Annons
6 posts / 0 new
Last post
#1 2020, October 29 - 18:35
Mallan1
Mallan1's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Silver
Joined: 2019-01-27 14:43

En risk med fettsugning

Ville egentlkgen bara skriva ett inlägg gällande vissa risker med fettsugning som jag tycker att få kirurger tar upp och även jag själv inte direkt stött på här i forumet, sådant som verkar generellt ouppmärksammat. Generellt så pratas det inte så mycket om dessa saker och det är något jag tycker det är viktigt att folk vet om, innan man gör en fettsugning eller eventuellt i fettsugning i syfte att transportera fettet.

Att man kan få ojämnheter efter en fettsugning är ju något de flesta kanske vet om och även att denna risken ökar desto mer fett man tar bort. Däremot så behöver ojämnheterna inte alltid synas direlt utan kan uppkomma den dagen du går upp i vikt kanske pga graviditet eller bara ålder. Kroppen ändras ju mycket genom livet så det är viktigt att veta om att desto mer man går upp, desto tydligare blir eventuella ojämnheter.

Dock någonting som inte alls uppmärksammas är riskerna för hur fett fördelas vid eventuell viktuppgång genom livet efter fettsugning. Vid större fettsugningar eller fettsugningar där flera olika områden används, så kommer kroppen efteråt att när du går upp i vikt behöva lägga större del av fettet du går upp någonstans än där du fettsugits, även om man givetvis har lite fettceller kvar i områden som fettsugits så är de Ju betydligt färre och eftersom du har färre fettceller på de fettsugna områdena så kanske kroppen då väljer att till exempel lägga större del av den vikt du går upp på armarna, om du inte fettsugit där etc. Detta kan upplevas både som att man får nya problemområden men också som att kroppen blir oproportionelig om man går upp mycket mer på vissa områden plötsligt.

Detta är någonting som kanske främst upplevs vid större fettsugningar men det beror också på var man tagit fett.

Fettsugning är ju dock ultimat för den som har problemområden som den vill bli av med och inte kan träna bort och ultimat för den som ändå vill bli av med fett och fylla på någon annanstans, men det är ändå viktigt att uppmärksamma riskerna.

Jag ville bara skriva detta då det känns viktigt att informationen kommer ut till de som planerar operationen eftersom detta är något jag inte alls själv visste innan jag hörde folk som gjort bbl/bröstförstoring med fett eller bara fettsugning i ensam operation som upplevt att de gått upp i vikt på andra områden istället och fått större armar eller större lår än de hade innan även om magen och midjan tex är smalare.

Det är kanske inte en jätte rolig överraskning om man inte vet om det innan. Sen även om det är rekommenderat att hålla sig viktstabil efteråt så är det inte alltid säkert att det går att styra så enkelt hela livet, vid/efter en graviditet eller av ålder så går många upp i vikt även om de inte ändrar livsstil, tränar och äter nyttigt så det är svårt att förutspå kroppens förändringar genom livet, så att man vet om vilka risker som finns.

Vill dock inte framföra fettsugning som någontkng negativt då det som sagt är toppen för oönskade fettdepåer, men viktigt att veta om riskerna.

Ni kanske redan visste detta då det egentlgien är logiskt att kroppen måste lägga fettet man går upp någon annanstans istället men jag visste inte om det och har inte läst det här så tänkte för er som inte visste att det kan vara bra att känna till!

Mentor anatomiska

Annons
2022, January 5 - 17:53
Gäry
Gäry's picture
Offline
Last seen: 2 months 2 weeks ago
Silver
Joined: 2017-12-08 01:18

Hej! Jag tycker det är jätte bra att du tar upp det. Jag själv har fettsugit midjan och benan. Jag kan hålla med delvis på det du skriver men vill också tillägga att om du fettsugit en region då är dem i proportion men de delar tex som nu i mitt fall armar då känner jag att dem blir förstora i proportion till min övriga kropp. Pga det har jag bokat fettsugning armar också. Men väldigt tänkvärt inlägg efter som det är en av de saker man ska tänka på vid fettsugning.

43 år 2 barn 163 cm 64 kg bröstförstoring 300cc år 2002 // Full bukoperation 2016 // Korr av ärr vid bukoperation 2018// Ankarlyft samt implantatbyte 475 cc Corse 2019 // Fettsugning in och utsida lår samt kärlekshandtag och knäna 2019 // Fettsuga hakan 2019 // Korr fettsugning kroppen lite ’fin lir bara’ 2021 övre ögonlock

2022, January 6 - 22:30
Adelee
Adelee's picture
Offline
Last seen: 1 month 4 weeks ago
Silver
Joined: 2021-11-19 08:19

Du har helt rätt. Jag har fettsugit mig och ångrar pga detta. Jag var inte tillräckligt påläst tyvärr. Har inte gått upp i vikt ännu men känner extra press nu att hålla mig viktstabil. Får hoppas på att fettet lägger sig på "rätt" ställen isåfall....

1 barn, 27år, 157 cm, 55 kg ,30kg viktnedgång
Bröstförstoring ink lyft, bukplastik
Op Citadellkliniken, Helena
450 cc

2022, January 7 - 19:39
SFia
SFia's picture
Offline
Last seen: 5 months 2 weeks ago
Silver
Joined: 2019-08-03 20:51

En sak jag önskade veta mer om innan vid fettsugning med transplantation som i mitt fall till brösten är att du kan få oljecystor, bägge mina bröst är full av stora oljecystor, det är inget jag blev upplyst om innan.

Tränar ganska mycket men insida lår och nedre magen vill inte försvinna trots träning och bra mat.

Inbokad fettsugning med transplantation till bröst i april.

Annons
2022, January 28 - 21:14
Cassie12
Cassie12's picture
Offline
Last seen: 1 year 8 months ago
Silver
Joined: 2020-07-01 15:01

Bra inlägg! Läste lite om detta innan min operation också (bbl med eget fett). Alltid bra att vara förberedd på hur kroppen kan förändras. Läste också att det finns risk ifall man fettsugits och börjar gå upp i vikt, att kroppen kan börja lagra fett runt organ istället, vilket är farligare än lite ojämnheter. Så man får nog ha med sig allt sånt, väga fördelar mot nackdelar och sen försöka leva ett någorlunda hälsosamt liv.

Kvinna 36 år
Vikt: 56 kg
Längd: 167 cm
Antal Barn: 0
Operation näsplastik 2021-03-16, Klinik/salong: Astoriakliniken - Stockholm. Läkare/Terapeut: Per-Olle "P-O" Haraldsson
2022-01-17 Operation/Behandling: Rumplyft - Brazilian Buttlift. Klinik/salong: Diamond Plastikkirurgi - Örebro. Läkare/Terapeut: Chris C. Diamond Janbaz

2022, January 29 - 10:21
Liloo45
Liloo45's picture
Offline
Last seen: 1 year 1 month ago
Silver
Joined: 2021-12-21 12:15

Väldigt bra inlägg! Önskar att fler skrev om risker även här i forumet. Det skrämmer mig lite att det känns lite oklart vilka risker man faktiskt utsätter sig själv i och med operationer, så tack för att du lyfter detta!

23 år, 166 cm/66 kg. Har tubulära bröst och hoppas på operation genom landstinget.

Annons
Annons
Annons