Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2013, May 27 - 00:28
withasmile
withasmile's picture
Offline
Last seen: 6 years 9 months ago
Silver
Joined: 2013-05-26 15:52

Era erfarenheter av ögonlocksplastik

Hej! Är ny här, och har letat unt lite i forumet men hittar inte så mycket som står om ögonlocksoperationer, vilket jag är väldigt inne på att göra. Hade varit intressant och hjälpsamt för mig om ni kunde dela med er av era erfarenheter av denna operation. 
 
Den skiljer sig mycket från andra operationer, de flesta handlar bara om att se bättre ut men jag tycker att denna operationen är så mycket mer, att slippa gå omkring och se arg och sur ut konstant, för det är verkligen så, som att ofrivilligt gå runt med en grimas som inte stämmer överens med ens sinnestillstånd. Jag har känt mig tvungen att kompensera mitt arga yttre med en nästan överdrivet snäll och trevlig personlighet så att folk verkligen fattar att jag inte är arg. Känns tröstlöst och irriterande, situationen är ohållbar och jag to beslutet att operera mig redan i 9an.
 
Så vad har ni för tankar/erfarenheter av detta och hur förändrades erat liv efter operationen? Hur reagerade omgivningen efteråt? Och om ni berättade för era nära och kära att ni planerade att genomföra denna operationen - vad fick ni då för reaktioner?
 
Jag är rädd för hur folk ska reagera, att dom ska se ner på mig och se mig som ytlig när de märkeratt jag opererat mig. Men jag hoppas att de flesta inte kommer tänka på det så utan mer tänka "Elise ser ovanligt glad och pigg ut idag". Omgivningen borde ju vänja sig relativt fort vid ens ny look också (eller?).
 
Skulle också uppskatta om ni har något tips på bra plastikkirurger som utför denna operationen (helst nära skåne) 
 
Kramis!!!

21 år, 58 kg
konsultation 21/2 Bellakliniken för övre ögonlocksplastik
25/6 kommer operationen äga rum

Annons
2013, May 27 - 01:01
crystalor (not verified)
crystalor's picture
Min mamma har gjort det och hon är supernöjd :) Hon såg inte så arg ut men mest trött, eller.. jag tror det var mest honsjälv som tänkte på det! :) Familjen stöttade henne iaf, och jag tror inte någon märkte det egentligen förutom de som visste om det! :) Hon fick ju vara hemma ett tag efteråt så fick vi ta hand om henne :) Fint blev det iaf! Det blir ganska så stor skillnad!! :D
2013, May 27 - 06:10
Katja
Katja's picture
Offline
Last seen: 8 years 3 weeks ago
Silver
Joined: 2013-01-14 05:41

Ingen i min omgivning reagerade konstigt! Det är ju inget direkt uppståendeväckande med ögonlock. Inte som bröstförstoring.
Det kan ju folk ha åsikter om.
Alla tyckte mina ögon blev bra och några kan inte se nån skullnad. Folk tänker ju inte så på hur ens ögonlock är direkt, mer än jag själv. Jag blev jättenöjd.
Gjorde inte särskilt ont heller, men blå blir man:)
I två veckor. Sen var det borta.

168 cm lång, 62 kg
Strl innan op 75 B (fast fyller ut den dåligt.)
2 cm egen vävnad
Efter op ?
Opererad av Karl Bremer art clinic Jönköping 7 feb.
Anatomiska Natrelle Allergan Style 410 Soft Touch, 280ccMM till båda brösten
Placering delvis bakom mu

2013, May 27 - 16:03
withasmile
withasmile's picture
Offline
Last seen: 6 years 9 months ago
Silver
Joined: 2013-05-26 15:52
Jätteskönt att höra så mycket positiva erfarenheter. Min familj är verkligen helt emot skönhetsoperationer, det är nog därför jag är nojig över andras reaktioner. Att leva med detta komplex har varit jobbigt nog som det är för mig, är inte särsilt sugen på att behöva förklara mig angående operationen. Jag är rädd folk ska se mig som svag eller ytlig som valde att ta till med kviven liksom. Men kanske är det ingen big deal i andras ögon egentligen.
Och jag är säker på att det är värt den oavsett.
 
Läste i någon bok om kroppsspråk att när vi ska attrahera någon är vår utstrålning viktigast, sen utseendet. Och på utseendet är ansiktet viktigare än kroppen och den viktigaste delen i ansiktet är ögonen - själens fönster liksom. Så det är ju en väldigt viktig del av ens kommunikation och ens liv. En jobbig grej att ha komplex över, för vågar man inte taögonkontakt blir det väldigt asocialt.
Inspirerande berättelser!
 
Var opererade du dig Katja?
 
Och var opererade din mamma sig Crystalor?

21 år, 58 kg
konsultation 21/2 Bellakliniken för övre ögonlocksplastik
25/6 kommer operationen äga rum

Annons
Annons
Annons
Annons