Annons
11 posts / 0 new
Last post
#1 2012, June 6 - 19:40
Quvie
Quvie's picture
Offline
Last seen: 2 years 10 months ago
Silver
Joined: 2012-04-30 17:22

Operera käken pga underbett?

jag har ett litet underbett men jag mår otroligt dåligt över det. Jag vill gärna höra från er som gjort en sådanhär operation hur det gick för er? och hur mycket kostade det? vill veta allt som går att veta om detta och gärna se före och efterbilder.. jag har som sagt inget extremt underbett men det är absolut så det räcker. =/känner mig som en grottmänniska ibland.. Eftersom jag är vuxen kommer jag antagligen få betala hela själv

--------------------------------------------------------
Ålder: 25 år, Längd: 164cm, Vikt: ca: 57kg
Intresserad av: Bröstförstoring samt nyfiken på bukplastik.
Vill ha: Fin mage, fasta bröst!
Klinik/Läkare:Inte bestämt än.

Motto: Om man inte vågar

Annons
2012, June 7 - 10:35
Plastikfreak
Plastikfreak's picture
Offline
Last seen: 1 year 10 months ago
Silver
Joined: 2011-08-10 21:31

jag har tendens till underbett ja med.. eller när jag biter ihop så ligger överkäken precis på underkäken.. överkäken ska ju bita över underkäken så det kan ibland se ut som att ja ghar underbett.. vilket jag inte alls tycker om :( jag gick till tandläkarn för att se om det gick att göra något åt det med tandställning.. men det gick inte utan han sa att jag var tvungen att operera mig och han tyckte inte att det var värt det, han sa att det är en stor operation med lite vinst eftersom att jag inte hade underbett utan att jag bara hade en "tendens" till underbett..

 

är nog en väldigt jobbig operation, man får ju typ mixa maten i 6 veckor om jag inte minns fel.. 

21 år
längd: 155cm
vikt: 56kg
konsultation : Polarkliniken 6/2
operationsdag: 30 Maj, 375cc hp mentors texturerade, delvis bakom muskeln, chosive 1
BH före : 70 A

2012, November 4 - 16:29
K27
K27's picture
Offline
Last seen: 10 years 1 month ago
Silver
Joined: 2012-10-14 10:09
Jag har genomgått en käkoperation så kan berätta lite hur det går till. Jag hade också ett litet milt underbett, inget som störde mig varken funktionellt eller estetiskt. Utan ville bara reglera tänderna med tandställning då några av tänderna stod lite snett. Men då jag hade rätt trångt mellan tänderna kunde raka fina tandrader bara uppnås genom att extrahera 4 tänder, 2 i överkäken och 2 i underkäken. Vilket skulle resultera i fina raka tänder, men mitt underbett skulle förvärras. Så jag fick rådet att kombinera tandregleringen med en käkoperation, vilket jag först tyckte lät helt fruktansvärt, men gick iaf på konsultation hos Käkkirurgen. Och efter ett par veckors velande kom jag fram till att göra operationen då jag kände ett stort förtroende för kirurgen. Dom förvärrade mitt underbett med hjälp av tandreglering 1 ,5 år innan operationen gjordes, så det blev stor skillnad efter op. Överkäken flyttades fram ca 4 mm. 
 
Det är en stor operation, man blir rejält svullen efteråt, som en fotboll i ansiktet, hamsterkinder, uppnäsa, blåmärken. Dock i mitt fall fick jag nästan inga blåmärken alls, bara lite gul på ena kinden. Man skulle kunna tro att man får jätte ont, men hade nästan inte ont alls. Däremot svullnaden gör att det spänner, och svårt att gapa, sväller även inne i munnen vilket var det mest otäcka tyckte jag. Det tog månader innan känsel kom tillbaka i överkäken. Det var läskigt att tugga o äta utan känsel. 
 
Det tåls att tänka igenom flera ggr innan man gör en sån stor operation, om man inte har några funktionella problem eller så stora komplex tycker jag personligen man ska avstå. Dock kan denna typ av operation göra en dramatisk skillnad till det bättre om man haft rejält under/överbett innan. 
 
 
 
 

28 år
Funderar på näsplastik
Varit på konsultation hos Jonas Röjdmark, Akademikliniken,
Igor, Lidingökliniken

2012, December 26 - 19:43
klurris
klurris's picture
Offline
Last seen: 11 years 4 months ago
Brons
Joined: 2012-12-26 19:00
Jag genom gick min operation i höstas då, och de är nog som du säger att du får betala hela själv. Men innan operationen så måste man ha tandställning för att tänderna ska passa sen när du får överbett, nackdel är att man får ett mycke större underbett. Jag hade ca 1 cm mellan fram och baktänderna precis innan operationen, då hade jag haft tandställning i lite mer än ett år.
 
Det är ganska jobbig process att genomgå men om man har ett bra stöd under processen så ska de gå fint! Jag hade lyckan att ha bra tandreglerare och världens bästa kirurg, och tiden efter operationen var egentligen inte så svår. Fick äta flytande i en vecka sen börja tugga lösa saker veckan efter, det värsta var nog svullnaden. Jag kände mig så ful, mina kompisar kände inte ens igen mig, men efter första helgen så kunde jag iallafall lämna huset. 
 
Operationen var att de flyttade tillbaka min underkäke, även om siffrorna sa annat. Om man hade flyttat båda eller övre käken så skulle jag lätt ha kunnat få apansikte, som vi kallade det. Det har gått två månader nu och jag har fått tillbaka känseln lite på vissa ställen, underläppen kände jag efter kanske en halv/ en månad men hela känseln är inte tillbaka än. Det tinglar ner i hakan (där jag nästan inte alls har känsel) vilket gör att det kittlas fast jag inte kan känna något. Jag har inte heller någon känsel i tandköttet, vilket gör det obehaglit att borsta tänderna. En stor nackdel med att man inte känner något är att du kan ha saker runt munnen eller att du dreglar utan att märka det. 
 
Även om det finns flera nackdelar så är jag jätteglad över att jag gjorde det. Jag tycker jag är mycket snyggare nu efter, man får ett bätte självförtoende och profil som man inte skämms över.

18 år
Käkoperation 23/11-2012 hos Käkirurgi på Västerås sjukhus.

Annons
2013, July 27 - 03:05
missR
missR's picture
Offline
Last seen: 7 years 4 months ago
Silver
Joined: 2013-06-09 13:22
Jag har sedan jag gick ner i vikt och ansiktet är mer framträdande och skarpare tänkt på denna operation. Eller iofs, tänkt på det flera år, men det syndes ju inte alls lika mycket förut..
 
Tog upp det med min tandläkare som blev förvånad att jag inte fått någon behandling eller diskuterats av tandläkare när jag var yngre. Tyckte jag skulle pusha på att få den gratis för jag är ung (23 år) och berättade om hur fint det skulle bli och jag blev så ledsen av det, då jag alltid haft bra självförtroende men känt mig ofin pga. det där underbettet som bidrar till maskulinare ansikte men då jag varit överviktig och haft lite annat har ag ärligt talat inte ens orkat reflektera pga. energibrist typ..
 
Det syns ändå ganska bra och har även lite problem, som att jg aldrig riktigt tuggat ordentligt.. Har en tid den 30e sep inbokad på västerås sjukhus och jag är så nervös, men kommer va så på att jag ska få göra denna behandling, även om jag måste betala. Min bästa vän har gjort den och hon hade väldigt stort underbett, opererade både övre och undre, men hont ror jag kanske bara behöver operera under. Får se.
 
Hur mycket har ni fått betala? och är det mycket skillnad estetiskt och hur 'r det nu när ni äter, biter ihop, tuggar etc? Jag vill bara ha mjukare ansikte, lite mer proportioneligt liksom, inte värsta förvandlingen liksom hehe.. 

24 år, 166 cm, 66 kg (föredetta 114 kg)
Gått från D-kupa till A-kupa och nu förhoppningsvis tillbaks till stor C/vanlig D.

- Konsultation 13/9 hos Örjan Gribbe, Proforma.
- Planerad bröstförstoring 31/10
375/400 Mentor Moderate Plus Profile - bakom

2013, August 10 - 09:32
mhm
mhm's picture
Offline
Last seen: 5 years 9 months ago
Silver
Joined: 2013-06-23 19:18
Hej, min bror har flyttat fram underkäken pga överbett. Han har sedan flera år inte helt fått känseln tillbaka i hakan och underläppen. Han sa att hade han vetat hur jobbigt det skulle vara hade han inte gjort det igen..  Han hade tandställning i flera år också. 

2 barn, 41 år, 160cm, 58kg
Strl före barn 75 B
Strl mellan barn 75 D
Str nu 75 c
Intresserad av ev Bröstförstoring och lyft
Bukplastik
Ögonlocksplastik
Ingen konsult bokad ännu, vet inte ännu till vem jag ska gå..

2013, September 17 - 02:13
missR
missR's picture
Offline
Last seen: 7 years 4 months ago
Silver
Joined: 2013-06-09 13:22
Ja det är ju tyvärr en av biverkningarna. Min bästa vän som också gjort operationen hade jättemycket problem i början, t.ex när vi sminkade oss så kunde hon tycka de va jättejobbigt att pudra ansiktet med en borste väldigt lätt.. Nu har det blivit mycket bättre, men hon har inte full känsel tillbaka, men hon säger själv att hon fick veta att det var en av riskerna och ändå värt.. Men hoppas självklart man slipper sånt för låter inte alls kul om man hamnar där..

24 år, 166 cm, 66 kg (föredetta 114 kg)
Gått från D-kupa till A-kupa och nu förhoppningsvis tillbaks till stor C/vanlig D.

- Konsultation 13/9 hos Örjan Gribbe, Proforma.
- Planerad bröstförstoring 31/10
375/400 Mentor Moderate Plus Profile - bakom

Annons
2015, October 8 - 00:09
missR
missR's picture
Offline
Last seen: 7 years 4 months ago
Silver
Joined: 2013-06-09 13:22

Tja! Ville bara uppdatera om att jag nu sitter med tandställningen och det är inte alls långt kvar tills operation. Någon gång i vår har de sagt, gått med tandställning sen Februari så det har gått snabbt! Men tror det kommer ta längre tid, som en sköterska på tandregleringen sa: "Det tar alltid lite längre tid, möten här och där och kontroller som drar ut på det" men hoppas våren blir spikad. Fått allt betalt av landstinget, fram till frikortssumman, räknas som medicinsk behandling.

Tandställningen har verkligen förvärrat underbettet men det gör mig faktist lite göad (fastän jag känner mig fulare) för det betyder ju att det blir nog så mycket finare sen! ;) själva tandställningen har varit jävligt dryg men mest för jag dragits med bihåleinflammation i flera månader, nu när den verkar gått över får jag knappt ont ens efter de spänt till bågen. Så hitills ångrar jag mig inte och är nöjd att jag vågade, finns ju ingen återvändo liksom. Skrev till och med på något kontrakt hos min kirurg att jag inte backar ut för då står man kvar där med ännu värre underbett liksom.

Om någon har några frågor, fråga på! Hittade tillbaks till denna tråd själv genom att jag googlade lite så tänker att fler kanske dyker upp samma väg. Ha det bäst allihopa! :)

24 år, 166 cm, 66 kg (föredetta 114 kg)
Gått från D-kupa till A-kupa och nu förhoppningsvis tillbaks till stor C/vanlig D.

- Konsultation 13/9 hos Örjan Gribbe, Proforma.
- Planerad bröstförstoring 31/10
375/400 Mentor Moderate Plus Profile - bakom

2015, December 15 - 20:03
AlexL
AlexL's picture
Offline
Last seen: 7 years 10 months ago
Silver
Joined: 2015-12-12 20:43

Vill tillägga att det kan hända saker som ingen förbereder en på. Jag opererades för ett år sedan. Överkäken flyttades fram samt klyvdes på mitten och breddades. Underkäken flyttades tillbaka.

Jag var fixerad med ståltråd sex veckor och var beredd på att ej kunna äta på hela julen. Men plastskenan jag fick mellan tänderna var så tät att jag kunde inte få ut luft mellan tänderna. Därav kunde jag inte heller prata på sex veckor. Det var mer eller mindre tortyr och omöjligt att göra annat än sitta hemma på soffan o se serier.

På något vis blev nerver till tungan skadad så jag hade ingen riktig styrsel eller känsel i över sex månader. Fram emot sommaren hade det slutat sticka och pirra i den och den blev normal. Ingen käkkirurg kunde svara på varför det var så för mig.

Fort märkte jag också att en av de två framtänderna i överkäken tappade färgen. I höstas kollade jag upp det och det visade sig att nerven var helt död och måste nu göra rotfyllning. Rtg visat inget hål, ingen infektion, inget annat kan förklara än att den också blivit skadad när överkäken delades på mitten. Tandläkarna är överarbetade och har nu en tom rot och tillfälligt igenfyllt borrhål och måste vänta många månader till innan jag får rotfyllningen gjord. Men, det trevliga är att tanden blev vit så fort de rensade ut den döda bruna roten.

Summa sumarum är det hela värt det. Nöjd med utseendet och är nu kvitt den kroniska huvudvärken.

Men för den som bara vill bli av med ett litet under eller överbett, tänk efter. Det är en stor operation och mycket kan hända.

27 år, 166 cm, 60 kg
Strl före op: Vet inte, hade ingen bh innan op.
Bröstförstoring 14/1 2016 Anders Nilsson, Polarkliniken
375/400cc runda släta hp framför bröstmuskeln
Storlek efter op: 85C (D i vissa)
http://alexiscc.blogg.se/

2017, March 28 - 23:06
prinsessan lea
prinsessan lea's picture
Offline
Last seen: 2 months 6 days ago
Silver
Joined: 2016-10-10 20:40

Jag har en vän som opererades via landstinget. Jobbigt efteråt som någon skrev med munnen fixerad med ståktråd så att man bara kan dricka via sugrör. Ingen mysig känsla men resultatet blev jättefint. Inga komplikationer.

46 år, två barn. 166 cm, 69 kilo. Bröstförstoring för 12 år sedan, 400 cc ovan muskel, funderar nu på lyft.

Annons
2018, May 2 - 12:12
ramina92
ramina92's picture
Offline
Last seen: 3 years 11 months ago
Silver
Joined: 2018-04-19 22:50

Hur mycket kostar det?

-----------------------
1992, Längd: kort
Intresserad av: Bröstförstoring samt nyfiken på tandblekning
Op: Mattias Elmér på Nordiska Kliniken, april -19

Annons
Annons
Annons