Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2020, October 5 - 10:47
Embe
Embe's picture
Offline
Last seen: 3 years 6 months ago
Brons
Joined: 2020-10-05 10:34

Grisnäsa och avatar

Hej!

Förra fredagen opererades jag, alltså 10 dagar sedan. I fredags tog jag bort gipset, alltså efter en vecka och jag var först nöjd men nu mår jag så dåligt. Jag har fått världens uppåt näsa, jag ser ut som en avatar och har jätte långt avstånd mellan ögonen. Jag ville att det skulle se naturligt ut men nu ser man verkligen att jag opererat mig.
Har någon här haft grisnäsa (alltså att näsborrarna syns extremt mycket) som blivit bättre? Och sett ut som en avatar?
Jag återgick till jobbet idag och det känns som att alla tittar på mig och jag mår extremt dåligt av detta.

Annons
2020, October 5 - 12:00
Kaya99
Kaya99's picture
Offline
Last seen: 8 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2020-06-14 10:23

Ta kontakt med din kirurg, vet ej hur långt tid det tar inan svullnaden lägger sig och det ser mer "normalt" ut. Tror ej att all svullnad är försvunnen på 10 dagar.
Sen är det viktigt att du kontaktar din klinik och tar reda på nöjdkundsgaranti, oftast har dem garanti och man kan op igen om man inte är nöjd.
Förstår att det är svårt att gå runt så o vänta men ibland måste man ha is i magen.

21år
163cm
54kg
Motiva hög profil round 450cc
200cc egen vävnad

2020, October 5 - 12:29
Hejabcd
Hejabcd's picture
Offline
Last seen: 3 months 2 weeks ago
Brons
Joined: 2020-09-01 06:43

Hej,

Va tråkigt att det blivit så! Vem har opererat dig? Jag fick precis som du en upproterad grislik näsA efter operationen samt att hela min nästipp och brosknäsa såg gigantiskt ut i profil och framifrån var jag så kraftigt avsmalnad och näsryggen var urgröpt. Så det såg fruktansvärt ut från alla vinklar. Mina näsben såg också jätte breda ut då näsan vad som smalast precis nedanför näsbenen och benkanterna syntes, ser inte alls bra ut. Jätte konstiga proportioner som är jätte onaturligt fick jag. Näsan skall ju bli bredare och bredare ju längre ner från ögonen man kommer annars ser det bara brett ut upptill, precis som avatar som du beskriver. Svullnaden brukar vara värst i tippen till en början och ta längst tid att gå ner. Nu har jag ju inte sett bilder på dig eller så men det låter som att de tagit bort för mycket brosk på näsryggen ( vi övergången Ben/brosk näsa) och om man inte har tillräckligt med stöd så roterat tippen uppåt bakåt och man får gristryne samt att eftersom näsan är så avsmalnad där så uppfattas det som att bennäsan är väldigt bred trots att den kanske inte var det från början eller inget som syntes åtminstone. Ta kontakt med din kirurg men annars besök en annan kirurg som får titta på det. Men du kanske bör vänta ett par månader i alla fall innan du går till någon annan. Har du börjat får andningsbesvär eller några andra funktionella besvär? Kanske är svårt så här tidigt då man oftast inte kan andas så bra ändå i början,

Med vänlig hälsning,

2020, October 5 - 20:22
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 15 hours 39 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Lugn, lugn, lugn - tio dagar är inte mycket i de här sammanhangen och det är många som vittnar om att de haft grisnäsa i början och att den lagt sig när svullnaden väl gått ner. Huden dras uppåt av svullnaden som förmodligen också är det som gör din näsrot väldigt bred just nu, och huden drar i sin tur med sig nästippen. Du får beväpna dig med tålamod och is i magen och vänta minst ett par månader till

Om jag söker på grisnäsa i googlerutan (på t ex  vår startsida samt på  profilsidorna) så får jag tio sidor med sökresultat. Det säger ju nånting om hur vanligt det är att man oroar sig för detta. Det är garanterat inte alls lika vanligt att det blir bestående. 

Jag förstår att det är svårt att se nån skillnad dag för dag, eftersom man oundvikligen ser sin näsa i speglar titt som tätt, men försök att fotodokumentera den så ärligt du kan, och på samma sätt varje gång, en gång per vecka, så ser du efter en tid att det går åt rätt håll...

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
Annons
Annons
Annons