Annons
5 posts / 0 new
Last post
#1 2019, January 15 - 00:27
spn
spn's picture
Offline
Last seen: 4 years 4 months ago
Brons
Joined: 2018-01-02 23:28

Ett helt år

Tänk att det har gått mer än en år sedan jag satt och skrollade på det här forumet innan min operation för att försöka få reda på så mycket som möjligt innan det var dags. Skulle det göra ont hur skule de se ut? Skulle bröstvårterna fortfarande vara lika stora och skulle inte det se konstigt ut i så fall?

I september  2017 kontaktade jag Aleris klinik i Malmö för att förhoppningsvis få en förminskning godkänd av landstinget. En vecka senare fick jag hem ett brev med en inbokad tid. Nervös för att jag inte skulle uppfylla kraven åkte jag dit den 18 oktober för att träffa en sköterska. Efter bara ett par minuters samtal med sköterskan, samt mätning och vägning av brösten, fick jag reda på att jag utan tvekan uppföll kraven för en förminskning betalad av landstinget. Därefter fick jag en ny tid då jag skulle träffa min kirurg knappt två veckor senare. På det här mötet togs förebilder och jag fick prata en stund med kirurgen och ställa frågor om jag hade det. Efter mötet med kirurgen fick jag en tid för operation inbokad i början av december bara månad fram. 
Jag slutade genast med båe p-piller och alkohol och började förbereda mig inför dagen,

Den 5 december åkte jag in där igen och den här gången var det på riktigt. Framme på kliniken blev jag mött av en sköterska som var med mig i väntan på operationen, gav mig lugnande, antibiotika osv. Jag fick även träffa min kirurg ännu en gång innan det var dags, det var då jag frågade lite hur mycket han skulle ta och om jag skulle minska mina bröstvårtor också etc. Vi kom överens om att han skulle ta lite mer än 40% och att bröstvårtorna skulle bli proportionerliga till brösten. Efter drygt en timme i uppvaknings/väntsalen fick jag gå in i operationssalen och lägga mig på operationsbordet. Där fick jag narkos och somnade direkt. Drygt två timmar senare vaknade jag av att narkossköterskan bad mig hoppa över till en säng de hade rullat in brevid mig.

Nästa gång jag vaknade låg jag i uppvakningssalen med syrgas. Efter ytterligare två timmar var jag helt vaken igen, hade både ätit och varit på toaletten vilket betydde att jag var redo att åka hem.

Första veckan gjorde brösten lite ont på nätterna men det var det helt klart värt för min del. Jag kommer fortfarande ihåg vilken lättnad det var när jag reste mig efter operationen. Så mycket tyngd jag gått runt med på rygg och axlar utan att tänka på det.

Månaderna gick och efter ett tag kunde jag återgå till mina normala rutiner, började träna lite lätt. Första halvåret tejpade jag en gång i veckan för att få så fina ärr som möjligt. I maj månad kände jag plötsligt hur det började hugga till i ena bröstet. En kraftig smärta som inte kändes rätt. Jag kontaktade kliniken och fick komma på återbesök för att få lugnande besked. Det var temperaturförändringarna som gjorde att det gjorde ont. 

Jag som tidigare haft problem att hitta både underkläder och badkläder som passat passade nu i allt och min garderob har expanderats rejält på den fronten. 

Mina mått före operationen var 65-70 H/I (ungefär 1500 ml) med en vårtgård på ca 10 cm i diameter. Efter operationen ligger jag på 70 C/D med vårtgårdar på ungefär 3 cm i diameter (tog bort ungefär 600). 

Har fortfarande min ettårs kontroll kvar där jag kommer få se mina före och efterbilder vilket jag ser fram emot.

Har fortfarnade lite svårt att titta på bilder från innan operationen då jag blir påmind om hur dåligt jag mådde och hur dålig självkänsla kag hade men är supernöjd att jag tog steget. Det här var verkligen det bästa jag kunde göra för min egen skull och mår verkligen 1000 gånger bättre idag.

Har fått många frågor om min historia så jag hoppas verkligen det här ksn hjälps er som är i samma situation som jag var i. :)

 


Bröstförminskning
Ålder: 19 år Vikt: 63 kg Längd: 163 cm
Konsultation: 11/10 2017
Operation: 5/12 2017
BH-strl före operation: 70H/I
BH-strl efter operation: Runt 70D

Annons
2019, January 15 - 19:44
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 50 min 48 sec ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Tack för din berättelse! Kan du berätta lite mer om
"En kraftig smärta som inte kändes rätt. Jag kontaktade kliniken och fick komma på återbesök för att få lugnande besked. Det var temperaturförändringarna som gjorde att det gjorde ont. "??
Detta var nytt för mig, låter mycket intressant, för liknande oro hör man ju ibland från tjejer som opats men som inte har några komplikationer?

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2019, January 15 - 21:30
Petrix
Petrix's picture
Offline
Last seen: 3 years 11 months ago
Silver
Joined: 2019-01-04 09:08

Tack för att du delar med dig av din berättelse! Kan tänka mig att det är som du säger att man inte riktigt tänkt på vilken tyngd man hela tiden bär runt på!
Hur har du känt med kläder och så? Är det kläder du kunde ha då som du inte kan ha nu och som du kan sakna? Fick du byta ut mycket utöver bh:ar och bikini?

42 år, 1.62 cm, 60 kg, inga barn.

Bröstförminskning.
Konsultation Sahlgrenska dec 2018, operationsdatum 25 maj 2019.

Strlk före op: 70 f
Strlk efter op: 75 c

2019, January 18 - 15:50
Mimmi94
Mimmi94's picture
Offline
Last seen: 3 months 6 days ago
Silver
Joined: 2018-01-18 16:12

Skulle också vilja veta mer om temperaturskillnaderna som du beskrev!

Bröstförstoring januari 2018 på Proforma Clinic.
Implantat: 375cc smooth round moderate plus profile (mentor) bakomplacering
Kupa innan: 75B
Kupa efter: 75D

Annons
2019, January 26 - 19:02
spn
spn's picture
Offline
Last seen: 4 years 4 months ago
Brons
Joined: 2018-01-02 23:28

Kan beskriva smärtan som att det kom plötsliga hugg som gjorde jätteont så jag behövde sätta mig ner och andas en stund innan det gick över. Min sköterska sa att det berodde på att det blivit så varmt (det var i maj när det var 25 grader ute), så när jag blev varm eller kall kunde kärlen(?) inte vidgas och dra ihop sig lika snabbt. Helt normalt :)


Bröstförminskning
Ålder: 19 år Vikt: 63 kg Längd: 163 cm
Konsultation: 11/10 2017
Operation: 5/12 2017
BH-strl före operation: 70H/I
BH-strl efter operation: Runt 70D

Annons
Annons
Annons