Annons
7 posts / 0 new
Last post
#1 2013, May 14 - 13:06
anonym (not verified)
anonym's picture

Snälla hjälp! Nekad OP av R.R på lidingökliniken

Hej alla POF:are, jag behöver verkligen er hjälp och stöd just nu!
 
Jag  var nyligen på konsultation hos Richard Rylander på Lidingökliniken (äntligen, då mitt tidigare besök den blev ombokat pga. RR hade en tandläkartid, haha) Fick vänta ytterligare 2 månader, vilket gjorde att jag blev ännu mer förväntansfull och såg fram emot min första konsultation.
 
Tog ledigt från jobbet den dagen och efter en lång tåg/tunnelbana/buss-resa var jag äntligen framme. Fick fylla i hälsokontrollspapprena och efter över en halvtimmes väntan så tog RR emot mig.
 
Jag var hyffsat väl förberedd, med bilder på ideal näsor och var tydlig med vad jag ville förändra med min näsa.
 
Jag har inte en stor näsa, men den dominerar enligt mig för mycket i mitt ansikte. Den är inte helt rak, det är brosket som är ojämnt på näsan. Jag har två olika profiler varav en är mer konkav, den andra konvex. Det är framförallt min ena profil jag avskyr, då den ser längre och hårdare/manligare ut.
 
Vad jag ville göra med näsan var framförallt: Göra den nättare och "flickigare" i profil. Även ta bort brosk/förminska näsa och tipp. Ev. fila ner/smalna av näsbenet.
 
RR tog bilder och lyssnade på mig men var väldigt tyst under hela konsultationen.  Tills han log och sa att han tyckte jag lät väldigt noggran och jag skrattade och sa att jag perfektionist, men att jag inte var ute efter, eller förväntade mig ett perfekt resultat.
 
Efter det säger att han tycker att jag har en fin näsa och ett fint ansikte och att han inte vill operera då det är så små förändringar samt att han "inte ser/förstår" vad han ska förändra/operera, att jag borde tänka igenom det. (Trots att jag nämnt att detta är något jag velat i 10 år och nu bestämt mig för).
 
Han visade bilderna på datorn igen och jag frågade honom vad det var han inte "såg" vad jag var misnöjd med och ville förändra som jag tidigare nämnt, då utan svar. Jag pekade tydligt ut vart näsan var "ojämn", vart jag ville förminska näsan samt att profilerna var olika. Ingen kommentar där heller. Han sa bara att han tyckte att det var en fin näsa och att jag skulle vända mig till en annan kirurg som kanske skulle "se" detta.
 
 
Vilken besvikelse!! Jag blev otroligt chockad och kände mig illa bemött, som om jag inte blev tagen på allvar med luddiga och oseriösa svar. Det var ju något jag velat i väldigt många år och äntligen fattat beslut om.
 
Får en känsla av att jag skrämde honom med min "noggranhet" och att han var rädd för att "misslyckas". Sen kräver väl de mindre OP mer yrkeserfarenhet och proffsighet utav kirurgen? Kanske han inte har tillräckligt med "kött på benen" trots allt?
 
Är såååå ledsen och besviken. Det kändes verkligen som om jag äntligen hade min dröm i mina händer och att den sedan slets ifrån mig och kastades i marken.
 
 
 
FÖRLÅT för långt inlägg, men hoppas verkligen att någon fin själ orkade ta sig tid att läsa.
 
* Finns det någon som råkat ut för samma sak?
* Har ni några tips på bra proffsiga kirurger?
* Är det troligt att jag blir nekad utav andra kirurger?
* Är min dröm förstörd? haha :(
 
 
 
Var även inne på Nackakliniken ett tag, tycker han verkar duktig och har många bra före/efter bilder. Samt att han verkar lyssna till sina patienter och noggran. Erfarenheter någon?
 
 
Skulle bli överlycklig om någon hade några som helst svar eller råd till mig!
 
/Bless
Annons
2013, May 14 - 13:51
tin (not verified)
anonym's picture
Var det inte bra att han var ärlig och sa att du får vända dig till någon annan eftersom han tycker att din näsa är fin och inte behöver opereras? Istället för att ha bokat in en operation, öppnat upp, pillat lite och sagt att det inte gick att fixa mer vilket resulterat i att du blivit missnöjd. Visar ju att han bryr sig om patienten/kunden och inte bara är pengakåt. 
2013, May 14 - 14:29
Sidney88
Sidney88's picture
Offline
Last seen: 9 years 1 month ago
Silver
Joined: 2013-03-28 22:36
Håller nog med tin här! Jag kan förstå att du blev besviken när du hade "laddat upp" så länge och äntligen ville gå vidare, men samtidigt så verkar han ju enligt din beskrivning inte ha behandlat dig illa utan lyssnat noga och låtit dig beskriva allting och försökt förstå. Jag tycker han känns vettig som följer sin känsla att detta inte är något HAN vill/kan åtgärda på ett sätt så att du blir nöjd, men att han samtidigt säger att du får vända dig till någon annan som kanske förstår vad du menar. Liksom tin säger så är det ju mycket bättre att han är uppriktig än att han hade försökt och du sedan inte alls skulle blivit nöjd.
 
Hoppas i alla fall att du hittar en lösning du blir nöjd med! Lycka till :)

26 år, inga barn, 170 cm, 58 kg
Strl före op: 75A, 125 cc
Strl efter op: 65F i tortyr-BHn, önskar efter läkning en visuell C-kupa
Operation 12/11 2013 Tuve Mårtensson, Citadellkliniken
300 cc HP Perthese, framför muskeln, snitt i armhålan

2013, May 14 - 18:05
Nosig
Nosig's picture
Offline
Last seen: 10 years 6 months ago
Silver
Joined: 2013-01-21 22:21

Vi kan ju bara spekulera om varför han sa nej men jag skulle absolut gå på konsultationer på andra kliniker för att se vad de har att säga om din näsa. Om alla håller med R.R så kanske du får fundera på om din näsa verkligen behöver opereras eller ej, och om alla inte håller med R.R så kanske han säger nej för att han känner att han inte kan ge dig det du vill ha.

Angående Nackakliniken så var jag på konsultation där idag och har bara positiva saker att säga om dem MEN det var också min första konsultation så jag har inget att jämföra med precis. Men om jag skulle följa mina känslor istället för hjärnan så skulle jag boka in den tidigaste tiden de har

Ålder: 28
Längd: 164 cm
Vikt: 50 kg
Intresserad av: Näsplastik
Klinik/läkare: Har varit på konsultation på Nackakliniken.
Vill gå på konsultation på Akademikliniken, Art Clinic och Lidingökliniken.

Annons
2013, May 14 - 21:10
Milena
Milena's picture
Offline
Last seen: 3 years 9 months ago
Silver
Joined: 2012-05-03 11:29
Jag förstår att du är upprörd men ta inte illa upp. Richard tyckte väl att din näsa redan var fin och att en operation är onödig. Det visar också att de inte bara är ute efter pengar, han såg antagligen att en näsoperation inte skulle göra någon större skillnad. 
Men! När jag var på återbesök så hade jag massa saker jag ville fixa, mycket av det kunde han inte se. Så jag förstår vad du menar, lätt för andra att säga att "felet" inte finns där. Tycker att du ska gå till en annan kirurg och hoppas på att den kirurgen vill fixa näsan. Jag hade förresten tagit Richards beslut att inte operera som en komplimang, det är ju trots allt han som är kirurgen ;). 

Lidingökliniken - Näsplastik, juni 2012
Lidingökliniken - Omoperation, näsplastik, juni 2013
Astoriakliniken - Näsplastik hos P.O Haraldsson, 2015

2013, May 14 - 23:35
girl93
girl93's picture
Offline
Last seen: 8 years 3 weeks ago
Silver
Joined: 2013-01-25 23:27
Jag va på konsulation hos Richard i början av året för näsan. Min första konsultation så var inte jätte välförberedd utan lätt han sköta mycket av snacket, och enligt mig va han trevlig, prata på och var glad. Han sa inte rakt ut att han inte ville operera mig, men han gjorde antydningar om att han inte riktigt ville, såsom att säga att det i stil med, det faktiskt är jag som bestämmer vilka jag opererar och jag kan neka.. Kändes lite olustigt det hela och näsan han gjorde i dtaorn vart inte alls fin.. Tänkte för mig själv är det verkligen så här det kommer bli? Gav lite upp hoppet efter att ha varit där och funderade på  om jag verkligen skulle göra näsan alls efter att ha sett den omgjorda bilden han gjort..  Men fortsatte gå på konsultioner och till min stora glädje så vart  dessa mycket bättre! Gick till victoriakliniken hos Charles och ak hos Jonas, dom båda hade helt andra ideér om hur min näsa skulle se ut jämförelse med Richard. Både Charles och Jonas ville göra ungefär samma sak med näsan, lite små detaljer som skilde som åt. Men valde slutligen för att göra operationen hos Jonas!
Så ge inte upp hoppet! Se vad andra kirurger har att säga, och tycker alla som Richard kanske du bör fundera över ditt val, men somsagt utifrån min erfarenhet tror jag säkert du kan bli bemött och bedömd helt annorlunda av en annan kirurg :) Har också hört att nackakliniken ska vara bra!

0 Barn, 19 år 163cm, 64kg
Operation: Näsplastik, Jonas Röjdmark Akademikliniken

2013, May 15 - 19:01
F23
F23's picture
Offline
Last seen: 10 years 6 months ago
Silver
Joined: 2011-11-21 10:44
Hej! Jag var på konsultation hos VK och sedan på LK (där jag gjorde min op). Charles ville inte operera min näsa, men gick till slut med på att ta bort lite brosk från tippen. Jag ville göra en hel näsplastik och bokade därför konsultation på LK istället (hade tänkt gå till ArtClinic i GBG om det inte hade gått bra på konsultationen på LK). Richard däremot förstod precis vad jag inte gillade med min näsa och jag lät honom bestämma vad som skulle göras. Nu 7 månader efter är jag nöjd men inte 100 % nöjd. Vissa dagar är jag sjukt nöjd dock och jag antar att det är för att svullnaden är mycket mindre de dagarna. Näsan varierar jättemkt i utseende från dag till dag, så det går ju inte att säga än om jag kommer att bli nöjd eller inte när näsan är färdigläkt, men den var jättefin efter gipsborttagningen så jag hoppas att den blir lika fin när svullnaden har lagt sig. :) Hur som helst, jag tror man måste ha respekt för att kirurger också är människor, med olika "åsikter" om vad som bör göras, eller kan göras för att få ett bra resultat, och därför gäller det väl att gå på konsultationer tills man hittar rätt. Ens näsa är ju individuell och kirurger är väl dels bra på olika saker, men också så har de väl olika preferenser. Så jag tycker att det låter vettigt av Richard att inte opa dig om han inte tror att du kan få ett resultat som du blir nöjd med. Ju mindre förändringar man gör, ju större är risken att man inte blir nöjd antar jag, då det handlar om att söka perfektion snarare än att fixa till något som på riktigt är störande eller drar uppmärksamheten till sig. Jag gjorde ändå relativt stora förändringar på min näsa, och om jag skulle göra en andra op (och som inte är pga av någon sorts komplikation) så är det för att söka perfektion och inget annat, och då blir det så klart ett mycket svårare beslut eftersom man spelar ett högre spel, och jag antar att det även blir ett hyfsat svårt beslut för kirurgen.

Tjej 23
2012: Näsplastik Richard Rylander/Lidingökliniken
2010-2011: Eriksbergskliniken, läppförstoring juvaderm
2010: Victoriakliniken, konsultation näsplastik

Annons
Annons
Annons
Annons