Annons
22 posts / 0 new
Last post
#1 2011, September 15 - 21:08
Darya
Darya's picture
Offline
Last seen: 10 years 11 months ago
Brons
Joined: 2010-12-14 22:46

clinic estetic vs laser och estetik

Hej

 

Vilken kliniken skulle ni välja ???

Darya

Annons
2011, September 16 - 01:03
Miss_Sophie
Miss_Sophie's picture
Offline
Last seen: 3 years 7 months ago
Silver
Joined: 2011-08-15 15:18

Hej Darya!

Jag har ingen erfarenhet mer än att jag läst massor om Laser & Estetik samt varit i kontakt med Clinic Estetic i Helsingfors. Hade jag obegränsat med pengar o ville betala för sjysst o fräsch/stylade lokaler där jag skulle op mig så skulle jag kanske välja L&E.... Men jag har nu haft mailkontakt samt telefonkontakt m CE i Helsingfors och tycker dom verkar väldigt tillmötesgående/proffsiga och förtroendeingivande (får väl se om man får äta upp för denna yttring senare!?) så jag har iaf bokat tid hos dom nu o ska dit i slutet av november. Jag tycker många ställen här hemma tar hutlöst betalt. Jag kommer dela med mig av mina erfarenheter men kan inte "visa nåt" konkret förrän i nov/dec... OM jag nu överlever hmm... Jag känner iaf stort förtroende för CE och det är ju DET och PRISET som avgjort att jag hellre åker dit för att "fixa till mig".... Trevligt att höra vad du kanske väljer eller kom fram till framöver :)

Tjingeling ;)

 

 

Må väl medqvinnor ?

50 år
63kg / 156cm
Kejsarsnitt -92
Planerad fettsugning 1111

2011, September 20 - 12:20
Anni_71 (not verified)
Anni_71's picture

Jag har också valt Clininc Estetic. Som jagt har förstått det så är det inte så lyxigt runtomkring, mer som en vanlig läkarmottagning. Men det spelar inte mig någon roll om de inte rullar ut röda mattan när jag kommer, bara mitt extrahull är borta när jag åker därifrån så är jag nöjd.

Mvh Annie

2011, September 20 - 12:24
Darya
Darya's picture
Offline
Last seen: 10 years 11 months ago
Brons
Joined: 2010-12-14 22:46

tycker inte laser och estetik heller har världens lyx mottagning, men kan inte bestämma mig vart jag ska göra

vet ju egentligen inget om någon av läkarna , bara det man läst här + att jag kollade upp om det hade några anmälningar och de har de inte

clninci estetics läkare fick sin legimation 05

laser och estetik fick sin 99

Darya

Annons
2011, September 20 - 15:32
Miss_Sophie
Miss_Sophie's picture
Offline
Last seen: 3 years 7 months ago
Silver
Joined: 2011-08-15 15:18

... Man får väl inte glömma att när man fick legitimationen speglar inte enbart hur bra man är... Det handlar väl om engagemang och erfarenhet oxå.

Jag hoppas att någon som varit hos CE kan dela med sig av bilder här, jag är som sagt väldigt nyfiken :)

 

smiley Soffan

Må väl medqvinnor ?

50 år
63kg / 156cm
Kejsarsnitt -92
Planerad fettsugning 1111

2011, October 18 - 12:13
LolloE
LolloE's picture
Offline
Last seen: 2 years 9 months ago
Silver
Joined: 2011-10-05 19:08

Jag var på konsultation på Clinic Estetic i Helsingfors i juni och för några veckor sedan gjorde jag smartlipo på magen där. 5 områden kostade mig 2 840 Euro innan hotellnatten på Marski drogs av. Det blev väl knappt 26 000 i svenska pengar.

Fräsch, modern, välskött klinik som ligger perfekt till. Läkaren Karl Johan, som var mycket trevlig, noggrann och väldigt social och vi pratade en hel del om både fettsugningar och allt möjligt. Han gör smartlipo hela dagarna och verkade väldigt proffsig på det. Bedövningen gjordes med Bodyjet och jag tyckte att både den och hela proceduren var klart effektivare, snabbare och mycket mindre smärtsam och obehaglig än den hos L&E (se nedan). Efteråt fick jag vila och dricka juice. Därefter fick jag noggranna muntliga och skriftliga instruktioner, antibiotika och smärtstillande samt en bred gördel från Marena (som jag tror kostade 60 Euro).

Vilade i hotellsängen. Före sovdags tog jag av bandagen. Det syntes bara en pytteliten droppe där de två hålen gjorts!! Inget jätteläckage (som efter L&E).  I badrummet blev jag svimfärdig 2 gånger men kunde sen duscha, ta på gördeln och sova.

Första veckan var jag svullen och väldigt mörklila, särskilt under midjan och i underlivet. Hade en svullnad vänster om naveln som gjorde ont. Vilade och kylde då och då ner underlivet med kylklampar i plastpåse, för det hade också svullnat upp och det var svårt att gå. Det försvann efter 6 dagar. Hirudoidsalva gör att blåmärkena försvinner jättefort, jag blir lika fascinerad varje gång.

Nu efter några veckor är svullnaden i princip borta och jag har mycket plattare magen, men det är knöligt och hårt, särskilt kring naveln. Jag masserar flitigt och länge flera gånger per dag. Det tar ju tid, men jag hoppas på ett fint resultat den här gången. Hittills känns det jättebra och jag är glad att jag hade möjlighet & vågade åka till Clinic Estetic.

*  *   *   *  *   *   *  *   *   *  *   *

I vintras hade jag tyvärr inte möjlighet att resa till Helsingfors, så jag gjorde smartlipo av ridbyxlår och "handtag" på L&E i Stockholm. (Läkaren jobbar visst både där och på andra ställen och jag uppfattade det som att han hade betydligt mindre erfarenhet av just smartlipo än läkaren i Helsingfors). Bedövningen var obehaglig och smärtsam och jag svullnade upp och såg ut som Barbapappa. (Gördeln kostade 1 800 kr! så där tog de ut ett överpris på nästan det dubbla mot vad man själv kan beställa för). När jag kom hem var kläderna helt blöta av vätska och det läckte massor!! Sov på en handduk, men hade sölat ner sängen rejält.

Nu har det gått 6,5 månader. Låren är brunflammiga, för det blev tydligen blev för varmt under smartlipon. Hoppas att det bleknar, men det verkar ta tid. Sen togs det bort för mycket fett längre ner på låren och istället för en svag naturlig rundning går det INÅT på båda låren. Fick sedan en kostnadsfri korrigering av en bulle nedanför ena skinkan och lite ojämnt nedan den andra. Har gjort 16 LPG på L&E (samt 8 på annat håll), masserat massor själv och lagt ner totalt 60 000 kr bara hos L&E. Groparna inåt syns ju när jag har tajts och strumpbyxor och jag skäms lite, samt för den flammiga huden. Vet att det tar tid och att man inte kan räkna med total perfektion. Planerar i alla fall att boka återbesök i början av 2012 och tala om att det här INTE är vad jag väntade mig - och för det priset!! Har hört att enda sättet att åtgärda groparna är att ta fett från annat ställe och spruta in, men det blir visst inte alltid så bra, så jag tvekar.

2 barn, 57 år, 169 cm, 72 kg
2004 Bröstförstoring. McGhan Anatomiska Soft touch 360g. Nu 75D :-)
2006 Övre och undre ögonlock. Även de på Plastikkirurggruppen. :-)
2011 Smartlipo ridbyxlår Laser&Estetik. Bra bemötande av kirurgen och har fått 3 korrigeringar.
2013 RLE Linsbyte

2011, October 19 - 13:12
Annelie_m
Annelie_m's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Brons
Joined: 2011-03-15 23:16

Hej!

 

Det är absolut inte den bilden jag har av Laser & Estetik när jag gjorde min operation i alla fall. Jag gjorde min i Uppsala L&E och detta var för ca 1 år sedan. Magen och sidorna var ebhandlingsområdet och det var egentligen precis som jag väntat mig. Resultatet är superbra och jag har två andra bekanta som genomfört operation där med fint resultat.

De förklarade för mig att det är denna klinik som tog in SMartlipo till norden och att de gör flest sådana ingrepp i landet. När jag hörde detta var jag 100 procent säker på att det är här jag vill göra min laserfettsugning.

Bemötandet var professionellt och läkaren kändes otroligt säker och erfaren. Bedövningen kändes som att gå till tandläkaren och själva sugningen kändes knappt någonting. Det var som en slags massage inne i magen. Jag lyssnade på musik och hann inte slumra till förräns läkaren hojta till att nu är eländet borta. 4,5 liter fett var borta!

Efetråt fick jag en gördel som kändes för liten, men läkaren förklarade att jag var svullen då och att denna svullnad skulle ge sig successivt. Efter 2 dagar kändes gördeln perfekt åtsramad. Ingen vätska läckte och förbanden fick jag bara byta 1 gång när jag skuulle duscha. Efter 2 veckor var jag där på efterkontroll och redan då såg man att detta skulle bli snyggt =)

Ångrar absolut inte att jag gjorde detta hos Uppsala Laser & Estetik, trots att jag kanske skulle få det billigare utomlands. Men de risker som finns utomlands vill jag aldrig ta. Man har en kropp att ta hand om och jag bara tänker på alla dödsfall och infektioner som folk har drabbats av tidigare och som man har sett på TV. Man betalar vad man får, helt enkelt. Läkaren fär förklarade för mig att många glömmer bort hur mycket fett liter man kan suga bort. Många som gör utomlands kommer tillbaka och är besvikna över mängden fett som har sugits bort, enligt de svenska läkarna. det bör man också tänka på tycker jag.

Allt gott,

 

Annelie M.

 

 

 

 

Annons
2011, October 21 - 21:09
issa (not verified)
Anni_71's picture

Darya, du vet redan att jag varit i Helsingfors, och du har det också... :)

Jag vill göra ett inlägg efter att ha läst Annelis som jag tycker är lite felaktigt i sammanhanget. Clinic Estetic är inte som de kliniker som varit i media, dvs skitiga ställen som inte ens ÄR kliniker.

Dessutom finns det många oseriösa kliniker ÄVEN i Sverige, det är som att en person boende i Danmark eller Norge skulle säga att nej till Sverige vill jag inte åka och operera mig, inte efter vad de visat om oeriösa kliniker i utlandet...ehhh.

Jag vet flera som fått dåligt resultat och behandling här i Sverige.

Karl Johan som är läkare på Clinic Estetic är mycket proffsig, och som jag upplevde, mycket säker på vad han gjorde. Smartlipo är en av de behandlingar han är specialicerad på, och har enligt vad han sa gjort över 1600 smart lipo behandlingar, och jag tvivlar inte på det. Han är utbildad i Sverige dessutom, och han är Svensk. (Som att det avgör något men som upplysning)

Jag har opererat mig två gånger innan, i Sverige, jag har gjort annat på kliniker, botox,restylane,AWT mm och jag kan säga att Clinic Estetic är det renaste stället jag varit på. Frächt RENT, och jag iaktog deras hygien rutiner, och kan inte anmärka på något, det var kliniskt rent i "operations rummet" och även konsultations rummet.

Efter att varit där skulle jag inte säga till någon att välja dyrare alt i Sverige för att det ligger i Sverige.

laugh

2011, October 23 - 00:01
Darya
Darya's picture
Offline
Last seen: 10 years 11 months ago
Brons
Joined: 2010-12-14 22:46

Hej hej

Instämmer helt med issa :)
Jätte fräsh och ren klinik och väldigt proffsig läkare , snart 2 veckor sen jag var där och jag håller på och läker :)
Masserar och masserar :)

Darya

2011, October 24 - 18:48
LolloE
LolloE's picture
Offline
Last seen: 2 years 9 months ago
Silver
Joined: 2011-10-05 19:08

Clinic Estetic har också en sjuksköterska - Sofia Kazakov- som nyligen vann ett pris som bäst på fillersbehandlingar!

Inject Academy Award arrangerades på Svenska Läkaresällskapet i Stockholm.

http://blogg.aftonbladet.se/sondag/2011/10/finska-bast-pa-fillersbehandlingar-nar-inject-academy-awards-avgjordes-2011

2 barn, 57 år, 169 cm, 72 kg
2004 Bröstförstoring. McGhan Anatomiska Soft touch 360g. Nu 75D :-)
2006 Övre och undre ögonlock. Även de på Plastikkirurggruppen. :-)
2011 Smartlipo ridbyxlår Laser&Estetik. Bra bemötande av kirurgen och har fått 3 korrigeringar.
2013 RLE Linsbyte

Annons
2011, October 24 - 21:28
issa (not verified)
Anni_71's picture

ja men det var nog hon som assisterade..

Annons
Annons
Annons