Annons
10 posts / 0 new
Last post
#1 2011, August 8 - 11:14
anonym (not verified)
anonym's picture

Att tänka på inför konsultation - bröstlyft med inlägg?

Hej!

Jag är helt ny här och funderar på att göra ett bröstlyft med inlägg.
Har tänkt på det väldigt länge nu - i många år men äntligen kommit dit att jag ska boka tid för konsultation!
Det jag undrar är om ni som varit med om det har några tips och råd om vad man ska fråga och ta reda på när man är på konsultation?
Känns som en hel djungel när man läser olika trådar om olika inlägg och framför, bakom muskeln, storlekar på implantat och material osv...
Vart börjar man?!
Skulle vara SÅ tacksam för lite hjälp :)

Annons
2011, August 8 - 12:08
2-barnsmamma (not verified)
anonym's picture

Välkommen Agnetha!

Under fliken "Av intresse" här på POF finns en rubrik ang vad man ska tänka på inför operation. Sen kan du läsa på t ex http://www.plastikoperationer.net/broestfoerstoring-broestoperation och bygga på med info från trådarna här. Lycka till i djungeln! yes

2011, August 8 - 15:40
Agnetha78 (not verified)
anonym's picture

Tack 2-barnsmamma!

Det är verkligen en hel djungel med allt!! Känns som att det är viktigt att ta reda på en del innan men kommer för konsultation också så man vet nånting i alla fall och inte är helt i händerna på kirurgen bara.. Fast man hoppas ju att han ska kunna råda en till det som är bäst också.

2011, August 10 - 18:28
Fikastund
Fikastund's picture
Offline
Last seen: 6 years 4 weeks ago
Silver
Joined: 2011-08-10 17:14

Hej jag upplevde det också som en djungel, men jag tycker det vart delvis lättare eft att ha gått på konsultationer för det är rätt dvårt att själv avgöra vad man har för förutsättningar när man dessutom har lite häng som jag har ;)

Opererades i sept 2011: ankarlyft 245cc

Annons
2011, August 10 - 19:44
breathless (not verified)
anonym's picture

Jag ångrar lite grann att jag inte hade läst på mer innan om olika implantat, projektioner osv. Eller att jag inte jämförde mer mellan olika implantat. Jag trodde att jag var påläst men nu kan jag säga att det var jag inte alls. Jag är fortfarande inte så påläst, finns massa att lära sig men jag litade i alla fall på min kirurg och de vet ju oftast vad de gör så. Men som sagt hade varit skönt att ha lite mer kött på benen när man kom till konsultationen. Finns ju massa sidor på internet om saker som du kan tänka på inför en konsultation smiley

2011, August 11 - 13:53
Agnetha78 (not verified)
anonym's picture

Fikastund: Ja jag hoppas också att man ska känna att det blir lättare efter konsultationerna :)

breathless: Javisst finns det mycket att läsa :) Och jag försöker att sätta mig in i det nu så mycket det går, men det är oerhört mycket att tänka på. Och alla komplikationer som man har börjat förstå kan uppstå med bl a vilken placering man väljer osv.
Jag var t ex helt på det säkra innan jag började läsa här inne på forumet att jag ville ha bakom men börjar nu förstå att det kan innebära en del komplikationer såsom db mm..
Det är väl bara att läsa på mer så att man har så mycket kunskap som möjligt med sig till en konsultation.
Jag hoppas också att kirurgerna vet vad de gör och att man kan lite på det de säger.. :)

2011, August 11 - 23:28
breathless (not verified)
anonym's picture

Ja jag har lärt mig mer bara sedan jag blev medlem här vilket var för bara någon dag sedan och då har jag ändå haft mina implantat i två år snart.

Det är verkligen svårt att välja allt som man måste välja. Det är mycket mer att tänka på än vad man tror att det är. Bara att hålla koll på alla dessa implantat, tillverkare, profiler m.m det är verkligen jätte svårt tycker jag. Jag hade dock inget val så kunde inte välja framförplacering då jag hade så lite vävnad och underhudsfett så jag har bakom eller delvis bakom. När ska du på konsultation? :)

Annons
2011, August 12 - 12:42
Agnetha78 (not verified)
anonym's picture

Har det fungerat bra för dig med bakomplacering? Inga komplikationer eller så?
Jag ska på konsultation först till Clas Lossing på Carlanderska i Gbg den 6 sep, och vad jag har hört lägger han endast bakom, men jag är inte säker på om det stämmer. Och sen ska jag till Pelle Sahlin på Art Clinic i Gbg den 4/10.
Ska bli spännande att se vad de kommer säga och rekommendera osv.

2011, August 12 - 13:26
breathless (not verified)
anonym's picture

Ja det har fungerat bra med, har inte fått några komplikationer pga min bakomplacering. Så jag är glad för att jag inte har fått kapselkontraktur eller något annat.

Vad bra att du bokar in dig på två konsultationer, det gjorde aldrig jag men det är bra så att du kan få två olika åsikter och jämföra det de säger och rekommenderar :)

2011, August 12 - 14:06
Fikastund
Fikastund's picture
Offline
Last seen: 6 years 4 weeks ago
Silver
Joined: 2011-08-10 17:14

Ja som sagt att läsa på mycket (och hänga på det här forumet) samt gå på konsultationer är nog det absolut bästa man kan göra för att underlätta i den här djungeln.

Opererades i sept 2011: ankarlyft 245cc

Annons
Annons
Annons
Annons