Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2014, February 18 - 21:53
HeltAnonym
HeltAnonym's picture
Offline
Last seen: 8 years 7 months ago
Silver
Joined: 2013-06-30 23:59

Är så orolig över min "nya" bulliga profil

Skrev ett inlägg för någon dag sedan, men då hade jag inga bilder på min sida. Nu finns det bilder att gå in och titta på. Jag opererade en bred näsa. Profilen skulle inte ändras. Nu har jag en jättebullig tipp och huden mellan näsborrarna är hård och hänger ner. Näsryggen är rak, sedan kommer ett hack och därefter en jättebullig tipp, som en rund näbb. Är orolig att det är broskbildning, då jag känner det som en hård kula på benet där tippen börjar. Är det någon annan som sett ut så här och där profilen blivit rak? Min näsan var helt rak i profil innan och snarare lite konvex nertill. Idag är det 2 månader sedan jag opererades och den mesta svullnaden ska ju ha lagt sig!

1 barn, 34 år, 164cm, 65kg
Konsultation näsplastik 2011 Jonas Röjdmark, Akademikliniken
Konsultation näsplastik juli 2013 Johannes Arnason, Tereskliniken Malmö
Op näsa 19/12-13 Johannes Arnason, Tereskliniken Malmö

Annons
2014, February 18 - 22:51
Zirconia
Zirconia's picture
Offline
Last seen: 3 years 5 months ago
Silver
Joined: 2013-07-21 16:05

Jag kan tyvärr inte hjälpa dig så mycket då jag inte opererats som du. Jag skulle få rak profil och tippen drogs ihop framifrån sett så han var där och bråkade med den iaf. Min tipp var också mycket bullig både på bredden och höjden i flera-flera veckor efter operationen. Jag tycker att jag först nu (10-11 veckor efter op) börjar se att tippen sakta men säkert får en bättre form i profil och näsan börjar bli rak. Och den kommer troligen ändras mer framöver också. Svullnar upp av och till och får då en mer bullig tipp som sen går tillbaka igen...

Jag hoppas att det är så för dig med. Tippen brukar ju ta längst tid på sig att svälla av. Så mycket tålamod måste man ha!!! Håller tummarna för dig!! Och det finns säkert någon annan här på forumet som kan ge dig bättre info som genomgått en liknande tipplastik som du.

Ålder: 27 år, Längd: 167 cm, Vikt: 53 kg
Op total näsplastik hos Per Windh på ArtClinic i december 2013

2014, February 19 - 14:36
shagadelica
shagadelica's picture
Offline
Last seen: 8 years 6 days ago
Silver
Joined: 2013-01-07 19:50

Hej!

Vill absolut inte skrämma dig (eftersom jag själv inte är orolig) men när jag op:ade mig så var det främst tippen fokus låg på (smalna av) samt flytta in näsvingarna, har alltid haft en skidbacke och ville ha den kvar, dvs profilen såg bra ut, det tyckte Richard också så det enda som gjordes var att sänka näsan i profil och tidigt såg jag att min näsa hade fått en "bulle" i profil på tippen och nu efter strax ett år är den kvar, nu är det min profil jag stör mig på istället för framifrån.

 

Jag har tjock hid på näsan och det fördröjer även läkningstiden, men som sagt, 1 år har gått om en månad. Ska på återbesök i slutet av mars och får prata med kirurgen om det då, det oroar mig inte så mycket, i bästa fall erbjuder han en korrigering eftersom det inte ser ut som det skulle :) Det mesta går ju att ordna, känner själv att min näsa är svullen dag till dag och misstänker även någon form av broskbildning då det är som en bulle på tippen i profil.

 

Sen ska man ju ha i åtanke att tippen läker sist, eller ja, tar längst tid på sig så din kommer minska. Är ganska säker på det och är det fortfarande lite bulligt efter 1 år så tycker jag absolut att du och din kirurg ska diskutera en omoperation, det är ju inte ovanligt att man behöver göra en sådan. Lycka till :)

 

Ps, din näsa är bara 2 månader, ge den lite tid, minst 6 månader åtminstone :) kram!

Konsultation 31/1 Richard Rylander, Lidingökliniken
Op: 11/3 Richard Rylander, Lidingökliniken

Annons
Annons
Annons