Annons
5 posts / 0 new
Last post
#1 2011, August 2 - 08:58
anonym (not verified)
anonym's picture

Snitt via vårtgård?! (För tubiskorr)

Ja, som jag nämnde i en annan tråd har jag med hjälp av mailade bilder visat min tubistendens (som jag genom detta forum blivit mer medveten om) för min kirurg för att diskutera vad som kan göras (vid konsultationen resonerade vi mest kring att det nog framträder mindre efter förstoring och diskuterade inga op-varianter därutöver). Enligt henne satt denna bara i mina vårtgårdar, bröstet i sig är inte tubulärt. Hur som helst så påpekade jag att jag kanske vill kolla på möjligheter att korra, så nu började hon prata om att eventuellt lägga snittet via vårtgårdarna för att samtidigt korrigera dem. Operationsmetoden är dyrare, men jag hade också möjlighet att först operera som tänkt, dvs via armhålan, och om jag sedan inte var nöjd med resultatet kunde jag göra vårtgårdsplastik för samma totalpris. Fördel: De extra dryga 10 tsek slipper jag k a n s  k e då. Nackdel: dubbla ärr... Åsikter någon?!

 

Frågan är också vilka risker det medför. Amning? Känsel? Och framför allt: Hur kan resultatet tänkas bli?!! En kompis till mig la sitt snitt runt vårtgården, och även om det kan tyckas ha lagts lite sådär så är det inte så väst framträdande. Hon har btw ammat två barn och i övrigt inte haft några komplikationer. Någon som har bra bilder att dela med sig av eller erfarenheter i övrigt?!

Annons
2011, September 10 - 00:30
La Gringa
La Gringa's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Silver
Joined: 2011-09-09 04:14

Hej Sternmädchen!

Jag har inte sett dina bilder och kan därmed inte göra ett utlåtande baserat på det, men jag kan i alla fall dela med mig av vad min kirurg har sagt till mig.
Jag har, olikt dig, inte bara tubulära vårtgårdar utan själva brösten i sig är tubulära. Därtill så har jag, som många andra personer med tubulära bröst, vårtgårdar som är stora och proportionellt inte ser estetiska ut på mina bröst. Min kirurgs rekommendation var att gå in genom vårtgården för att på så sätt korrigera mitt tubulära bröst samt förminska vårtgården i en och samma operation för att slippa behöva gå igenom proceduren på nytt.
För mig var snitt via armhålan aldrig ett alternativ då hon rekommenderade att jag skulle sätta in siliconimplantat av typen "geléhallon" med polyuretangel runtom, så jag kan inte riktigt uttala mig om huruvida detta skulle vara bättre i ditt fall. Däremot sa hon att risken för känselnedsättning vid snitt via bröstvårtan i princip inte är större än vid andra typer av snitt, och att man alltid oavsett snitt löper risk för känselnedsättning. Ytterligare sa hon att snitt vid bröstvårtan får ett väldigt fint och naturligt, knappt märkbart resultat. Något som jag, efter att ha spanat runt på nätet, kan konstatera att stämmer.
Som sagt, jag kan inte dela med mig av mina egna erfarenheter då jag inte genomgått min operation ännu och inte heller kan jag bedöma din situation baserat på bilder. Däremot hoppas jag att det jag sagt hjälpt åtminstone lite grann.

2011, September 11 - 18:00
sternmädchen (not verified)
anonym's picture

Hej La Gringa,

Tack för ditt inlägg. Jag antar att du inte ännu blivit silvermedlem och därför inte kan se än, men nu la jag i alla fall upp en ännu lite tydligare bild på mina bröst i deras "värsta" läge, dvs uppvärmda och helt avslappnade, så kolla gärna när du väl kan! Jag ska på konsultation snart igen och då prata igenom dessa alternativ på allvar. SKa du också lägga bakom? Vad är polyretangel?? Håller med om att snitt längs vårtgård brukar se riktigt fint ut!

2011, September 13 - 20:17
La Gringa
La Gringa's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Silver
Joined: 2011-09-09 04:14

Japp, du gissar rätt. Jag har ännu inte lyckats bli silvermedlem utan får nöja mig med bronsnivån så länge. Lite trist, men så fort jag kommit dit så ska jag se till att ta mig en titt på dina bilder!

Hur exakt hade din kirurg tänkt rätta till dina tubulära bröst om tubuläriteten sitter i vårtgården? Om det ändå är den delen av dina bröst som måste korrigeras, varför inte gå in via vårtgården direkt för att slippa dubbla snitt, alternativt operationer?

Min kirurg rekommenderade att lägga implantatet framför bröstmuskeln, så det är min plan. Enligt henne så är det vanligast då det kommer till korrigering av tubulära bröst då idén med plantatet är att fylla ut bröstet för att bli av med de strutformade brösten och få till den runda formen som önskas. Om man lägger implantatet bakom muskeln så finns risken att det inte kommer att lyckas fylla ut och forma om bröstet som det ska då det förhindras av bröstmuskeln, och resultatet blir då endast ett par större tubulära bröst.

Polyretangel, eller polyretanskum som det egentligen kallas, är ett tunt lager skum av just polyretan som vissa tillverkare lägger runt sina implantat för att förhindra bildningen av kapselkontraktur. Tydligen ska det vara väldigt effektivt. Jag vet inte om man använder sig av denna typen av implantat i Sverige, men de är ganska så vanliga i Europa och här i Latinamerika.

 

Annons
2011, September 18 - 16:31
sternmädchen (not verified)
anonym's picture

Jag ska dit nu på onsdag och prata om allt kring form och alternativ lite mer noggrannt. Jag tänkte i ett tidigt skede, och fick medhåll kring mitt resonemang av kirurgen, att den tubulära vårtgården blir mindre i förhållande till resten av bröstet vid en förstorning, får ett litet lyft, och ser därmed ok ut, men jag förstår ju att den i sig inte kommer förändras. Citadell lägger så vitt jag vet alltid bakom, har läst om något undantag, och min kirurg opererar också för landstinget (bröstcancerpatienter) och jag vill lita på dem som ju har så gott rykte. Jag tror heller inte jag pga formen behöver lägga framför. Däremot har jag redan en del vävnad (ungefär som du antar jag..), vilket kanske ändå talar för framförplacering. Det är ett sjukt svårt val! DB och muskelpåverkan skrämmer mig, men framförplacering ger ofta tidigare häng, implantatet blir synligare (inte enligt vissa dock) och mamografi försvåras. Ang snittet så ska vi prata om möjligheten att lägga kring vårtgården, för jag har sett snygga resultat och då kan ju det tubulära fixas till, men -och det är ett betydande men för mig - förmågan till amning kan ju förloras...  Förlåt, känner att allt blev himla rörigt, men jag återkommer efter min konsultation! Var ska du operera dig och hur har din kirurg beskrivit för- resp nackdelar med placering om man bortser från just det tubulära?

 

Annons
Annons
Annons