Annons
8 posts / 0 new
Last post
#1 2012, June 16 - 21:32
91an
91an's picture
Offline
Last seen: 2 years 6 months ago
Brons
Joined: 2012-06-16 17:23

Tankar, frågor och funderingar kring näsoperation

Hej alla människor!

 

Ny på forumet, så jag postar här mitt första inlägg. Det kommer bli ganska långt och jag kommer att ta upp min operation samt bolla lite egna tankar och funderingar och ta upp några frågor, hoppas ni har tid att läsa och ni får gärna tycka till i ämnet. 

 

Jag tar allt från början. Är så att jag för ca 6 månader sedan gjorde en mer eller mindre "lyckat/misslyckat" (beror på hur man ser det) näsoperation under Dr Charles Randquist på Victoriakliniken. Meningen var då att runda till min något spetsiga och broskiga nästipp samt att räta näsryggen som lutar ganska kraftigt åt vänster, med en knöl på högra sidan om näsryggen som följd. Sagt och gjort, det blev förstås att gå på en konsultationstid och fick sedan ett datum inbokat för själva operationen. Tyckte dock att Dr Randquist var stressad och framfusig under själva konsultationstiden (och även under inledande del av operationen) och jag fick knappt luft att berätta riktigt vad jag ville ha ut av operationen, men hans väldetaljerade beskrivning av operationsförloppet gjorde ändå att jag tog honom för hans ord. Tänkte liksom att det här har han ett estetiskt sinne för, han vet ju vad han gör och det är inte mitt jobb att som patient rätta en erfaren plastikkirurg!

 

Men ack så fel jag hade. Ja, jag kan tycka att nästippen är helt okej då den är mer rund nu än spetsig som tidigare. Men näsryggen är verkligen ett misslyckande! Som jag kan se så har Dr Randquist filat ner knölen på höger sida om näsryggen men inte gjort ett anspråkligt försök att räta näsan alls! Den behåller fortfarande samma snedhed åt vänster, och det är väldigt märkbart också.

Här har jag två scenarion; antingen att Dr Randquist fann ingen möjlighet att räta näsan eller att någon missuppfattning oss emellan måste ha skett (men isf vad?! Jag berättade precis allt jag ville ha ut av operationen. Varför kunde inte Randquist då talat om för mig angående möjliga eller icke möjliga ingrepp under själva konsultationstiden?)

 

Jag har skrivit tillbaka till honom 2 gånger och berättat om detta, och utförligt förklarat situationen och samtidigt frågat om någon eventuell andra operation går att utföra, men han har inte gett något konkret svar tillbaka. Första gången fick jag lustigt nog inget svar alls. Andra gången svarade han att han var "osäker" på att han verkligen ville genomföra en andra operation, men att han gärna skulle vilja se mig igen för ett återbesök för att diskutera det hela. Jag frågade även om det skett ett missförstånd angående att räta näsan, eller om det helt enkelt inte gick att utföra det ingreppet. Det svarade han aldrig på. 

 

Känns ju verkligen jättekul detta *sarkastisk*. Då jag bor ca 42 mil ifrån Stockholm så känns det inte så lovande att boka bussresa och någonstans att bo, bara för att besöka hans klinik för att diskutera och prata om något oviktigt i sisådär 10 minuter. Det är även för kostsamt för mig i nuläget. Människan har ju helt uppenbart förklarat sig osäker till att utföra en andra operation, så då har jag ingenting där att göra. Period.

 

Så med denna operation bakom mig och en sned näsa jag verkligen stört-otrivs med... Vad gör man?

Jo istället för att totalt deppa ihop (som jag gjorde tiden strax efter operationen) så är jag helt bestämd på att jag nu ska få ihop ekonomin till en andra operation (dock inte hos Dr Randquist på Victoriakliniken). Men jag är samtidigt väldigt osäker på grund av den senaste operationen.

Önskvärt är ju att kunna skicka bilder eller beskrivningar på den kroppsdel man önskar utföra ett ingrepp på, och sedan utifrån kirurgens bedömning få ett svar tillbaka:"JA det går att utföra" eller "NEJ det går inte att utföra". Då vet man ju om det ens är värt att lägga pengarna på en operation eller inte! Sedan att man måste boka konsultationstid är jag helt förstående med, men det kan man väl genomgå först efter att man fått ett tydligt svar på bilderna man skickat, eller? Varför gå och grubba på att boka konsultationstid, bara för att få reda på att "Nej, vi kan inte utföra detta ingrepp på dig på grund av dina unika karaktärsdrag, och bla bla bla osv osv"...

Det kostar ju faktiskt lite att punga upp för en konsultationstid, eller hur? Pengar som är helt onödigt slösade om man får ett nekande svar från kirurgen/läkaren. 

 

Många frågor hopar sig för mig just nu, och jag är nog inte ensam om det:

 

1) KAN man skicka bilder/beskrivningar till en klinik eller kirurg i förväg och be dom göra en bedömning INNAN man väljer att boka tid för en konsultation? Finns det ens någon klinik i Sverige som förespråkar det här tillvägagångssättet? Har DU själv någon gång skickat bedömningsbilder till en kirurg?

 

2) Vilken kirurg är bra/dålig ( eller "bäst/sämst"?) kontra priset?

 

3) Vilken kirurg/klinik kan just DU rekommendera? (ös på med förslag om ni har!)

 

4) Avslutar med en lite mer personlig fråga från mig - Min näsa saknar lite ben på ett område och kan behöva återuppbyggas. Så kan man använda fillers för detta ändamål eller finns det andra metoder som kirurgen tar till för att återuppbygga ben, kanske med något slags artificiellt material eller transplantation av ben från annat håll av kroppen? Jag vet att brosk kan transplanteras från ett ställe till ett annat, men hur är det med ben? Eller förbises detta helt i en operation? Hur pass bra är fillers egentligen och måste man återbesöka kliniken konstant för att förbättra resultatet?

__________________________________________________________________________

 

Puh, det där blev mycket skrivet och jag hoppas ni har tagit del av min berättelse! Jag inser även att frågorna kan vara lite knepigt ställda, men hoppas ni ändå kan svara på en del av dom! 

 

/Mvh 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons
2012, June 16 - 21:47
Vickan
Vickan's picture
Offline
Last seen: 10 years 9 months ago
Silver
Joined: 2012-01-15 20:41

Hej! Å fy vilken jobbig historia! Välkommen hit och tack för att du delar med dig av den. Har dessvärre inga svar på dina frågor. Varmt lycka till!

31 år
2 barn
Längd:173
Mått runt bröstkorg:73 cm.
Vikt: 59 vid operation. Efter 6 mån väger jag 62. Är nog inte bara brösten dessvärre ;)
Bh:65 a-ingenting med mkt lite egen vävnad

Bröstförstoring 2012 Allergan style 410 anatomiska 320cc framför m

2012, June 16 - 22:39
putte
putte's picture
Offline
Last seen: 6 years 2 months ago
Silver
Joined: 2012-06-15 01:13

Innan jag bokade en konsultationstid så skickade jag bilder på min näsa och bilder på hur jag skulle vilja ha min näsa. Men som svar fick jag att det inte var någon idé eftersom kirurgen ville träffa mig personligen. Jag tror nog att dom flesta kommer svara så eftersom om dom ska ta sig tid att bedöma och svara på det så kommer dom säkert vilja ha betalt för det :/.

 

Jag tycker det är konstigt att han inte svarar på dina mail, fanns det ingen överenskommelse innan som sa att; om du inte blir nöjd ska du få göra en ny operation?

Näsplastik på Lidingökliniken hos Richard Rylander 2012.

2012, June 17 - 10:57
91an
91an's picture
Offline
Last seen: 2 years 6 months ago
Brons
Joined: 2012-06-16 17:23

Tack för ditt varma mottagande, Vickan! :-) Ja det är lite jobbigt detta...

 

Putte, mja det är väl baksidan med hela plastikingreppet kan jag tro. Jag tog faktiskt upp detta en gång när jag var på plats, men då med en receptionist och inte Dr Randquist själv (visste inte hur jag skulle framföra frågan direkt till Dr Randquist, kändes bara konstigt) och receptionisten gick i god för Dr Randquist och sa att han OFTAST brukar göra "om-operationer" på missnöjda patienter men till reducerat pris.

Tyvärr inget som står i mina papper, så vitt jag kan se. Så jag får skylla mig lite själv också inser jag, men så är det när man litar blint på en "erfaren och duktig" plastikkirurg :-/ 

 

 

 

 

Annons
2012, June 17 - 12:00
soonperfect
soonperfect's picture
Offline
Last seen: 8 years 5 months ago
Silver
Joined: 2011-01-13 09:49

Säkerheten i Sverige är tyvärr inte så bra. Har fått veta att vid näsplastik (och andra ingrepp) i Turkiet skrivs ett kontrakt med patientens önskemål inkluderade, med garanti för resultat så att patienten har bevis på att man har rätt till fri omoperation.

 

Klart man borde kunna skicka bilder via mail. Det är väldigt oroande att höra detta om Dr Randquist som annars har ett gott rykte (har däremot hört tidigare att han har verkat stressad). Funderar nämligen på att göra min andra näsoperation hos honom. (Andra alternativ är Finn Worm Knudsen och Ercan Demiray i Istanbul). Har inte bestämt mig ännu.

Det är verkligen en djungel. Så fort man tror sig ha hittat en bra kirurg läser man något otroligt negativt/oprofessionellt om dem.

Att som plastikkirurg inte vara 100% införstådd med patientens önskemål är skandalöst, men tyvärr händer det hela tiden. För jävlgit att det inte finns ett bättre skydd i ett land som Sverige.

 

Önskar dig ett stort lycka till och hoppas att allting ordnar sig.

Jag tycker att du ska vara STENHÅRD mot Dr Randquist. Jag förstår att det är svårt att tro på sin sak och att man blir osäker då han är den utbildade, men om han inte kan ge dig ett rakt svar har han missbrukat ditt förtroende. Ring och säg att du var rak och tydlig med dina önskemål och att du blir mycket oroad när han inte kan ge dig ett rakt svar. Säg åt receptionisten att du vill bli kontaktad av Dr Randquist med en gång. Var bestämd. Han kanske försöker vifta bort dig för att slippa göra omop, men han måste rätta till sina fel.

2007 - total näsplastik på Lidingökliniken, Igor
januari 2013 - total näsplastik Art Clinic, Per Windh
2015 - borttagning av nedre näsmusslor, sjukhus
Planerar: mindre septumkorrigering, intimop

2012, June 17 - 18:31
F23
F23's picture
Offline
Last seen: 10 years 6 months ago
Silver
Joined: 2011-11-21 10:44

hej, ska försöka svara på dina frågor så mkt jag kan, fast jag har inte opererat mig själv ännu.

har för mig att art clinic tar emot bilder per mail (eller gjorde i alla fall, så du får dubbelkolla det). även en del utländska kliniker gör det, så du kan ju alltid konsultera andra för att få en bild av vad som är möjligt att göra i ditt fall, och sedan ta med dig det när du går på konsultationer i sverige sen (om du tänker op'a dig här).

kan inte rekommendera någon kirurg eftersom jag inte op'at mig, men jag är för tillfället inställd på att op'a mig hos art clinic (per windh). tänker dock konsultera flera kirurger för att få höra så många "åsikter" som möjligt så att jag kan ta med mig det till den slutgiltiga konsultationen sen. tror det är bra för att reda ut vad man kan förvänta sig osv.

jag tycker inte att du ska stressa med en ny operation, utan v e r k l i g e n lägga ner tid på att hitta den bästa kirurgen för dig, och inte välja ett alternativ för att det är billigt och för att du vill operera dig så snart som möjligt.

vad jag vet så är fillers inte permanent, så jag hade hellre letat efter en kirurg som kan bygga upp näsan igen. tror att jan lilja jobbar med (ansikts)rekonstruktion, men vet inte vart han jobbar eller vilken typ av kirurgi han utför

Tjej 23
2012: Näsplastik Richard Rylander/Lidingökliniken
2010-2011: Eriksbergskliniken, läppförstoring juvaderm
2010: Victoriakliniken, konsultation näsplastik

2012, June 17 - 23:11
soonperfect
soonperfect's picture
Offline
Last seen: 8 years 5 months ago
Silver
Joined: 2011-01-13 09:49

Peter Tarnow gör näsplastiker och har jobbat mycket med att återställa ansikten efter olyckor. Har bara hört gott om honom.

 

Ett tips är att gå in på whatclinic.com (tror sidan heter så) och skicka ut en massförfrågan till kliniker i turkiet. De olika klinikerna hör då av sig till dig via mail och till dem kan du sedan skicka bilder som kirurgen tittar på. Jag har skickat till två kliniker där de photoshopade fram ett tänkbart resultat.

Håller tummarna för dig.

2007 - total näsplastik på Lidingökliniken, Igor
januari 2013 - total näsplastik Art Clinic, Per Windh
2015 - borttagning av nedre näsmusslor, sjukhus
Planerar: mindre septumkorrigering, intimop

Annons
2012, June 18 - 10:20
F23
F23's picture
Offline
Last seen: 10 years 6 months ago
Silver
Joined: 2011-11-21 10:44

soonperfect; har du sett några bilder från peter tarnows näsoperationer?

Tjej 23
2012: Näsplastik Richard Rylander/Lidingökliniken
2010-2011: Eriksbergskliniken, läppförstoring juvaderm
2010: Victoriakliniken, konsultation näsplastik

Annons
Annons
Annons