Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2012, December 9 - 22:17
anonym (not verified)
anonym's picture

Mirena hormonspiral, ångest!

Vet inte riktigt om det är ritkigt rätt forum för detta, men det är ju trotts allt större delen kvinnor och det har ju med kroppen att göra.
 
Har en Mirena hormonspiral och haft i lite över ett år nu. Har upplevt fruktansvärd ångest och gjort de senaste 6 månaderna.  Ofta få för mig att jag gjort saker jag aldrig gjort och minnen är ofta suddiga.
 
Har bokat in så jag ska ta ut den, men tänkte höra om det finns andra som upplevt liknande?
Hjälpte det att ta ut spiralen?
 
Har inte hittat mycket information på svenska sidor, men finns jätte mycket på engelska.
 
Annons
2012, December 9 - 22:34
Pockahontas
Pockahontas's picture
Offline
Last seen: 11 years 3 weeks ago
Silver
Joined: 2012-11-26 11:01
Mirena kan ge psykiska symtom som nedstämdhet, humörförändringar mm som vanlig eller mindre vanlig biverkan. (http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=1992102300...) Dock står ingenting om psykotiska eller paranoida symtom. Visst kan du ge det ett försök att ta ut spiralen men frågan är ju om det verkligen är den som orsakar att du mår dåligt. Du kanske helt enkelt ska be om en tid hos till att börja med din vårdcentralsläkare och sedan låta honom/henne remittera dig vidare om det behövs. Det låter ju som att du mår rätt dåligt och då är det viktigt att få professionell hjälp.
Hoppas du mår bättre snart!
Krya på dig!

Aktiv mamma med 2 små barn. Har det senaste året med stenhård träning och vettig kost lyckats gå ner en del i vikt. Nu när jag når min målvikt vill jag "belöna" mig själv med en bröstop som jag funderat på länge! Op 27.2 Akademikliniken.

2012, December 9 - 22:49
DiamondCru5h (not verified)
anonym's picture
Tack.. jag får hoppas det blir bättre, just nu är det inte så farligt, det kommer och går liksom.
 
Jag har redan varit hos läkaren som ville ge mig antidepressiva. Men jag känner mig väldigt säker på att det är den som spökar, så vill ta ut den och testa innan. Vet att min mamma inte kunde äta hormoner pga depression.
 
Kollar man på engelska sidor finns det jätte många konstiga symtom som inte står med i biverkningarna (har dock upplevt de flesta av de nämnda biverkningarna dessutom) Finns dock de som mår riktigt dåligt precis efter.. Tänkte om någon här haft erfarenhet av det.
 
 
2012, December 28 - 10:19
Smarrig
Smarrig's picture
Offline
Last seen: 9 months 3 weeks ago
Silver
Joined: 2012-04-25 03:27

Varför inte stoppa in en hormonfri?:) jag har en sån (inga barn) och den funkar toppen. Blöder lite mer under mens men den är regelbunden och jag slipper den extra nedstämdheten som kommer av hormoner!:)

Ålder: 29
Längd: 178
Vikt: 68
Bröst nu: 75 A
Efter Op: Vet ej än
Konstulation Dr.Oya strandklniken
Konsultation Gunnar Kratz, Plastikakademin: 19/12-12
OP: Gunnar Kratz, Plastikakademin: 16/1-2013
Lollipoplyft samt mentor 550cc hp, delvis bakom

Annons
Annons
Annons
Annons