Annons
2 posts / 0 new
Last post
#1 2021, July 13 - 10:31
anonym (not verified)
anonym's picture

Sy ihop magmuskler - osäker, vad kan gå fel?

Det var 1,5 år sen jag fick mitt andra barn och efter det fick jag en ganska djup magmuskeldelning.
Jag har trots detta en platt mage. Men min navel har blivit ful, in och ut liksom, plus att jag fått lite löst skinn särskilt runt naveln.
Men det som stör mig mest är magmuskeldelning - jag tränar mycket och har inte särskilt mycket fett på kroppen vilken gör att man kan se konturerna av magmuskeldelningen - det finns ingen mittlinje! Dessutom kan man se typ tarmar eller vad det nu är sticka ut genom skinnet om jag ligger ner.
Jag vill till varje pris undvika en operation, för jag är så oerhört rädd att resultatet kan bli värre än vad det är nu.
Jag är särskilt orolig för att man måste göra en ”fejknavel” - jag tycker inte de ser klokt ut. Jag är rädd att en operation ska göra magen svullen och utputande (har ju inte det problemet).
Skulle så hemskt gärna vilja få lite råd! Vilka fallgropar finns? Är det något med resultatet som man bör vara medveten om som man kanske inte tänker på? Och vilken klinik ska man isåfall välja? Vad kostar det?
Jag ska fundera hur man lägger upp bilder så att ni kan se mitt skick idag :)

Jättetacksam för hjälp!

Annons
2021, July 18 - 22:34
MissSharp
MissSharp's picture
Offline
Last seen: 2 years 6 months ago
Silver
Joined: 2020-11-16 21:33

Hej, jag gjorde full bukplastik för tre månader sedan, tillsammans med bröstlyft och förstoring. Jag hade samma förutsättningar såsom du beskriver. Nackdelen var att jag inte fattade det på många år... vad som var fel. Jag tränade ihjäl mig men fick aldrig de resultaten jag borde fått i magområdet.

Jag, precis som du, ville helst undvika operation där... Jag gick på olika konsultationer med hopp om liten bukplastik (alltså nedre delen av magen bara...). Men samtliga kirurger sa samma sak: delningen går hela vägen upp.

Jag tog mod till mig och tänkte... när jag ändå ska operera brösten kan man ta magen på samma gång. Det bästa beslutet jag gjort i hela mitt liv. Jag är så nöjd.

Ja, man är väldigt svullen efteråt. Ungefär 8 veckor var jag det. Men LPG-behandlingarna jag gått på efteråt har gjort underverk.

Saker jag inte var beredd på:
Jag grinade när jag såg stygnen för första gången när första förbandsbytet gjordes hemma. Jag skulle duscha. Jag satt på en pall och grinade. Jag såg ut som Frankensteins monster. Men idag är det bara ett ljusrött tunt streck.

Känselbortfallet i början var för mig sjukt obehagligt. Jag kunde känna drag och tryck på huden men inget annat. Har fått tillbaka ca 90% av känseln nu (är ner mot ena ljumsken jag fortfarande är bortdomnad. Men det kan ta upp till 12månader innan man vet om det är permanent bortfall eller inte. En komplikation jag mer än gärna kan leva med).

Amerikanska navlar har jag sett på många före och efterbilder. Sådana som bara är som ett streck. Är det sådana du menar? Ser jättekonstigt ut i mina ögon...
Men min navel är nu som innan jag fick mina barn! Rund och fin.
Ser helt normalt ut. Istället för "de två navlarna" det såg ut som att jag hade innan...

Jag hade 10cm delning. Man tog bort 500g hud och 300g fett.

Min yngsta var 4år när jag opererades. En bra ålder där man kan förklara att man inte kan lyfta som tidigare. Hen kände sig stor som fått gå/klättra själv. Men första två veckorna fick jag hjälp av familjen med avlastning.

Smärtan var inte alls farlig... Föda barn har för mig gjort mer ont än den här kombinerade operationen.

Jag gjorde bröstlyft, förstoring, fettsugning och full bukplastik för ca 130k
Enbart bukplastiken skulle gått på 75k.
Förstoring och lyft 75k (om jag hade gjort operationerna separat).

Jag opererades på NK av Mattias Elmér och har bara gott att säga. Från början tills nu har det gått så himla bra. Lätta att få kontakt med.
Enklare att få kontakt där än med min ordinarie vårdcentral, lustigt nog...

Bästa jag gjort för mig själv någonsin.
Men det här är bara min erfarenhet och min upplevelse. Kände mig bara manad att skriva då du, liksom jag, verkar ha samma slags förutsättningar innan.

Kram!

35år | 3 barn | 177cm | 62kg

2021.04.19
Bröstlyft+förstoring, samt full bukplastik
Mattias Elmér. Nordiska Kliniken.
500cc bakom muskeln | Motiva full round.

Storlek före OP: Vet ej.
Platta urammade hängiga påsar. Inte haft en BH på flera år. Bara sport-toppar
Storlek efter OP: 70F (efter 3mån)

Annons
Annons
Annons