Annons
6 posts / 0 new
Last post
#1 2021, February 12 - 11:50
Melissa
Melissa's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Silver
Joined: 2021-01-06 20:29

Bröstlyft vecka 3 - fortfarande lika svullen som dag 1

Jag är inne på vecka 3 efter bröstlyft och förminskning. Är fortfarande lika svullen, speciellt upptill.

Vill egentligen bara höra om någon annan haft så mycket svullnad kvar efter 3 veckor? Mina bröst har sett ut så här sen dag ett. Jag kan se pytteliten skillnad upptill när jag tittar på bilder men det är bara på ena bröstet då det svullnade upp mer än det andra och det har nu sjunkit ner lite.

Har förstått att det kan ta upp till 6 veckor för svullnaden att lägga sig och sedan ett helt år för brösten att droppa och ta form. Mina bröst sitter så himla högt upp och har inte droppat ner något ännu.

30 år, 169 cm, 66 kg

Bröstlyft (ankarlyft) och bröstförminskning
Konsultation: 5/12-2020
Operation: 25/1-2021 Nordiska Kliniken
Strl före op: 80 DD
Strl efter op: -

Annons
2021, February 12 - 14:20
Jossana (not verified)
Jossana's picture

Jag är inne på vecka fyra jag gjorde ankarlyft och en liten förminskning av ena bröstet. Jag är fortfarande svullen(även sidorna) ser lite konstigt ut och ömmar, dom står rakt ut och har inte "droppat", jag har varit rädd att bröstvårtorna sitter för mycket i mitten/mer ned än upp men är ganska säker efter att ha sett andras bilder att det kommer upplevas som att bröstvårtorna sitter högre upp när de droppar. Jag har varit på återbesök hos sjuksköterska och hon har sagt att det läker jättefint men att man måste ha tålamod och att det är väldigt individuellt hur lång tid det tar. Men att vara svullen och ha ont emellanåt är inget konstigt. Har du varit på något återbesök? Jag har varit på två stycken och det har lugnat mig varje gång.

2021, February 12 - 14:25
Jossana (not verified)
Jossana's picture

Vilar du förresten? Mina svullnar upp och ömmar mer när jag rört mig för mycket en dag, jag rör mig till exempel mycket på jobbet och efter en arbetsdag måste jag vila, men jag tycker att jag märker ganska bra på när kroppen/brösten säger ifrån:) Man får inte glömma att det är en stor operation och att kroppen behöver vila för att kunna läka.

2021, February 12 - 15:22
Melissa
Melissa's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Silver
Joined: 2021-01-06 20:29

Tack för svar! :)
Jag var på återbesök en vecka sen och sköterskan sa att det såg bra ut förutom att jag har två små hål som inte riktigt läkt på vardera bröst. Mina bröst sitter så himla högt upp och har inte droppat alls men skönt att höra att jag inte är ensam. Har förstått att alla läker olika, men trodde verkligen inte att de skulle vara så här svullna efter tre veckor. Jag mejlade bilder till kliniken som sa att min underpol är väldigt svullen och kantig fortfarande, när den rundar till sig så kommer överdelen att sjunka ner.

Du har helt rätt det är en stor operation och jag var inte riktigt medveten om hur stor den är förrän efter operationen. Speciellt då jag tog bort bandaget första gången, jag var så chockad! Inte alls vad jag hade föreställt mig utan mycket värre.

Jag är ganska stillasittande, har på mig en Fitbit klocka som påminner mig att ta 250 steg per timme under dagen men annars är jag stillasittande (tyvärr). Eftersom jag har sår/hål som inte läkt vill jag inte riskera att röra på mig för mycket än. Men jag har fått råd av sköterskan att börja promenera en kort stund varje dag då det också hjälper läkningsprocessen så ska börja med det i helgen.

Hoppas att du läker snabbt och blir nöjd! :)

30 år, 169 cm, 66 kg

Bröstlyft (ankarlyft) och bröstförminskning
Konsultation: 5/12-2020
Operation: 25/1-2021 Nordiska Kliniken
Strl före op: 80 DD
Strl efter op: -

Annons
2021, October 3 - 12:30
Holli
Holli's picture
Offline
Last seen: 9 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2021-09-18 15:11

Hoppar in i tråden lite sent. Hur har det gått för er med svullnaden, placering av bröst och bröstvårta nu när det gått en tid? Jag är opererad med en mindre reduktion och lyft för en månad sedan och tycker att formen är konstig och bröstvårtan lågt sittande. Skulle vara roligt att höra hur det blivit efter en tid då de eventuellt ”satt sig”? Vad kannan förvänta sig?

Bröstförminskning via landstinget augusti 2021.
Storlek innan op: 70 G/H
Storlek efter op: 75 E

2022, October 25 - 00:53
Tittitop
Tittitop's picture
Offline
Last seen: 2 months 1 day ago
Silver
Joined: 2021-05-08 14:07

Hoppar också in lite sent i tråden!
Hur har det gått för dej Holli? Jag har gjort ett lyft+implantat för ca 1 månad sen och ena bröstet reducerades lite mer då det var lite större än det andra. Upplever att det är mycket mindre underpool på det bröstet. Bröstvårtan sitter lägre än det andra och det är lite ”kantigt” undertill. Känns nästan lite hängigt motför den andra sidan som fortfarande är svullen, men med fin underpool. Tycker att bröstet som de tog bort mer på borde rimligtvis se mindre hängigt ut??
Blev formen bra tillslut för dej?
Man vill ju bara veta i förväg att det kommer bli bra 😅

1barn, 40 år, 170cm, 62kg

Bröstförstoring + ankarlyft
Op 29/9-22 Aleris Umeå
Mentor runda texturerade 300cc, bakom bröstmuskeln
Strl före op: 65F
Strl efter op: vet ej än

Annons
Annons
Annons