Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2020, October 13 - 18:52
Lizzystevs
Lizzystevs's picture
Offline
Last seen: 3 years 5 months ago
Brons
Joined: 2020-10-13 18:42

Ny näsa?

Hej! Jag är en tjej som alltid haft väldigt stora komplex över min näsa. Jag tycker att den förstör hela mitt ansikte. Jag har väldigt länge velat operera näsan mindre för att bli mer nöjd med mitt utseende. Jag bokade en konsultation hos AK i Stockholm när jag precis fyllt 18. Men jag avbokade den eftersom jag är så extremt rädd för att operera mig och speciellt i ansiktet,jag vill att det ska bli rätt.
Jag undrar därför om jag kan få lite tips från andra som genomgått eller ska genomgå en operation för att förminska näsan.
Hur har de gått efter operationen? Hur gick de till ( specifikt tack ) Fick du ett bra bemötande av läkare osv ? Blev det som du tänkt dig, är du nöjd?
Vilken klinik var du hos?
Jag vill göra detta i Sverige så svara bara på de om du också gjort i Sverige. Läst att de finns jätte bra i Turkiet osv men jag vågar inte åka till ett främmande land för att göra detta.

Tack snälla för hjälpen på förhand :)

:)

Annons
2020, October 13 - 19:39
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 20 hours 58 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Hej och välkommen hit! Bra att du inte tar ett förhastat beslut i frågan utan ger dig tid att kolla fakta och tänka efter! Med genomtänkta och insatta val ökar chansen att man blir nöjd.

Det finns nog ett hundratal operationsberättelser om näsplastik som du kan kika på, i väntan på svar i tråden. Du hittar dem under menyn POF.-sidor och du kan filtrera på Behandling: Näsplastik. Om du blir mer intresserad av någon speciell klinik eller kirurg kan du filtrera på det med, samtidigt. Tänk bara på att nollställa sökningen emellanåt, så inte cachen får det att haka upp sig.
Det finns en artikel om näsplastik också, under menyn artiklar, som tar upp ganska mycket detaljer.
 
Vi har också en relevant liten "undersökning", kring ifall man i efterhand tycker att det var värt att genomgå sin näsplastik, och även om statistiska underlaget är litet, 54 pers, så är tendensen tydlig: det är mer värt det om man önskar en stor förändring.
Knappt 2 av 3 tycker det var värt det om de önskade en mindre förändring, men bland dem som önskade en stor förändring tycker drygt 3 av 4 att det var värt det.
https://www.plastikoperationsforum.se/node/148561/results  

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2020, October 21 - 13:27
Ellie90
Ellie90's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 months ago
Brons
Joined: 2020-09-16 12:41

Nåt som hjälpte mig att våga var att läsa många operationsberättelser och kollade på många Youtube videor där folk filmar sin näsoperation under läkningstiden. Det fick mig att se att det inte verkade vara en skräckupplevelse utan något som mycket väl gick att uthärda. Nu är det 8 dagar sen jag opererades på AK och nu mår jag jättebra. Var för mig ungefär som att genomgå en kraftig förkylning första veckan. Hade inte ont alls, förutom i halsen och hade lite jobbigt medan tamponaderna satt i näsan de försts två dygnen. Lite svullen och blå kring ögonen men det störde mig inte.
Fick se min nya näsa igår när gipset togs bort och jag känner mig så nöjd och för mig var det så värt det!

2020, November 4 - 13:09
Qwerty1
Qwerty1's picture
Offline
Last seen: 3 years 1 month ago
Brons
Joined: 2020-11-04 12:51

Rekommenderar dig att kika in Joakim Athlins mästerverk. Har själv gjort näsplastik hos honom och är så glad och tacksam att jag valde honom. Han tog emot en väldigt väl, förklarade och svarade på alla frågor, fräsch klinik och resultatet hade jag inte ens kunnat drömma om.

Annons
Annons
Annons
Annons