Annons
8 posts / 0 new
Last post
#1 2012, June 21 - 19:52
Vimse
Vimse's picture
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
Brons
Joined: 2012-06-18 22:24

Johan Nordquist, Citadellkliniken.se

Jag har opererats på Citadellkliniken av Johan Nordquist och jag kan bara säga att jag är minst sagt missnöjd över både Johans och klinikens rutiner. Johan behandlade inte alla områden som jag hade betalat för. Dessutom så sög han bort en mycket mindre volym än vad han hade sagt, gjorde mycket fler ingångshål än vad han hade sagt och vare sig sydde eller tejpade huvuddelen av ingångshålen till skillnad från vad han hade sagt vid konsultationen. Detta har resulterat i att jag måste göra om det mesta igen och har fått onödigt stora ärr.

Johan verkar inte ha antecknat vad vi kom överens om vid själva konsultationen utan måste ha antecknat det han kom ihåg efteråt. Min journal innehåller också flera fel och brister. I flera fall verkar det som att han har antecknat hur han önskade att resultaten skulle bli, och vad han planerade att göra, istället för hur resultaten faktiskt blev och vad han faktiskt gjorde. Innan operationen fick jag inget papper där det stod specificerat vilka områden som skulle behandlas. Därför har jag heller inget bevis på vad vi faktiskt bestämde. Då kan man ju fråga sig om kliniken gör detta med vilje för att inte behöva stå till svars för ev. missar. Jag har också fått motstridande information rörande operationen från olika personer på kliniken.

Efter en korrektionsoperation vaknade jag ännu en gång upp efter operationen och fick veta att Johan inte hade gjort vad vi kommit överens om! Istället för att suga ut det fett som var kvar så gjorde han något som verkar motsvara en fettsugning utan att suga ut någonting. Jag gick igenom den långvariga smärtan och återhämtningen motsvarande en riktig fettsugning och fick nya ärr utan någon som helst effekt på mina fettdepåer! Jag fattar fortfarande inte hur han kunde göra något så meningslöst! Dessutom blev jag nedsövd igen (med alla risker det innebär) helt i onödan! Nu är jag ännu mer frustrerad och har fått ytterligare ärrvävnad som gör det svårt att få bra resultat vid framtida fettsugningar på samma områden!

Efter ytterligare återbesök försökte Johan igen bortförklara bristen på resultat och det fett som fanns kvar. Till sist kom vi överens om att jag skulle konsultera en annan plastikkirurg och skicka utlåtandet till Johan så att vi kunde gå vidare med det därifrån. Efter att jag gjorde det (den andra plastikkirurgen höll med mig om att det fanns fett kvar som går att ta bort) så har jag inte fått något svar från Johan. Jag har kontaktat Citadellkliniken flera gånger för att få ett svar men Johan verkar gömma sig bakom sina sjuksköterskor som tar emot e-post och telefonsamtal. Är det så Johan tycker att en klinikchef ska bete sig?

Jag kan bara säga att jag är djupt besviken och frustrerad över denna behandling och hoppas att ingen annan kommer att behöva gå igenom vad jag har gjort!

Annons
2012, June 21 - 21:14
miss tanja
miss tanja's picture
Offline
Last seen: 11 years 6 months ago
Silver
Joined: 2011-07-12 21:04

Vet du vilket försäkringsbolag dom har på Citadell.se?

 

Eller vart har du vänt dig?

Man måste ju kunna få hjälp från någon annan, när Johan inte tar ansvar :S

Patetiskt

23 År.
165 Cm.
52 Kg.
65-A
1 Barn.

Planerar o.p Nov-11

2012, June 21 - 21:19
miss tanja
miss tanja's picture
Offline
Last seen: 11 years 6 months ago
Silver
Joined: 2011-07-12 21:04

Jag har totalt tappat förtroendet för Citadell.se efter allt som hänt mig efter operation.

Jag vet att jag skulle behöva korrigera.
Men tvivlar på om jag vill låta Johan operera mig igen!

Samtidigt har jag inga pengar att byta till nån annan klinik för korrigeringar.

Men jag tänker inte ge mig, kommer kontakta alla jag kan för att Citadell ska ta ansvar för deras handlingar och fel.. ::)

23 År.
165 Cm.
52 Kg.
65-A
1 Barn.

Planerar o.p Nov-11

2012, June 22 - 02:10
Vimse
Vimse's picture
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
Brons
Joined: 2012-06-18 22:24

Nej, vet inte vilket försäkringsbolag de har. Har du något bevis på att han har gjort något fel som du kan ta upp med försäkringsbolaget då? Undrar vad som faktiskt krävs för att försäkringsbolaget ska betala ut pengar...

 

Om du vill att hans fel ska utredas så får du göra en anmälan hos Socialstyrelsen. Har hittat de här länkarna angående sistnämnda:

 

http://www.socialstyrelsen.se/klagapavarden

http://www.socialstyrelsen.se/fragorochsvar/socialstyrelsentaroverhalso-oc

 

Under första länken står: "Verksamheten är skyldig att utreda vad som hänt. De är också skyldiga att tala om vad de kommer att göra för att händelsen inte ska upprepas eller för att samma skada inte ska inträffa igen." Jag antar att detta bör gälla även för privata företag och isåfall har Johan inte gjort vad han är skyldig att göra!

Annons
2012, June 22 - 18:53
Presley
Presley's picture
Offline
Last seen: 9 hours 13 min ago
Silver
Joined: 2012-05-09 13:51

Men herregud! Vilken jävla hycklare! Hoppas verkligen att det löser sig för dig! Förstår inte att sådana människor får operera. Styrke kram

Positiv och glad tjej, 36 år. Man, två barn.
Första op: 23 maj 2012 perthese 380 cc mp+
Andra op: 9 september 2013 korrektion av bröstfickor och byte till släta (pga rippling) mentor 450 mp+
Konsultation feb 2022 för implantatsbyte. Fött och ammat två barn samt smärta i brösten. Blir Motiva 625. Bokade op men avbokade pga personliga skäl.
Nu återbesök 26 april för att gå igenom allt igen och för att boka operationstid.

2012, June 25 - 23:21
Vimse
Vimse's picture
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
Brons
Joined: 2012-06-18 22:24

Miss Tanja, jag undrar om det inte kan hjälpa att kontakta en reporter, t. ex. på en kvällstidning eller TV-programmet Plus. De skulle säkert vara väldigt intresserade av vad som har hänt! Dessutom är reportrar säkert duktiga på att luska fram information (tex. angående försäkringsbolag) och på att kräva svar!

2012, June 25 - 23:52
Opticruise
Opticruise's picture
Offline
Last seen: 9 years 3 months ago
Silver
Joined: 2011-03-10 15:48

Fy va tråkigt att läsa.. Är ju inte något nytt tyvärr då det är en del negativt som skrivits om den kliniken och dess anställda kirurger både nuvarande och fd. anställda..Vi patienter är ju så väldigt utlämnade står totalt utan skyddsnät. Tycker ni ska kontakta media absolut,detta borde vara något som fångar deras intresse nu när det varit uppe på tapeten om det nya lagförslaget..

33 år ,Tränar crossfit
160cm
59kg
2 barn på 11 och 14 år

Op 1: April-2011,SPC Falun Dr Simsa,Minilyft+Eurosillicone350/300Lp,släta runda,delvis bakom..
Muskelsmärtor,db,undermuskelhäng,missnöjd med utseende på brösten. Valde att byta kirurg!

Op2

Annons
2012, June 26 - 00:18
sia78
sia78's picture
Offline
Last seen: 10 years 1 month ago
Silver
Joined: 2011-03-08 23:59

 jag upplever precis tvärt om..Att Johan faktiskt lyssnar, är medgörlig och skicklig.

Jag vet faktiskt inte hur jag hade fixat allt utan hans hjälp.. och sköterskorna är ju helt underbara, svarar i telefonen mitt inatten om man ringer..fixar och trixar med tider och telefonkontakter. Fy så tråkigt att det blivit så här för dig !

31år
168 cm
60 kg
2 barn
Bröstförstoring Mentor 350CC framför bröstmuskeln
Kirurg: Ron Van Raath
Klinik:Citadell kliniken
Korr, Citadellkliniken
Bröstförstoring 450 cc delvis bakom muskeln samt vårtgårdslyft
Kirurg.Johan No

Annons
Annons
Annons