Annons
1 post / 0 new
#1 2020, October 22 - 11:05
cremse
cremse's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 months ago
Silver
Joined: 2020-10-06 09:03

"Bula" överst på baksida lår under skinkan - hjälp!

Har i samband med fettransplantation till bröst fettsugit bland annat insida lår för lite över 5 veckor sedan. Har haft gördel på som går upp över magen och till nedanför knä då jag även fettsugit på andra ställen, bland annat insida knä.

För några dagar sedan har jag faktiskt blivit uppmärksam på en konstig bula / valk överst på höger lår, precis under skinkan så att säga. Innan dess har jag under senaste veckorna konstant fått en dålig känsla av själva gördeln på just höger lår. Som om den sitter dåligt, glider ned, skär konstigt in i låret, känt en slags ömhet. Har liksom hela tiden fått lust att dra i det och liksom försöka dra upp "benet" på höger sida mer upp mot själva skrevet. Det är som om det bildas en "bula" i själva öppningen / hålet som finns i skrevet för att man skall kunna gå på toaletten med gördeln på. Som om öppningen hela tiden råkar hamna lite "neråt" på låret och att en del av det översta på låret då pressas ut genom det hålet. Jag undrar nu om det har bidragit till den konstiga bula jag ser på baksidan av låret...

Blir verkligen nervös över det och överväger helt att sluta med gördeln eftersom jag blir osäker på om det faktiskt är den som orsakar det. Skall ha den 6 veckor totalt (de sista tre veckorna endast dagtid) och nu har jag haft den 5 veckor och 2 dagar så det är ju nära slutet ändå... Men nu har jag blivit närmast panikslagen över hur den sitter, att den inte kan stanna uppe och om det har något att göra med den där bulan, som verkligen också börjat oroa mig... Typiskt alltså. Man vill ju verkligen inte själv bli orsak till evt. nya problem som inte fanns där innan bara för att något kanske sitter konstigt eller så.

Sen är det ju så att jag inte ser mig själv bakifrån i detalj så ofta så kanske kan jag inte vara helt säker på att denna bula inte var där redan innan... men fy vad jobbigt att gå och vara nervös över detta och inte veta vad som orsakat det och om man evt. borde göra något nu för att försöka stoppa att det evt. blir värre... Finns det någon här som har liknande erfarenheter och kanske ett tips på hur man kan lösa det / hur jag agerar bäst här från och med nu? Bör jag sluta med min gördel några dagar före tid så jag åtminstone säkerställer att det inte är den som provocerar fram det (kanske för sent att rädda situationen nu men känns dumt att fortsätta och kanske hela tiden bidraga mer och mer till denna bula)? Eller kan det vara en väldigt dålig idé att sluta de få dagarna före tid - finns några erfarenheter kring det?

Ålder: 51 kg, Längd: 171 cm, Vikt: 63 kg. Har 2 vuxna barn.
Har: 75 B (liten)
Vill ha: 75 C (så väl utfylld som det går)
Har gjort: Ärrkorrektion och fettsugning på magen samt fettransplantation till bröst två gånger med tre månaders mellanrum. Första operation i september 2020 och andra i december 2020.
Tagit fett från mage, länd, insida/utsida lår och knä.
Opererad på Adeas Kysthospitalet i Skodsborg, Danmark

Annons
Annons
Annons
Annons