Annons
1 post / 0 new
#1 2021, November 13 - 22:40
Josefin85
Josefin85's picture
Offline
Last seen: 2 years 3 months ago
Brons
Joined: 2021-11-08 01:46

Avlägsna åderbråck, varaktigaste metoden.

Hej

Jag fick stora problem med smärtsamma åderbråck efter att jag varit gravid. Fick operation genom landstinget. Jag minns inte vad metoden som används kallas. Men dom sprutade in någon vätska och sedan drogs åderbråcken ut via ett snitt på insidan benen i höjd med knäna. Resultatet blev bra. Men nu 3 år senare så börjar jag få nya åderbråck, jag vet att det återkommer för många och att det oftast är genetiskt.

Jag vill gärna få bort åderbråcken som kommit tillbaka men jag tror inte jag kommer få en ny operation beviljad av landstinget då det just nu mest är kosmetiskt missprydande och inte orsakar så mycket smärta. Så min fråga är; Vilken metod ger varaktigast resultat? Kommer det alltid komma tillbaka efter finns det någon metod som har goda chanser till att dom försvinner permanent?

Vid ultraljud inför första operationen så sa dom att åderbråcken orsakades av att jag hade läckande klaffar i ljumskarna, om det har någon betydelse.

1 barn, 35 år, 176 cm och 64 kg. Har 75B och vill göra bröstförstoring med ca 500 cc. Är även intresserad av bukplastik. Har tidigare tagit bort åderbråck som jag fick betalt av landstinget. Nu 3 år senare har åderbråcken tyvärr börjat komma tillbaka, så jag överväger att göra något åt det. Söker information om vilken metod som ger minst risk för att dom skall komma tillbaka. Så jag är inte så erfaren inom plastikkirurgi. Har mest gjort olika fillerbehandlingar hitintills.

Annons
Annons
Annons
Annons