Annons
1 post / 0 new
#1 2011, June 14 - 12:24
JPLD
JPLD's picture
Offline
Last seen: 10 years 11 months ago
Silver
Joined: 2011-06-14 11:39

Ögonplastik, påsar under ögonen.

Hej, jag ser att de flesta trådar handlar om bröst och tänkte berätta om min ögonoperation hos Jan B. Wieslander på Plastikinstitutet i Malmö 2010.
Jag har sedan barnsben haft små kuddar under ögonen, dessa kuddar är fyllda med fett vilket gjort att jag ständigt sett trött ut. Jag kunde inte äta salt eller kryddig mat, då svullnade de upp och innan varje modelljobb tog jag vattendrivande för att försöka göra påsarna mindre. Jag blev till slut så trött att jag vände mig till Jan B. Wieslander på Plastikinstitutet (som för övrigt har gjort alla mina tidigare operationer) han berättade att han hade en speciell teknik där han tog bort litet av fettet men även "puttade" till det och lade det rätt så att det INTE skulle se ut som jag senare hade djupt sittande ögon (dvs så att det inte såg ut som att det var ett "hål" där kuddarna tidigare hade suttit). Jag litade på Jan och därför valde jag att inte researcha allt för mycket, vilket jag nog skulle ha gjort.
Jag lade mig under kniven sommaren 2010 och fick lokalbedövning vilket gjorde svinont. Jag var vaken under hela operationer som tog en timme och det var väldigt läskigt att se alla knivar och mojänger som läkarna använde, det kändes även fruktansvärt obehagligt när det drogs och skars i mitt skinn men jag kände inget smärta alls. Efter operationen fick jag ligga och vila. Jan förklarade för mig att jag absolut inte fick titta ner ( böja huvudet ner) och att jag skulle sitta upp så att blodet inte skulle samlas under mina ögon och svälla, tyvärr tittade jag ner en gång när jag skulle gå på toaletten och letade efter toalettpapper och då jag har väldigt lätt att få blåmärken (mitt blod är tydligen tunt) så kände jag direkt att det nästan "bubblade" upp blod till ögat som genast blev spänt och pluffsigt, innan jag lämnade sjukhuset så satt Jan ett litet dränage under mitt högra öga som var i princip helt blodfyllt.
Om jag vetat hur otroligt mycket smärta jag skulle få genomlida så hade jag aldrig gjort operationen. Dagarna efter operationen var de värsta i mitt liv och då kan jag jämföra med min bröstoperation som jag tyckte kändes nada. Stygnen togs bort efter en vecka och jag var rätt svullen, huden under mitt högra öga (där jag haft dränage) hade börjat hänga vilket förvånade både mig och Jan eftersom att han inte plockat bort någon hy, jag blev HYSTERISK. Veckor efteråt masserade jag huden under ögat samt besökte andra plastikkirurger och ringde Jan och var helt galen eftersom att huden under mitt öga inte ville sluta hänga, Jan sade lugnt att jag inte behövde oroa mig, och de andra kirurgerna sade att det var bäst att fråga den läkare som gjort operationen samt att de inte sett något liknande på en patient som man utför denna operation på innan(dock är det vanligare när man plockar bort huden under ögat).
Jag fick en cortisonkräm att smörja med då Jan trodde att det kanske började bildas hård hud och ärrvävnad under ögat vilket drog ner huden och fick den att se hängig ut, jag valde att inte använda krämen mer än en vecka då cortison tunnar ut huden. Efter två månader så såg ögat normalt ut men jag var fortfarande svullen och påsig under ögonen samt supermissnöjd med operationen, såg ingen skillnad och gick tillbaka och klagade. Jan sade till mig att sådana här operationer tog tid och att resultatet kunde dröja allt från 6-12 månader vilket jag tycker att han borde ha berättat för mig innan operationen eller så borde jag självklart ha kollat upp detta innan och inte bara spontanbokat. En annan väninna gjorde samma operation en vecka innan mig och hon sade till mig att inte oroa mig alls, hennes väninna gjorde nämligen samma operation för något år sedan och det tog 1 år innan hon såg resultatet. Nu, ett år efter min operation är jag grymt nöjd. Jag behöver aldrig oroa mig inför en plåtning, jag kan äta vad jag vill utan att bli svullen under ögonen och mina påsar är i princip helt borta, jag använder inte ens concealer längre! Tänkte att jag ville dela med mig av min historia då den slutade lyckligt. Jan B. Wieslander kan vara lite speciell, han är en fantastisk kirurg och har väldigt mycket patienter men ibland känner jag att han inte är världens bästa på att kommunicera eller informera. Har ni frågor så fråga på :)

Längd: 173 cm
Vikt: 65 kg
Ålder: 27 år
Operationer:
2000: Bröstförstoring, 300 cc BM, högprofil + lyft. Jan B. Wieslander.
2001: Korrigering av tidigare operation, extra lyft samt korrigering av bröstvårtsgårdar. Jan B Wieslander.
2003: Fettsugning

Annons
Annons
Annons
Annons