Annons

Bukplastik - full - stor jan 2017 - Läkarhuset i - Uppsala Marianne Beausang-Linder - anonym

anonym's picture
anonym (not verified)

Läkare Terapeut: 

Igår, 7/3, fick jag äntligen genomgå min efterlängtade bukplastik!

 

Jag gick upp 4.30 och tog sista descutanduschen och vid 5 var vi på rull. Har långt till Uppsala och skulle vara på plats 7.45, så det fick bli en tidig morgon. 

 

Väl på plats kom en sköterska och hämtade mig (och mannen) och visade in mig på ett rum där jag fick klä av mig allt utom trosor och strumpor och sen sätta på mig en morgonrock. Efter en kort stund kom Marianne och fotade och ritade och sen ordnade vi betalningen. Efter det fick min man ge sig av eftersom han hade sällskap med sig för en lång dag i en främmande stad ;) Jag satte mig till rätta i sängen med en filt och läste skvallertidningar som fanns i rummet. 

 

Efter ett litet tag kom en ny sköterska och gav mig tabletter: en stesolid, en alvedon och en massa små piller mot illamående efter operationen. Det tog inte lång stund innan jag slumrade till på sängen och rätt som det var kom sköterskan som gett mig tabletterna och sa att det var dags. Jag gick på toaletten och sen in i operationssalen och la mig på sängen.

 

Sköterskan drog upp morgonrocken på bröstet så att jag skulle få lite värme där i alla fall och la en filt över mina ben. Jag var helt groggy och höll på att somna av hela tiden ;) Sen satte hon en nål i armen där sömnmedlet skulle sprutas in och sköt i lite koksaltlösning - min frukost som hon kallade det. Sen plastades jag in till höger och vänster och ett skynke hängdes nedanför bröstet på mig. 

 

Narkossköterskan kom in och pysslade om mig lite. La handskar med varmt vatten på mina händer då hon tyckte att jag va kall och lindade in mig ordentligt i morgonrocken så gott det gick. Fick en "provomgång" sömnmedel i liten dos för att kolla att jag inte va allergisk (antar jag) och blev ännu tröttare, men fortfarande med. Klart för operation! Det sista jag minns är att sköterskorna pratar om hundar :) 

 

Vaknade sen på mitt rum i princip smärtfri, det berodde på att de sprutade in lokalbedövning i buken titt som tätt. Jag fick saft och smörgås och var snabbt på benen och ville gå på toaletten. Sköterskan va impad av mig och att jag va så tuff. Jag sa att det nog beror på att jag gjort två kejsarsnitt och därför hade någolunda hum om vad jag kunde vänta mig och hur jag skulle röra mig för att minimera smärtan. Jag lämnade dörren olåst och hon väntade utanför i fall att jag skulle behöva hjälp. 

 

Tillbaka till sängen och sova, dricka saft och meddela familj och vänner att jag levde och att allt gått bra. Jag var så sjukt trött! Det berodde nog på en mix av lugnande, smärtstillande och en toktidig morgon och lång bilfärd + grym nervositet innan tabletterna (som alltså gjorde susen!)

 

Marianne kom in o pratade igenom operationen. Hon hade fettsugit 600 g, sytt ihop musklerna och tagit bort 600 g hud. Fortsatt vila, saftdrickande och toabesök några timmar innan sista lokalbedövningen vid 16 och sen ett sista snack med Marianne som också tog en titt på magen. Ingen blödning alls och hon var jättenöjd! Hemfärd. 

 

Stannade i Uppsala för lite mat och for sen hemåt. Var hemma kl 20 och det gick bra hela vägen. Satt upprätt hela vägen och slumrade till mellan varven. Runt kl 19 fick jag rätt ont (lokalbedövningen gick ur) och tog en tablett. Självklart var den inte lika bra som lokalbedövningen, men smärtan avtog något. Fick med mig citodon för fyra dagar och skulle höra av mig om jag behövde mer så skriver hon ut. 

 

Natten gick bra, när jag väl kom i säng! Har en Ektorpsoffa från Ikea och fåtöljkudden (ryggkudden) fick hamna i huvudändan med två prydnadskuddar under så jag kom upp lite liknande som i sjukhussägen och en av de andra ryggkuddarna + en vanlig kudde under knäna. Somnade rätt omgående och sov till 2.45 då jag behövde en till tablett och somnade sedan om igen till kl 7 då mannen gick upp med barnen. Jag gick också upp då, kände mig riktigt pigg!

 

Det känns hur bra som helst. Det svider och stramar lite, liknande träningsvärk också, men tar jag det lungt så går det hur bra som helst. Det är såklart jobbigt att ta sig i och ur sängen, men annars mår jag oförskämt bra! Går som en ostkrok bara, som man ska - huden är ju väldigt sträckt. 

 

La mig ner och öppnade gördeln och fotade magen för att få koll på om det blöder eller något annat konstigt, men allt ser lika bra ut som när jag åkte från kliniken. 

 

Gördeln är en sån som man bara spänner över magen, alltså ingen sån som går ner som en byxa som vissa får. Jag gillar den. Den är så lång och hård så den håller sig fint på plats ändå, och underlättar verkligen. Så fort jag öppnade den för att fota fick jag genast lite ondare. Det känns som att den här hårda gördeln är toppen mot svullnaden!

 

Och resultatet  då? HERREGUD säger jag bara, vilken sjukt snygg mage jag har - redan!! Jag är i chock så himla fin är den! Ska lägga upp efterbild så fort jag orkar, det är inte prio ett just nu ;) 

 

Angående Marianne, sköterskorna och kliniken så är det bara massa tummar upp! Marianne är en erfaren och (uppenbarligen) väldigt skicklig kirurg och jag kände verkligen att jag var i trygga händer. Trevlig är hon också :) Sköterskorna är supergulliga och tog mycket väl hand om mig, tittade till mig hela tiden, fyllde på saft utan att jag ens bad om det och pratade massor. Underbar personal och en trevlig klinik i övrigt. Jag är så nöjd med mitt val. OCH resultatet :) 

 

2012, September 1 - 19:52
mcj
mcj's picture
Offline
Last seen: 9 years 7 months ago
Silver
Joined: 2012-07-25 10:53

Funderar också på läkarhuset för min bukplastik...

Vad fick du betala? Hur länge blev du sjukskriven och vad skriver de i sjukintyget?

 

Tacksam för svar!

Mvh

Camilla

Annons
Annons
Annons