Annons
11 posts / 0 new
Last post
#1 2012, June 26 - 19:51
Carre
Carre's picture
Offline
Last seen: 11 years 2 months ago
Brons
Joined: 2012-04-10 14:24

Velar hela tiden!

Hej. Jag är en kille på 21 år och har vart missnöjd med min näsa från att jag var 15 år någonting. Varje dag tänker jag på näsan och speglar mig i profil för att se hur den ser ut. Själv tycker jag att den är för stor och skulle vilja fila ner näsryggen samt höja tippen något.

 

Saken är den att jag velar dag till dag om att göra en operation, ibland har jag inställningen att jag duger som jag är och behöver inte göra en operation men ofta när jag ser mig på foton eller i spegeln i profil så tänker jag hur skönt det skulle va att ha en mindre näsa!

Jag är trött att tänka på näsan varje dag, har gjort det så länge nu. Har även fått komentarer av vänner om den ibland som gjort ganska ont.

Har även photoshopat näsan i profil och sett hur den skulle kunna sett ut efter en operation och då känns det verkligen som att jag vill göra en operation.

 

Det som tynger mig mest för att inte göra operationen är att det är en sånn stor process, tala om det för mina föräldrar är väl den största faktorn men även att vara sjukskriven och hur mina vänner skulle reagera. Vet inte hur plastik är accepterat hos män, känns som det är mer accepterat hos kvinnor på något sätt.

 

Någon mer som känt eller känner denna velan om att göra en operation?

Hejhej

Annons
2012, June 26 - 23:23
Ljubavi (not verified)
Ljubavi's picture

Hej Carre!

 

Av att du velar är inget ovanligt. Jag har nämligen opererat näsan (Jag är en kvinna) och jag har velat det sen jag var 13-14 år.. Nu när jag är 21 år har jag äntligen tagit tag i det och ångrar mig inte alls. Jag har också velat väldigt mycket innan och ständigt tänkt, "Jag är fin som jag är" och "Är det verkligen värt pengarna?" och det är verkligen värt pengarna. För när man står där med ett nytt "Jag" så finns det inget annat man kan tänka på än hur glad man känner sig för att ha gjort detta. När det gäller dina föräldrar har jag kanske inte den bästa erfarenheten pga min mamma var mitt stöd och även min följeslagare på detta. Hon visste hur dåligt jag mådde över min näsa och ville då göra mig lycklig genom att samtycka operationen. Jag tycker att du ska lyssna endast på dig själv och ingen annan. VILL du göra operationen ska du göra det. Det spelar ingen alls roll vilket kön det handlar om. Fler kvinnor gör näsplastik men vi är mer beroende av vad vi tycker om vårt utseende. Jag velade i alla fall ända tills operationen och efteråt när jag såg resultatet försvann denna "Velning" ..

 

Kort som sagt tycker jag du gör rätt i att överväga operera om det är det du verkligen vill - trots allt gör man inte det för yttervärlden, utan för att man ska själv känna sig nöjd.

 

Lycka till nu!

2012, June 27 - 13:19
Milena
Milena's picture
Offline
Last seen: 3 years 9 months ago
Silver
Joined: 2012-05-03 11:29

Hej!

När jag var runt 13 så började jag inse att min näsa var stor! Det var då kommentarerna kom, gick också runt och tänkte på hur det skulle se ut utan knölen... Nu är jag 21, opererade näsan för två veckor sen, bästa jag gjort i mitt liv! Jag försökte acceptera min näsa så som den var, men efter 8 år så kände jag att det inte kommer gå över. Jag har aldrig haft perioder där jag tyckt att den sett bra ut, eller ens kommit bort från tankarna om en näsoperation. 

Känn efter själv, försök se hur du kommer känna efter operationen. Tänk inte på familj och vänner! Många gör det men vad många inte heller tänker på är att det är ju DU som går runt med näsan, inte dem. Tänk efter noga, det är ju trots allt permanent. 

Kvinna eller man, spelar ingen roll! Jag förstår att det kanske är vanligare för kvinnor, men jag tycker personligen inte att det spelar någon roll. Om du nu verkligen vill göra operationen så får du vara noga och mer än gärna övertydlig med att inte få en tjejig näsa. Har hört att många killar som opererar får ganska feminima näsor, var därför noga med det. 

Lycka till!

Lidingökliniken - Näsplastik, juni 2012
Lidingökliniken - Omoperation, näsplastik, juni 2013
Astoriakliniken - Näsplastik hos P.O Haraldsson, 2015

2012, June 27 - 23:45
Zelda
Zelda's picture
Offline
Last seen: 6 years 3 months ago
Silver
Joined: 2012-05-26 00:18

Jag bestämde mig för att operera min näsa när jag var 9 år. inte kul. :(  Nu efter 10 år kan jag verkligen planera min operation och välja kirurgen och vänta på min förändring. Jag har fast alla geld som jag behöver och sedan jag måste bara bästämma mig för tidpunkt för operation. Det är så verklig att det skrämmer mig...

Jag är äntligen färdig att förandra mig för vad jag vill. Min först grad ska vara näsoperation och läppförstoring. Nu blir min dröm sann :)

Annons
2012, June 27 - 23:51
Carre
Carre's picture
Offline
Last seen: 11 years 2 months ago
Brons
Joined: 2012-04-10 14:24

Är väldigt avundssjuk på er som gått och gjort operationen. Steget mellan tanke och handling är vädligt stor för mig i detta läget. Har tänkt väldigt länge "Nu GÖR jag det!" men nej inget händer. Tog tom. ett jobb i Norge i våras lite på grund av att få pengar till operation men velandet efter har gjort att det inte blivit någon operation.

 

Tror som sagt att den största faktorn ligger i att ta steget och berätta för mina föräldrar, vet exakt att dom skulle svara något i stil med "Kommer inte på fråga!". Skulle jag inte behöva ta det steget så skulle säkert operationen blivit gjort vid det här laget.

Alltid när jag inte har någonting att göra sitter jag och tar bilder i profil och ser hur näsan ser ut, tar även bilder när jag höjer tippen i profil och ser vilken skillnad det gör. Ja på den vägen är det...

 

 

Hejhej

2012, June 28 - 00:14
Zelda
Zelda's picture
Offline
Last seen: 6 years 3 months ago
Silver
Joined: 2012-05-26 00:18

Jag har också photoshopat mina bilder mycket, senast idag. Jag har mitt hela livet berättat mina föraldrar hur mycket jag hatar min näsa, så jag tror att det är ingen överraskning för dem. Men ändå ska jag boka min operation före jag berättar dem, så jag kan inte uppskjuta det mer. Självklart säger föräldrar: "Nej Zelda, du har så skön och personlig(alla vet vad det menar...) näsan, du behöver ingen operation!Nejnejnej göra det inte :((((" men det ändrar inte realitet att jag har en ful,finsk potatisnäsa i min annars skönt ansikt

Jag är äntligen färdig att förandra mig för vad jag vill. Min först grad ska vara näsoperation och läppförstoring. Nu blir min dröm sann :)

2012, June 28 - 08:06
Carre
Carre's picture
Offline
Last seen: 11 years 2 months ago
Brons
Joined: 2012-04-10 14:24

Jag är rädd för att om jag gör en operation så kommer jag istället hitta andra fel på mig som jag kommer störa mig på.

Ni som gjort operation, blev resultatet det ni hade hoppats på? Både psykiskt och fysiskt?

Hejhej

Annons
2012, June 28 - 16:06
Carolined
Carolined's picture
Offline
Last seen: 8 years 11 months ago
Silver
Joined: 2011-08-15 00:22

Jag har en killkompis som opererade näsan, han tog bort knölen, flyttade in näsvingarna lite och höjde tippen något. När det kommer till män så har jag fått uppfattningen om att man inte vill ta bort för mycket för att inte få en kvinnlig näsa. Efter min kompis operation så var det ingen som hade märkt att han opererat sig trots alla förändringar så var näsan fortfarande manlig. Den enda som märkte skillnad var han vilket verkar ha gjort honom mer bekväm i sig själv. Så var nogrann med vilken kirurg du väljer!

Ålder: 19 år, Längd: 177cm, Vikt: ca: 60kg
Intresserad av: näsplastik samt hakförstoring
Vill ha: En nätt näsa utan knöl, som liknar angies lite ;)
Klinik/Läkare: Artnose, ska boka konsultation inom några månader

2012, June 29 - 13:10
F23
F23's picture
Offline
Last seen: 10 years 6 months ago
Silver
Joined: 2011-11-21 10:44

carolined, hos vem opererade sig din vän?

Tjej 23
2012: Näsplastik Richard Rylander/Lidingökliniken
2010-2011: Eriksbergskliniken, läppförstoring juvaderm
2010: Victoriakliniken, konsultation näsplastik

2012, July 3 - 22:13
Carolined
Carolined's picture
Offline
Last seen: 8 years 11 months ago
Silver
Joined: 2011-08-15 00:22

han opererades av samma kirurg som jag opererades av på artnose

Ålder: 19 år, Längd: 177cm, Vikt: ca: 60kg
Intresserad av: näsplastik samt hakförstoring
Vill ha: En nätt näsa utan knöl, som liknar angies lite ;)
Klinik/Läkare: Artnose, ska boka konsultation inom några månader

Annons
2012, July 3 - 22:54
Vicci (not verified)
Ljubavi's picture

Är du nöjd med din näsa Carolined? Jag funderar på att operera näsan för andra gången hos Artnose eller om jag ska till Igor...

 

Annons
Annons
Annons