: 22 år, Längd: 173cm, Vikt: ca: 63kg
Intresserad av: Bröstoperation, misstänker tubulära bröst
Har nu: I alla fall mindre än 70A, svårt att definiera då inga Bh-ar har bra passform.
Vill ha: Bröst med form inom normalspannet, A- eller B-kupa.
Ha

2015, December 5 - 22:26
Asirnas
Asirnas's picture
Offline
Last seen: 2 weeks 5 days ago
Silver
Joined: 2014-12-13 23:47

du har tubulär antyden, men då det är så lite tror jag tyvärr inte landstinget kommer gå med på att fixa det.

Du kan alltid föröska, alla landsting är olika..

22år, 162 cm, 58 kg
Strl före op:70C/65D
Strl efter op: 65G
Konsultion 13/1 Helena Sveinsdotter, Citadell
OP 10/3 Helena Sveinsdotter, Citadell
OP 13/8 Korr av kapselkontratur
OP 25/11 Korr av kapselkontratur och DB, Bröstlyft och implantat byte
40

2015, December 5 - 22:46
Tagitbeslutet
Tagitbeslutet's picture
Offline
Last seen: 7 years 10 months ago
Silver
Joined: 2015-01-29 08:25

Jag har liknande och har fått beviljat genom landstinget! 9 dagar kvar till OP med en resa som startde i maj :) Jag ringde och bokade tid till en läkare. Förklarade hur jag mådde och alltid mått pga brösten. Fick remiss till kirurgen som jag väntade på i 6 månader. Väl där mättes det från alla möjliga håll, hur mycket cc jag har själv etc och jag fick då oxå veta att kag blir beviljad op genom landstinget.

3 barn, 30 år, 162 cm och 55kg
Strl före op: 75A men fyller inte kupan..

OP via landstinget 14 dec-15, 275 cc motiva plus profile

Annons
2015, December 23 - 00:57
oktoberbarnn
oktoberbarnn's picture
Offline
Last seen: 4 years 7 months ago
Silver
Joined: 2015-01-24 16:29

De ser Tubulära ut. Gå via landstinget så får du hjälp av bröstrekonstruktionsproffs. Väntetid kanske 1 år totalt (ink att komma till doktorn). Jag väntar på min tid :)

25-årig tjej, runt 60kg. Har idag 75 A/B
Väntar glatt på operationstid
Ska sätta in 300cc Mentor Anatomiska framför bröstmuskeln

Annons
Annons
Annons