Annons
9 posts / 0 new
Last post
#1 2012, June 11 - 11:19
Solros
Solros's picture
Offline
Last seen: 10 years 9 months ago
Brons
Joined: 2012-06-11 09:33

Hakförstoring

Hej !

Finns det någon som gjort en hakförstoring ?
Hur gick det ? Är du nöjd med resultatet ? Var gjorde du det ? Tacksam om någon vill berätta så mycket som möjligt om denna operation.

Annons
2012, July 9 - 11:35
Kaffet e klart
Kaffet e klart's picture
Offline
Last seen: 11 years 3 months ago
Silver
Joined: 2012-07-03 02:45

Jag har gjort!

Gjorde på viktoriakliniken hos charles. Grymt duktig kirurg, extremt noggrann och mätte och klämde mycket för att få rätt mått.
Hade verkligen ingen haka, de standardimplantat som fanns för kvinnor hade för lite projektion (5mm) och de större manligare var ganska grova i sidled, så jag fick ett specialbeställt implantat. 7 mm frammåt byggde det, blir 8 med läkningen, bindvävskapsel osv, knappt inget i sidled. Jag är stört nöjd med denna operation, kunde inte blivit bättre, blev så bra som jag drömde om men knappt vågade hoppas på! Nu ser jag ut som jag alltid har tänkt mig i mitt huvud att jag ser ut :)

Innan var jag på konsultation på akademikliniken i malmö, det var inte alls bra. Först fick jag prata basicgrejer med en sköterska och sen gick vi in till kirurgen. Ibland när kirurgen frågade mig en fråga så svarade sköterskan åt mig och la ord i mun på mig. Känndes i övrigt som att de inte förstod mina önskemål och vad jag ville ha. De ville inte säga vad jag skulle ha för implantat, "det bestämmer kirurgen under operationen, han ser vad som blir bra. Vi har small medium och large och eftersom du är tjej får du nog small eller medium, troligtvis small"
Känndes lite b att bara få ett standardimplantat pga mitt kön ist för att de tittade på min haka, jag ville ju ha large liksom!

Så det blev viktoriakliniken! Kostade skjortan och det var det lätt värt! :D
Har snittet under hakan, väldigt diskret!

Läkningen var jobbig, hade inte fått uppfattningen att det skulle vara så jobbigt. Så fort jag rörde på mig och promenerade iväg första dagarna började det bulta i hakan och gjorde asont. Gjorde ont att tugga mat eller prata, levde på glass eller smoothies hela första veckan. Hade ett plåster som spännde fast implantatet stenhårt som en korsett liksom, det var alltså tejpat runtom men inte mitt över, detta för att det inte skulle kunna flytta på sig. När detta togs bort lättade väldigt mycket smärta! Därefter gjorde det ont när jag kom åt eller stötte till hakan ett par månader efter.

Är det nåt mer du vill veta så svarar jag gärna!

Bröstförstoring nästa! Siktar på våren 2013, framför muskeln, tror proforma, victoriakliniken eller art clinic?!
Har tidigare förstorat hakan.
29 år, 173 lång, 63 kg. Inga barn.

2012, July 16 - 20:25
Zelda_X178 (not verified)
Zelda_X178's picture

Jag har gjort hakförstoring och för första gången i mitt liv blir jag verkligen sedd som en KVINNA och får höra att jag är "snygg" etc.

Jag gjorde den i mellandagarna 2010 och nu, snart två år senare kan jag säga att den verkligen har förändrat mitt liv.
Jag är så nöjd.

Jag har inte några känningar av den alls, den är rak och "naturlig". Det enda jag ångrar är att jag inte gjort det tidigare.

Jag lät Ivan Lettefors göra den, Falköpings "Kosmetisk kirurgi". Han föreslog att samtidigt "fettsuga" mina hamsterkindstendenser samtidigt som han fettsög hakan. Han gjorde också en övre ögonlocksplastik på mig och INGEN har märkt att jag opererats. Tandläkarna har inte märkt mina ärr inuti munnen och sminköser och hudterapeuter har inte märkt några ärr på ögonlocken eller under hakan efter fettsugningen.

Jag rekommenderar detta VARMT!

(Jag fick implantatet inlagt inifrån munnen. Det skedde under narkos så jag var inte medveten om något. Efteråt var det lite svårt att äta, men bara lite. Efter några dagar av soppätande kunde jag äta smörgås. Ingen tung smärtlindrande medicin behövdes. På ena sidan känns ingen ärrbildning alls med tungan, bara lite på högra, men INGET som stör i vardagen. Full nervfunktion efteråt. Symmetriskt och fint)

 

Fråga gärna om du har några fler frågor.

2012, August 6 - 01:13
tweety
tweety's picture
Offline
Last seen: 10 years 2 weeks ago
Silver
Joined: 2012-02-16 01:31

Vad kul att ni har gjort hakimplantat. Jag vill verkligen göra det själv också... Tänkte nog fettsuga lite under hakan i samband med det också. Jag känner att jag lätt får dubbelhaka när jag vrider ner ansiktet, och får alltid tänka på hur jag ser ut på kort för att jag hatar mitt hakparti. Trots att jag är väldigt smal (väger ca 48-49 kg) så ser jag liksom mullig ut i ansiktet pga min haka.

 

Hur lång tid tog det innan hakan såg snygg ut? Jag har läst att den kan se jättestor ut i flera månader efteråt, och det skulle vara väldigt jobbigt, även om det nog skulle vara värt det.

Har gjort en näsoperation 2012

Annons
2012, August 6 - 10:21
Kaffet e klart
Kaffet e klart's picture
Offline
Last seen: 11 years 3 months ago
Silver
Joined: 2012-07-03 02:45

Hakan blev snygg direkt! Jag var lite svullen och puffig i ansiktet efteråt men inte så att hakan såg jättestor ut, det var mer i hela aniktet som jag var lite slätare och kindbenen mindre framträdande i början. Du behöver inte oroa dig för att du ska se konstig ut i början :)

Bröstförstoring nästa! Siktar på våren 2013, framför muskeln, tror proforma, victoriakliniken eller art clinic?!
Har tidigare förstorat hakan.
29 år, 173 lång, 63 kg. Inga barn.

2012, August 7 - 10:47
tweety
tweety's picture
Offline
Last seen: 10 years 2 weeks ago
Silver
Joined: 2012-02-16 01:31

Vad bra :) Det är läkningen jag har varit mest orolig över. Orkar verkligen inte se ut som skit i flera månader efteråt!

Vad fick ni betala? Är det många i er närhet som märker stor skillnad?

Har gjort en näsoperation 2012

2013, May 1 - 13:22
Future123
Future123's picture
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
Brons
Joined: 2013-04-22 10:39
Någon som kan rekomendera en bra plastik kirug för hak implantat i malmö??
Annons
2014, April 8 - 17:49
korridor37
korridor37's picture
Offline
Last seen: 9 years 11 months ago
Brons
Joined: 2014-04-08 17:45

Hejsan!

Jag har för en vecka sedan gjort en hakoperation. Allting ser jätte bra hittils. Jag är nöjd och det ser fint ut. Ska imorgon på återbsök. men undrar hur lång tid det tog för er att få tillbaka känslen. Min op blev genom munnen. Jag har ingen känsel i MITTEN AV UNDERLÄPPEN. undrar hur lång tid det tog för er innan ni fick tillbaka känslen? Tack för snabbt svar

2015, April 9 - 23:39
Future123
Future123's picture
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
Brons
Joined: 2013-04-22 10:39

Hej jag har bokat en ny tid för hakförstoring i ak kliniken i Malmö ser fram emot de om någon har gjort de i Malmö hör gärna av er

Annons
Annons
Annons