Annons
7 posts / 0 new
Last post
#1 2021, February 15 - 13:36
graleh
graleh's picture
Offline
Last seen: 1 year 7 months ago
Silver
Joined: 2013-07-12 13:25

Hur känna sig trygg och säker med ingrepp?

Hej alla!
Jag har hållit på med fillers i flera år. Har gjort uppehåll på några år dock för jag tror jag höll på för mycket. Fillers går ju ur, så nu är jag sugen på att göra igen. Googlade runt ifall det kommit nya fillers och kom över att man kan bli blind av fillers. Mailade runt till kliniker och bad om deras erfarenheter. Pratde med min ögonläkare etc.

Nu är jag livrädd för allt.
Jag hade velat lägga lite filler i läpparna samt även trådlyft för kinderna och ev. microblading för ögonbrynen. Men jag läser så mycket om alla som får problem. Jag orkar seriöst inte hålla på med att operera ut trådar som klumpat sig i kinderna eller klumpar i läpparna eller ful färg på ögonbrynen.

Givetvis skulle jag alltid gå till duktiga kliniker. Hon som gjort mina fillers har jag fått på rekommendation via detta forum. Men ingenting är ju riskfritt.

Ni som gör ingrepp i ansiktet och kroppen över lag, hur står ni ut med ovissheten om hur resultatet blir och om ev komplikationer uppkommer?
Hur hittar man egentligen en klinik man kan lita på? Jag hör alltid om någon på en viss klinik som anses vara bra, men där en viss läkare/kirurg/behandlare inte är bra. Det gör mig livrädd.

Jag tänker, alla kändisar sprutar ju in fillers till höger och vänster. Vad är det för kliniker de går till, som verkar göra felfria resultat alltid?

Hur gör man för att känna sig trygg inför en behandling?

Mvh
Emelie

0 barn, 38 år, 171 cm, ~60 kg
Intresserad av: Ansiksbehandlingar.
Har nu: Juvedérm Smile (läppar), Juvedérm Voluma (kindben, runt näsa + tårkanal)
Klinik: HR-kliniken (Heike Rudolph),

Annons
2021, February 15 - 19:28
Tick_Tack
Tick_Tack's picture
Offline
Last seen: 3 years 3 weeks ago
Silver
Joined: 2020-09-04 08:17

Jag har liknande tankar som dig! Just nu har jag fastnat i rädsla (livrädd) för komplikationer. Det stoppar mig från en bröstförstoring. Så huur gör folk? Och tanken med kändisar har jag också haft, vart går dem liksom? :)

33 år, inga barn, 167 cm, 55 kg.
Inga bröst alls, lika platt som bröstvårtor på ryggen (egen vävnad 70cc).
Bredd på bröstkorg: 13 cm.
Önskar C-kupa efter operation.

2021, February 16 - 16:29
Melissa
Melissa's picture
Offline
Last seen: 3 months 1 week ago
Silver
Joined: 2021-01-06 20:29

Hej!

Min erfarenhet av plastik operationer är att man aldrig vet vad som kommer hända oavsett hur duktig en kirurg är. Det viktiga är att läsa på om kliniken och kolla på det jobb som kirurgerna gjort tidigare för att minimera risker.

Jag gjorde näsplastik när jag var 20 år, så otroligt orädd nu när jag tittar tillbaka. Efter första operationen så blev det inte alls stor skillnad, väldigt minimal. Min kirurg tyckte att vi skulle vänta upp till ett år och se om det blev någon mer förändring men efter ett helt år så gjorde han en andra operation på mig och jag blev jätte nöjd.

När det kommer till fillers har jag varit livrädd! Jag har tänkt på det i 12 år men aldrig kommit så långt att jag gjort det. Förra året gjorde jag något som heter "lip blush" som är en läpp pigmentering. Mina läppar blev svullna i ett par dagar efter och jag tyckte om det så mycket att jag bestämde mig för att göra läpp fillers. Jag läste på och frågade i min omgivning, varpå fick rådet att gå till Denise Fa på Nordiska Kliniken.
Gjorde 0.5 ml första omgången och jag är nöjd med mina läppar, trots att jag fick en liten filler klump i överläppen som jag ska tillbaka och få ta ut snart. Denise varnade mig för att det kan bli klumpar ibland och det har att göra med att läpparna är porösa.

30 år, 169 cm, 66 kg

Bröstlyft (ankarlyft) och bröstförminskning
Konsultation: 5/12-2020
Operation: 25/1-2021 Nordiska Kliniken
Strl före op: 80 DD
Strl efter op: -

2021, February 16 - 16:36
Melissa
Melissa's picture
Offline
Last seen: 3 months 1 week ago
Silver
Joined: 2021-01-06 20:29

Jag glömde skriva att jag gjort microblading och likt dig var jag livrädd! Gjorde min utomlands hos en kvinna som inte längre jobbar med detta annars hade jag rekommenderat till dig.
Det var en väninnas vän som gjorde och jag såg min väns ögonbryn som var jätte fina.

Har hört talas om en tjej som heter Nez Hasan i London som ska vara jätte bra om du vill googla henne. Vet att det inte är optimalt att göra sånt här utomlands men London är så pass nära att du kan åka dit och komma hem samma dag. (före Corona pandemin)
www.nezhasan.com

30 år, 169 cm, 66 kg

Bröstlyft (ankarlyft) och bröstförminskning
Konsultation: 5/12-2020
Operation: 25/1-2021 Nordiska Kliniken
Strl före op: 80 DD
Strl efter op: -

Annons
2022, May 10 - 22:44
Welma345
Welma345's picture
Offline
Last seen: 3 months 5 hours ago
Silver
Joined: 2021-08-10 01:30

Tick_Tack wrote:

Jag har liknande tankar som dig! Just nu har jag fastnat i rädsla (livrädd) för komplikationer. Det stoppar mig från en bröstförstoring. Så huur gör folk? Och tanken med kändisar har jag också haft, vart går dem liksom? :)

Känner igen mig! Jag är livrädd. Minst rädd för narkos och själva operationen. Mest rädd för komplikationer under läkningen och allt som kan hände efteråt. Tänk om jag får symptom som BII? Har en historia med mycket trötthet i bagaget och är känslig för när saker inte "känns rätt i kroppen". Samtidigt så vill jag såå mycket, men så tänker jag "tänk om..." Håller på att läsa i forumet nu för att se hur andra tänker och hur man kan tackla dessa tankar.

29 år
167 cm
53 kg
Bröstförstoring, bröstförstoring + lyft eller lyft
Storlek: 70C. Pga ojämna bröst och svårt att hitta bekväma trivsamma BHar bor jag i bralette.
Inbokade konsultationer: Patrik Höjier, Marcus Ehrström

2022, May 18 - 17:36
Hellonheels
Hellonheels's picture
Offline
Last seen: 4 months 1 week ago
Brons
Joined: 2020-10-12 19:19

Microblading tycker jag känns hur lugnt som helst. Jag gjorde min hos en som heter Hudterapeuten Anna som jag tycker var jättebra, rekommenderar om ni är i närheten. Hon har en instagram där man kan se tidigare kunder.

Filler är jag lite tveksam till. Jag tror att det är fillers som får kändisar som tex Madonna att så konstiga ut, som att de fixat sig och det inte blivit så bra.

2022, June 10 - 22:33
tania12
tania12's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Silver
Joined: 2018-07-11 22:20

det finns något som jag kallar Botox-utseende. Det syns direkt, och ofta ser personen äldre ut än sin ålder, fast inga rynkor. Väldigt fult och jag tror tyvärr att man inte själv är medveten om det. Väldigt vanligt på Östermalm i Stockholm, mycket mindre vanligt på söder där jag bor.
Jag tänkte själv att det finns ingen anledning att göra fillers när man är under 50. Jag har alltid sett yngre ut, och inte tänkt på det så mycket. Jag har bara varit livrädd att se ut som många där det misslyckats.
Jag har hälsoångest, och det gör att man känner efter väldigt mycket. Nu har jag ändå landat i halslyft, då jag fått kalkonhals och jag verkligen lider av det. Det är en stor op, och jag hoppas verkligen jag kommer att bli nöjd.

Op: ögonlock ca 2010 på conturkliniken.
Halslyft.
Konsultation apr -22 på Nordiska kliniken, Marcus Ehrström.
Konsultation maj -22 på Proforma, Davor Jergovic

Annons
Annons
Annons
Annons