Annons
39 posts / 0 new
Last post
#1 2014, February 7 - 23:25
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 2 days 16 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Störste OS-hjälten fick järnspett i analen... :(

Vet inte om ni hört om Mardiros Demirtjan, elektriker från Sotji som intervjuades i Uppdrag Granskning nyligen? I likhet med många andra har han fått jobba utan lön på anläggningarna, som många byggherrar skott sig sanslöst på. Men eftersom han är från Sotji kunde han inte bekvämt utvisas när han började fråga efter sin lön... 

Så han blev anklagad för stöld och misshandlades av polisen, som begärde att han skulle skriva på erkännanden OCH att han avstod sin intjänade lön. Snacka om att polisen går arbetsgivarnas ärenden, vilken gräslig korruption, vad ska den lilla människan göra?

Mardiros vägrade, han nekade trots att han slogs medvetslös, för han behövde sina 15 000 kr i lön, han har familj att försörja. Då gick polisen så långt att man körde upp ett järnspett i analen på honom, så han inte längre klarade av smärtan utan skrev på.

Han har idag fortfarande så ont efter misshandeln att han inte kan jobba och har lagt alla sina pengar på läkarvård.

Läkarintyg finns, från en läkare som inte visste att det var polisen som låg bakom misshandeln. Den läkare de först besökte som fick höra det, vägrade skriva intyg... Nu har Mardiros anmält polisen för misshandeln, och fått en motstämning på halsen för förtal - och hur ska han ha råd med en icke korrumperad advokat? Dessutom anses det tydligen halvlustigt och omanligt att ha fått ett järnspett i analen, så han får utstå spe från folk också.

 

Han är mer man än de flesta, skulle jag vilja säga, som klarade av att stå upp för sina rättigheter så länge. Men finge vi kvinnor styra världen hade den sett helt annorlunda ut, det kan jag garantera. Större organisationer hjälper väl sällan den enskilda människan, men det är ju just såna som Mardiros som lägger grunden till förändring, fast de får betala priset ur egen ficka. 

 

Jag blev precis tokig när jag såg intervjun (finns på http://www.svt.se/ug/torterades-med-jarnspett-av-polisen), och jag var bara tvungen att göra nåt, så jag kontaktade Uppdrag Granskning för att höra om det fanns nån organiserad insamling nånstans. Det gjorde det inte, vad de visste, men jag har fått telefonnumret till familjen Demirtjan. En väninna till mig som talar en del ryska har lovat försöka ringa och ta reda på hur man kan föra över pengar. Jag har pratat med en svenk till som också hade hört av sig till UG, och som ingår i en grupp engagerade människor som brukar kunna få ihop 3-4000 kr när det gäller liknande fall, men som det är nu sitter ju familjen Demirtjan verkligen i skiten, rent ut sagt.

Vanlig banköverföring lär inte funka, men Western Union finns förmodligen. Tyvärr kostar en överföring via dem 290 kr, efter vad jag förstår på deras sida, och därmed blir det oförsvarligt att betala det för var och en som kan tänka sig att bidra med nån hundralapp.  EDIT 2014-02-19: OBS detta är inaktuellt, se nedan - det går att göra en banköverföring för typ 50 kr!!

Finns det fler av er som kan tänka er att hjälpa, så samla ihop er, kanske vänner och kollegor, eller-Facebook ni som har, så ska jag gärna bistå med de uppgifter som behövs för överföringen sen (jag- vill inte skriva ut telefonnumret på internet som ni säkert förstår). 

Om ni litar på mig och vill be mig hantera det, så gör jag gärna det, men jag vill inte att nån ska tro att det är huvudsyftet här att jag ska få pengar på mitt konto, liksom... Det skulle jag helst slippa egentligen, men det är ett så litet "meck" att jag gärna tar det om det betyder att den utsatta familjen får fler bidrag. Oavsett, jag kommer att föra över en peng - jag ska bara kolla runt lite och se vilka i in omgivning som vill "åka med" på min överföringsavgift när jag ändå ska skicka. 

 

Jag ska gärna uppdatera er när min väninna haft möjlighet att förbereda sig inför samtalet OCH kommit fram på linjen, om det finns intresse..?

 

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 66 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att POF behöver ha en aktuell mailadress till er för att ni ska kunna logga in när det är dags (ca kvartal 2 2024, är prel.planen)! Dubbelkolla gärna i er profil, så att ni verkligen får mail till den adress ni har registrerat.

Annons
2014, February 11 - 14:20
Kine
Kine's picture
Offline
Last seen: 8 years 8 months ago
Silver
Joined: 2014-02-07 00:38

Jag är med. Mycket bra initiativ. Pm:a konto om du vill, tacksam om du fixar. Jag litar på dig.

43 år, 3 barn. 173 cm, 54 kg.
Efter 3 barn hade jag jättetomma urammade b-kupor som bara var hud.
Mars -12 ankarbröstlyft. A-kupa efter op.
Maj -13 korr, lite för mycket häng i underpol kvar. Bara snitt i bröstvecket denna gång.
Juli -13 fettranspla

2014, February 11 - 17:06
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 2 days 16 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Tack Kine! Många bäckar små kan hjälpa långt, med tanke på att löneläget är lägre där. Min väninna har inte fått fatt i dem än (jag har heller inte velat jaga på henne, hon måste ju anpassa sig i tid till deras tidzon och till sina barn med), men jag litar på henne och vet att hon kommer att ringa om och om igen.

Jag ska ha tjejkväll på lördag, tänkte kolla lite då om det är nån mer som kan tänka sig att hjälpa dem med ett litet bidrag.

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2014, February 19 - 17:06
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 2 days 16 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Historien blir mer och mer absurd! Jag har fått veta att Demertjans kallats til rättegång (som sagt anklagade för förtal!) där polisen själva sen uteblivit, två gånger! Allt för att knäcka dem och se till att de får dyra advokaträkningar, kan man förmoda. Dessutom har polisen presenterat som "bevis" ett läkarintyg utfärdat av samme läkare som ska vittna till deras fördel, och intyga polismisshandeln, som är förfalskat - vilket läkaren, som var med då det kallats till rättegång, talat om för domaren att det var.

 

Men Mardiros kan fortfarande inte jobba pga misshandeln och man lever SJU personer på svärmors pension, ca 1000 kr i månaden. Först får barnen äta, blir det över får de vuxna, sa Ludmila, Mardiros fru, när en person jag pratat med ringde - även hon hade kontaktat Uppdrag Granskning och dessa har satt oss tre som ringt dem i kontakt med varandra.

 

Hon hade hunnit föra över pengar till det första bankkontot Ludmila angav också, men det visade sig att det ryska bankväsendet krävde, för den typen av konto, att pengarna skulle stå låsta en månad och sen tog de dessutom 1-2% av summan i avgift, men det är i vart fall betydligt billigare att föra över pengar så än med Western Union, det går på 50 kr med Swedbank iaf. Och Ludmila öppnade då istället ett s k valutakonto, där hon ska kunna få ut pengarna direkt utan extra avgifter, och det numret har jag fått. Imorgon bör vi veta om det har funkat lika bra med överföring dit, sa hon jag pratade med, så om nån vill ha kontonumret, får ni gärna höra av er.

Kine, jag kommer att föra över en peng så fort jag får okej på att det funkat - vill du hellre ha numret eller vill du fortfarande skicka ihop med mig och spara 50 kr i avgifter?

 

Jag har även adressen, för om man hellre vill posta barnkläder till familjen 1år och 8mån gamla dotter eller 3 år gamla son, är det också hemskt välkommet. (De andra två barnen är tonåringar).

 

Mvh

Marina 

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
2014, February 19 - 21:46
Flisan69
Flisan69's picture
Offline
Last seen: 3 years 11 months ago
Silver
Joined: 2013-02-15 20:09

Vill hänga på! Såg detta på nyheterna och blev rosenrasande över hur illa han blivit behandlad av vanligt folk efter övergreppet! Och naturligtvis på polisen mfl.
Ska höra runt om fler vill hjälpa! Pma mig gärna!

Nippelplastik och framförplacering 450cc, Mentor, Siltex™ Round Moderate plus Profile,Cohesive I™

2014, February 19 - 21:54
Mamamia
Mamamia's picture
Offline
Last seen: 5 years 6 months ago
Silver
Joined: 2012-10-27 20:40

Jag har massa barnkläder/leksaker att skicka

2 barn, 29 år, 157 cm, 50 kg
Storlek före op hängiga bröst som inte fyller ut 75 c
Bröstbredd: 12,5
Storlek efter op: stora :)
Operation: 2014 11 September 345 Perthese MP
Operation 2018 15 November 400 Motiva Round

2014, February 19 - 21:55
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 2 days 16 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Ja visst är det så man blir galen?! Vad tror folk, att han ville bli utsatt för detta? Ibland undrar man hur det är ställt med bondförnuftet på sina håll. Eller också så beundrar de honom egenltigen och skäms för att man aldrig hade klarat samma sak, och så slår man det ifrån sig med ett skratt istället.

Familjens enda tröst just nu är ju att få nån form av stöd, och med tanke på att Ludmila Demirtjan inte ens visste det där om sitt första konto, så är detta det första skonomiska stöd de alls har fått och de har gått utan inkomst i månader, och har utgifter för läkare och advokat utöver allt det "vanliga".

Så tack Flisan69, jag ska PMa dig uppgifterna så fort jag fått bekräftat att pengarna går igenom till valutakontot utan krångel!

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

Annons
2014, February 19 - 22:10
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 2 days 16 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Hm, adressen jag har är en transkription med latinska bokstäver (behövs för bankärenden) men på paketet är det förmodligen ganska smart att ha åtminstone allt utom "Ryssland" med kyrilliska bokstäver, så brevbäraren kan läsa det...;/

Tjejen jag pratar om ovan kan snart hjälpa mig med det, PM kommer...

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2014, February 20 - 19:30
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 2 days 16 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Pengarna kommer fram och L(y)udmila har varit och köpt mat det första hon gjorde, berättade min kontakt. Kontonumret funkar alltså. Jag PMar det till er som bett, liksom även adressen med kyrilliska bokstäver, som jag nu fått.

 

Den 25/2 är det rättegång mot dem för förtal igen - få se om polisen behagar dyka upp den här gången. Skitstövlar!

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2014, February 20 - 19:44
Kine
Kine's picture
Offline
Last seen: 8 years 8 months ago
Silver
Joined: 2014-02-07 00:38

Jag för gärna över till dig. Det är inte bara kostnader här för överföring utomlands - jag vet av erfarenhet att utländska banker ibland tar en administrativ avgift för att ta emot en utlandsbetalning även om man själv kryssat i att man står för både egna och utländska bankens kostnader. Det är inte alltid så, men det vore ju synd om man skickar flera mindre betalningar som äts upp av lokala kostnader...

43 år, 3 barn. 173 cm, 54 kg.
Efter 3 barn hade jag jättetomma urammade b-kupor som bara var hud.
Mars -12 ankarbröstlyft. A-kupa efter op.
Maj -13 korr, lite för mycket häng i underpol kvar. Bara snitt i bröstvecket denna gång.
Juli -13 fettranspla

Annons
2014, February 20 - 19:47
Kine
Kine's picture
Offline
Last seen: 8 years 8 months ago
Silver
Joined: 2014-02-07 00:38

En sak att tänka på för den som postar saker - fyll i en grön tulldeklarationslapp där ni skriver att det handlar om en gåva, och sätt ett lågt värde. Annars får de betala för att få ut paketen ur tullen...

43 år, 3 barn. 173 cm, 54 kg.
Efter 3 barn hade jag jättetomma urammade b-kupor som bara var hud.
Mars -12 ankarbröstlyft. A-kupa efter op.
Maj -13 korr, lite för mycket häng i underpol kvar. Bara snitt i bröstvecket denna gång.
Juli -13 fettranspla

Annons
Annons
Annons