Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2012, February 1 - 17:17
MikaelChristian
MikaelChristian's picture
Offline
Last seen: 11 years 8 months ago
Brons
Joined: 2012-02-01 17:02

Intim kirurgi - Omskärning

Hej Jag är en kille på 23 år,

Jag har funderar ett tag om att göra en omskärning på min penis dvs skära bort förhuden..
Men detta är inget som jag riktigt vågar ta upp med någon, kompisar eller läkare, jag är en skygg kille som inte ens vågar visa mig naken framför andra.
Vad finns det för för- och nackdelar med att skära om sig?
Vad kostar det, hur går man till väga.. FÅR alla göra det? Ska jag uppsöka min husläkare eller ska jag gå direkt till en klinik ?

Jag behöver lite råd och tips... skulle det vara värt "besväret" uppskattar svar från killar som gjort det samt tjejer om ni har någon kommentar eller "råd"

Tack!
//
Mickelina

Annons
2012, February 1 - 21:35
Marina
Marina's picture
Online
Last seen: 23 min 46 sec ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Vad är det du vill uppnå?

De nackdelar jag känner till är väl dels att ollonet kan bli avtrubbat, då det konstant ligger och gnider mot kläder efteråt och att det  blir svårare att onanera, då det klassiska draget av förhuden fram och tillbaka inte längre är ett alternativ. Det kommer man väl runt med lite olja, men det kanske man inte alltid har...

 

Om du däremot har för trång förhud, så den smärtar eller är jobbig att dra tillbaka för daglig hygienvård, så är det ett enkelt ingrepp att åtgärda och jag tror redan vårdcentralen kan hjälpa dig, kostnadsfritt. Det innebär inte en regelrätt omskärelse, men man lossar lite på förhuden bara. Har även hört talas om att killar dragit och tänjt i den själva (dagligen och med envishet)  med visst resultat, men hur bra det funkar i ditt fall kan jag inte svara på.

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2012, March 25 - 00:15
lideluxe
lideluxe's picture
Offline
Last seen: 1 month 3 weeks ago
Silver
Joined: 2011-09-18 12:53

En fördel är att du blir uthålligare och vissa anser att det är mer hygieniskt. Om man googlar runt lite om omskärelse, helst på engelska hittar man otroligt mycket. Dels hygienaspekten. Kolla in den sidan: http://www.circinfo.net/what_caused_many_cultures_to_remove_it.html

 

Bl.a står det:

 

...A US Army report by General John Patton stated that in World War II 150,000 soldiers were hospitalized for foreskin problems due to inadequate hygiene, leading to the statements: “Time and money could have been saved had prophylactic circumcision been performed before the men were shipped overseas”

 

Nu kanske du inte är i krig, men ändå intressant ;)

176 cm, 67 kg
Storlek före: 80a/b (Ca 120 cc i egen vävnad.)
Konsultation hos Patrik Höijer, Laser & Estetik.

Operation hos ovan den 28/3
Planerat: 375cc delvis bakom.
Allergan Responsive, mellan o runda.

Valde tillslut: 450 hög, delvis bakom

Annons
Annons
Annons