Annons
1 post / 0 new
#1 2019, September 30 - 15:59
Annalakrist
Annalakrist's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Brons
Joined: 2019-09-30 14:08

Näsplastik art clinic

Min näsa har länge varit en osäkerhet för mig. Jag överväger just nu att genomföra näsplastik på Art clinic i Göteborg. Jag har sedan födseln en hump/knöl på näsbryggan. För två år sen var jag också med om en olycka där jag fick en fraktur på näsan. Min näsa blev intryckt på vänster sida (os nasale) vilket ledde till att min näsa lutade åt höger.
Därefter fick jag genomgå en operation under narkos där de justerade tillbaka näsan. Den är dock fortfarande lite skev åt höger sida. Jag har varit på två konsultationer och mött plastikkirurgen Per.
Han undersökte min näsa och gav mig ett bra bemötande. Han bedömde att jag skulle gynnas av total/öppen näsplastik. Han tog bilder på min näsa i olika vinklar och redigerade utefter min förfrågan om en rakare näsa. I profil och framifrån (främst profil). På den andra konsultationen fick jag se hans redigerade version som visade vad han förväntar sig kunna göra. Jag tyckte att det verkade väldigt bra, passade mitt ansikte mer och skulle betydligt reducera humpen. Han gjorde också bedömningen att det inte skulle passa med en "skidbacke" näsa. Det vill säga att näsan går inåt som formen av en skidbacke. Jag hade gärna velat ha den typen av näsa då jag tycker att det är väldigt fint, men jag förstår även hans argument om att det inte skulle passa mina förutsättningar. Min näsa är väldigt lång och nästippen är aningen spetsig, därför skulle en skidbacke näsa snarare förstärka att min näsa är lång. Han rekommenderade därför en rakare nerfilning. Han sa även att det var viktigt att man hade realistiska förväntningar på vad han kan utföra och att resultatet kanske inte blir perfekt och lever upp till ens högsta förväntningar men det blir iallafall en förbättring. Oförutsedda saker kan ske och han gör det bästa han kan utefter det man vill ha. Jag håller med om att det är viktigt att ha realistiska förväntningar. Just nu vill jag gärna höra från er andra på forumet som genomfört en näsplastik. Speciellt om ni utfört liknande operation på Art Clinic i Göteborg. Eller om ni har haft Per. Jag har läst ett par inlägg men vill väldigt gärna höra från fler, om era erfarenheter.

// Anna, Gbg

21 år, 175 cm, 53 kg

Näsplastik & öronplastik
Operationsdatum 6/5 2020

Annons
Annons
Annons
Annons