Annons
13 posts / 0 new
Last post
#1 2013, May 2 - 21:40
Babblan
Babblan's picture
Offline
Last seen: 10 years 2 months ago
Silver
Joined: 2013-04-30 22:20

Svår näsa? Ta bort brosk

Hej!
Ska på konsultation hos Richard Rylander den 10:e juni. Detta är något jag funderat på i över tio år och nu äntligen har jag bestämt mig! Men självklart är jag lite orolig för att inte bli nöjd. Jag skulle vilja göra näsan lite mer rak i profil då den nu lutar något nedåt, samt ta bort lite brosk från själva tippen för att få ett nättare och rakare intryck.

Någon som har bra/dåliga erfarenheter av denna kirurg eller kan rekommendera andra duktiga? Känner att pris och geografiskt läge är ganska oviktigt utan vill bli nöjd helt enkelt.
Lite fundersam just kring att ta bort brosk då det känns som det kan bli lite hur som helst?
Hade varit guld värt med tips och råd!

Inga barn, 25 år, 165 cm, 55 kg
Konsultation näsplastik Per Windh 16:e aug,
Även bokat in Johannes Arnason 30/8 och Richard Rylander 10/10.

Annons
2013, May 11 - 00:46
girl93
girl93's picture
Offline
Last seen: 8 years 3 weeks ago
Silver
Joined: 2013-01-25 23:27
Hej Babblan! Har ingen erfarenhet av Richard i sig förutom en konsulation så kan inte säga något bra eller dåligt om honom förutom att vi ville olika saker när jag var där för konsulationen. Men har dock erfarenhet av ta bort och flytta brosk. Gjorde en total näsplastik för snart 3 veckor sedan på ak i stockholm av Jonas Röjdmark. Jag har fått brosk på tippen och ett ställe på näsbenet som han tagit från andra delar på näsan. Jag gjorde även min profil rakare. Jag är väldigt nöjd än så länge! Så kan verkligen rekommendera dig att gå på konsultation hos honom iaf, finns före och efter bilder på min profil! :)

0 Barn, 19 år 163cm, 64kg
Operation: Näsplastik, Jonas Röjdmark Akademikliniken

2013, May 11 - 11:43
sssssofie
sssssofie's picture
Offline
Last seen: 2 years 6 months ago
Silver
Joined: 2013-04-23 20:45
Jag skulle kunna rekommendera Kjell-Ove Sällström. Jag ska operera mig hos honom den 10 juni, och jag ska göra en total näsplastik hos honom, och dels så ska han bryta ned brosk hos mig med. Han är en väldigt skicklig läkare, bland de mest skickligaste i Sverige =) vad jag har hört så har han lärt upp Richard Rylander tidigare på 2000-talet om jag inte har fel.

26 år, 57 kg, 160 cm, 0 barn.

2013, May 11 - 19:40
mynose (not verified)
mynose's picture
Jag opererades av Richard Rylander, tog bort brosk, gjorde näsan mindre och mindre tipp och lyfte upp den lite.
Jättenöjd än så länge.
På konsultationen visar han dig hur din näsa kommer att bli, han kommer även att berätta om det finns någon risk att den inte kan bli så osv. Du får all info på plats.
Oroa dig inte. Jag rekommenderar att du går på konsultation hos honom.
Dessutom har richard gjort flera jättefina näsor, speciellt tippar.
 
 
Annons
2013, May 20 - 20:55
Babblan
Babblan's picture
Offline
Last seen: 10 years 2 months ago
Silver
Joined: 2013-04-30 22:20
Hej girl93, ser superfint ut, vad kul att du känner dig nöjd! :) Har inte läst så mycket om Röjdmark men kanske får ta en kika på honom med, skadar inte att gå på flera konsultationer känns det som, och han är ju ändå ett stort namn. Vad var det du och Richard inte kom överens om gällande din näsa om man får vara nyfiken? :)
 
Sssssofie: Gud vad härligt, skulle också velat gjort det nu men blir väl först till hösten. Har inte hört så mycket om honom, men det beror nog på att jag varit så insnöad på Lidingö ;) om du vill sen får du jättegärna skicka några kort och berätta hur det gick, håller tummarna! :)
 
Mynose; härligt att även du är nöjd! Du har möjligtvis inga bilder på nosen? Är inte silvermedlem än :/ Det är nog ungefär så som jag vill göra med, har precis som du skrev i den andra tråden fått intrycket av det jag läst att han ska vara duktig på tippar, och det känns ju som det knepigaste att få till? Känns som Lidingö har grymt mycket erfarenhet i och med att det blivit så hypat och de flesta jag har läst om här som varit hos Richard verkar faktiskt riktigt nöjda. Ska definitivt boka in en konsultation hos honom :)
 
En fråga till er alla tre; vilken metod har ni blivit opererade med; öppen/stängd och körde ni narkos eller lokalbedövning?
 

Inga barn, 25 år, 165 cm, 55 kg
Konsultation näsplastik Per Windh 16:e aug,
Även bokat in Johannes Arnason 30/8 och Richard Rylander 10/10.

2013, May 21 - 13:23
girl93
girl93's picture
Offline
Last seen: 8 years 3 weeks ago
Silver
Joined: 2013-01-25 23:27

Tack så mycket babblan! Nej vi klickade inte direkt... I och för sig att jag inte heller så jätte mycket invändningar eftersom jag inte riktigt visste hur det skulle se ut, visste ju vad jag inte tyckte om och så men hade ingen riktig uppfattning om hur jag ville att slutresultatet skulle se ut.. Visst hade jag bilder i huvudet på andras näsor jag ville ha men verkade lite orealistiskt att visa en bild på någon annan då jag har min egen näsa, med egna förutsättningar :) han gjorde iaf en näsa i datorn som inte alls passade mitt ansikte, den va väldigt liten och smal och såg opererad ut... Sen ville han inte minska mina näsborrar när han gjorde hela näsbenet smalare på sidorna, såg helt sjukt ut. Jonas smalade inte ens av näsbenet men förminskade näsborrarna, vilket passade betydligt bättre till mitt ansikte.
Jag fick en känsla av att Richard väldigt gärna bara kapar och gör mindre, vilket inte riktigt passade mig :) men sen vet jag inte, kanske bara jag som fått den uppfattningen om han.. Men i övrigt va han iaf väldigt trevlig på konsultationen, var inte alls så vi vart oense/osams eller nåt.
Jag tycker absolut att du ska gå på flera konsultationer! Det är värt varenda krona och timmar att gå på flera så man verkligen väljer rätt!

0 Barn, 19 år 163cm, 64kg
Operation: Näsplastik, Jonas Röjdmark Akademikliniken

2013, May 22 - 20:10
Babblan
Babblan's picture
Offline
Last seen: 10 years 2 months ago
Silver
Joined: 2013-04-30 22:20

Förstår hur du menar, man vet kanske först när man ser bilden om det är som man tänkt sig liksom. Låter logiskt som du säger att även minska näsborrarna, hade tänkt låta dem vara men kommer nog se mysko ut haha.. Tänker samma som du att det är viktigt att få ett naturligt resultat. Har kikat lite på RR:s näsjobb och tycker han brukar få till det. Men får ibland känslan att alla näsor blir likadans typ. Får nog bli några stycken, känns grymt viktigt att känna förtroende för läkaren. Gick du på många konsultationer innan du bestämde dig? Så skönt att läsa att allt gått bra. Börjat kika youtubeklipp på hur det går till och börjar bli nervig att det ska bli värsta traumat haha.. Opades du under narkos förresten?

Inga barn, 25 år, 165 cm, 55 kg
Konsultation näsplastik Per Windh 16:e aug,
Även bokat in Johannes Arnason 30/8 och Richard Rylander 10/10.

Annons
2013, May 22 - 21:27
Just_for_myself
Just_for_myself's picture
Offline
Last seen: 10 years 11 months ago
Silver
Joined: 2013-03-31 17:54

Jag opade mig för 4 veckor sen hos Kjell-Ove Sällström. Jag kan starkt rekommendera honom. Han kan sin sak, över 30 års erfarenhet. Han är tillmötesgående före och efter op. Han är bland få kirurger som endast använder sig av sluten näsplastik vilket är svårare än öppen näsplastik dvs han klipper inte nästa och på så sätt blir ärren mindre synliga och näsan mer naturlig. Jag är super super nöjd me min näsa. Han gjorde en total näsplastik på mig. Jag blev inte den minsta blå eller gul. Ingen kunde ana att jag hade opat nästa om inte det vore för skenan. Som sagt jag rekommenderar Ove till Max, han kan sin sak och man får ett naturligt resultat :) lycka till!!

3 barn, 32 år, 161 cm, 56 kg
Strl före op: 75C
Strl efter op: ?
Konsultation 21/3 Carl-Johan Gustafson, Proforma
Op 2/4 Carl-Johan Gustafson, Proforma
Lyft + 350 cc hp bakom bröstmuskeln

2013, May 22 - 22:05
Kenz21
Kenz21's picture
Offline
Last seen: 9 years 7 months ago
Silver
Joined: 2013-01-30 13:02
Hej Bubblan,
 
Jag opererade mig hos Richard i fredags och tar bort gipset imorgon. Ska försöka slänga upp lite före/ efter bilder till imorgon efter att gipset tagits bort.
 
Om du har några frågor är det bara att skicka ett pm :)
Jag har även gjort ett inlägg där jag lagt upp alla de frågor som jag hade förberett inför konsultationen med Richard som du kan kika på om du kollar bland mina trådar :)
Tyckte att det hjälpte väldigt mycket att ha alla frågor nedskrivna på ett papper och ta med sig, för annars hade jag nog glömt det mesta.
 
Jag gick på två konsultationer hos Richad innan jag helt bestämde mig för att fixa näsan hos honom. På första konsultationen var jag lite osäker. Jag bliv nöjd med bilden på min näsa som han hade photoshoppat fram, men det kändes som att jag var tvungen att fråga honom en massa frågor hela tiden.
 
På andra konsultationen så pratade han väldigt mycket , ibland kunde han till och med avbryta mig och börja prata haha! Men jag fick ett jätte bra intryck av honom andra gången.
Hur som helst så bryr jag mig helt ärligt inte om hur kirurgen beter sig så länge han kan fixa min näsa, och utifrån de före/efter bilder jag sett på folk som fixat näsan hos richard plus att en av mina vänner har fixat sin näsa hos honom som blivit superfin, så bestämde jag mig för att göra näsan hos honom.
 

inga barn, 22år, 169 cm, 56kg

Konsultation:Richard Rylander februari 2013
Planerad näsoperation Maj 2013

2013, May 22 - 22:42
girl93
girl93's picture
Offline
Last seen: 8 years 3 weeks ago
Silver
Joined: 2013-01-25 23:27
Ja man måste ju klicka känner jag :) och precis som du säger, fick ju ingen riktig bild på hur det verkligen kunde bli förrän jag såg det. Fick okså en känsla av att alla RR näsor va väldigt lika.. Men har sett väldigt fina näsor han gjort med, så hans typ av näsa passade ju inte mig helt enkelt:) Jonas har ju också en typ av näsor han gillar, och den typen passade mig, hans mål var att folk inte skulle kunna se att jag hade opererat näsan, det va något annorlunda man inte kunde sätta fingret på vad, och precis så har det blivit för mig, vilket även var mitt mål!
 
Jag var på tre kliniker, victroiakliniken hos charles och RR, samt Jonas. Hade bestämt mig för charles nästan helt och tänkta strunta i konsulationen hos Jonas, sen så tänkte jag att de va lika bra att gå, och som han imponerade på mig och gjorde en hur fin bild som helst i datorn så då var det bara att tänka om! Jag förstår inte hur RR kan göra näsoperation i lokal, tycker det verkar lite oseriöst.. Jag frågade både Charles och Jonas om lokal bedövning under näsop, mest av nyfikenhet eftersom lidingö gör mkt sånt, båda gångerna fick jag en typ frågande blick om jag va galen, och båda sa att lokal bedövning inte var något alternativ.
Jag kollade lite på youtube med, men ångrade mig ganska snabbt.. Men kände att de inte spelade så stor roll nu, var ju sövd och vaknade inte upp förrän på uppvaket glatt omedvetet om hur mitt ansikte blivit "masakrerat" ;)
Har läst trådar om folk som har opererats i lokal på lidingö kliniken som har varit vakna och typ legat och grinat och typ hört hur RR har sagt att han råkat använda fel verktyg osv. :S Sen verkar de ju ha gått hur bra som helst för visa som gjort de i lokal!

0 Barn, 19 år 163cm, 64kg
Operation: Näsplastik, Jonas Röjdmark Akademikliniken

Annons
2013, May 25 - 16:06
all2anna
all2anna's picture
Offline
Last seen: 3 years 1 week ago
Silver
Joined: 2012-06-11 16:23
Hej Babblan!
 
Jag opades av Richard Rylander förra tisdagen och jag är verkligen supernöjd, resultatet blev högt över min förväntan. Jag trodde aldrig att min näsa kunde bli så liten och nätt, Richard är en trollkarl! laugh Från första konsultationen till återbesöket har jag enbart haft positiva erfarenheter från kliniken, de har varit otroligt gulliga och hjälpsamma och har svarat på frågor utan att tappa tålamodet (japp, jag terroriserade dom lite). Att göra den här operationen är det bästa jag någonsin gjort för mig själv och jag ångrar mig inte ett dugg. Kände precis som du innan, man vill ju verkligen att det ska bli bra och det är en risk man tar eftersom näsan är en så central del av ansiktet. Men OJ vilken skillnad det gör för hela ansiktet när man minskar den, mina ögon har kommit fram betydligt mer och mina kindben oxå. Önskar dig all lycka med din operation och hoppas att du får det resultat du vill ha! Hör av dig om det är något du undrar över. laugh

Konsultation näsplastik februari 2013 hos Richard Rylander, Lidingökliniken.
Operation (näsplastik) 14 maj 2013 hos Richard Rylander, Lidingökliniken.

Annons
Annons
Annons