Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2023, June 1 - 05:39
Camsam
Camsam's picture
Offline
Last seen: 1 year 1 month ago
Brons
Joined: 2015-07-18 14:27

Komplikationer botox

Lite desperat om råd här! Från er som finns här med erfarenhet av botox. Kan en behandlare råka förväxla botox med filler??
I tisdags behandlade jag panna, ”arga rynkan” samt överläpp med botox. Det har jag gjort flera gånger tidigare men dock lite för sällan, tar mig inte tid att gå regelbundet, men allltid blivit så nöjd! Men efter denna behandling uppstod det nästan direkt stora knölar vid varje nålstick och det värsta är överläppen som blev enorm och typ tre gånger så stor som underläppen!! Är helt förtvivlad och skäms för vad jag gjort, det ser inte klokt ut! Har en intensiv period på jobbet men var tvungen att sjukanmäla mig, ansiktet ser ut som Frankensteins jag kan inte visa detta för vänner eller kollegor, fy så jag skäms.

Redan morgonen efter behandlingen tog jag bilder och kontaktade behandlaren (har gått hos henne många gånger, det har aldrig blivit såhär förut)
Hon tyckte det var jättemärkligt och ska INTE bli på detta sätt. Men hon skrev jag skulle smörja med Voltaren samt ta Ipren+panodil morgon middag kväll och att svullnaderna kommer lägga sig. Detta har jag gjort men nu 3 dygn senare ingen skillnad! Jag skrivit och frågat om det kan ha varit fel på batchen av botoxen eller om hon kan ha förväxlat botox med fillers?? Men hon svarar inte på det, utan skriver bara att det kommer lägga sig. Fast det gör det ju inte!
Kommer få ställa in helgens planer men har panik för nästa vecka när sonen tar studenten och vi har bjuda in hela tjocka släkten på firande och kalas.

Hoppas någon här orkar ge mig tips eller råd för har ingen aning om hur jag ska lösa detta, är så ledsen❤️

Annons
2023, June 1 - 22:02
Mirran
Mirran's picture
Offline
Last seen: 10 months 3 weeks ago
Brons
Joined: 2020-07-27 07:29

Hej,
Märkligt! Råkade ut för något liknande för några veckor sedan jag med. Går ca två ggr per år och tar botox k pannan. (Liten dos.) Någon gång tidigare har hon lagt lite bredvid ögonen med, i ”kråksparkarna”. Min vanliga person hade i gen tid så snabbt som jag ville, så jag gick till en annan. Hon la i kråksparkarna och frågade om hon inte skulle lägga lite till under ögonen med för att muskeln där var så kraftig. Hade inte tänkt gör det men sveptes med och sa ok. När det började närma sig två veckor efter började jag svullna upp under ögonen/vid kinderna. När det gått exakt två veckor lev jag jättesvullen och fick söka vård. Jag fick kortison och allergitabletter. Nu har det gått två veckor till och jag tycker det är lite bättre men fortfarande svullet och under ögonen ser det helt ”dött” ut och slappt/blått. Detta i kombination med svullnaden under ögonen ner mot kinderna är ingen direkt vacker kombination..! Har gjort som dig och sjukskrivit mig i en vecka och försökt jobba hemifrån mycket. Är det några dåliga/extra starka botox-doser i omlopp tro, eller har vi bara haft otur som reagerat så här? Detta har aldrig hänt mig innan. Räknar dagarna tills tre månader har gått och hoppas verkligen att det inte blir några bestående skador av detta.
Märkligt att vi fått så olika rekommendationer på medicin? Min injicerare säger att hon pratat med den ansvariga läkaren och de hävdar att de inte gjort något fel. Jag får absolut inte prata med deras ansvariga läkare. Hon lämnar inte ut några kontaktuppgifter, trots att min läkare på sjukhuset som jag sökte hjälp hos skulle vilja prata med hen och rådgöra kring behandling. Borde man anmäla detta någonstans? Känns verkligen illa att råka ut för det här. De hävdar att det i te är botoxen utan att det är från en jättegammal fillerinjektion som jag gjort tidigare som plötsligt har skapat de här symptomen. (Denna filler har aldrig orsakat några problem tidigare och har inte fortsatt att fylla på någon gång, så det mesta borde har gått ur. Såg den inte själv längre heller.)
Kroppen brukar ju klara att göra sig av med botoxen och jag hoppas att du successivt blir bättre och bättre. Tycker att det hjälper att ligga med huvudet högre när man sover samt att röra på sig och logga på något avkylande. Kanske ska jag också prova antiinflammatorisk medicin som du. Hur har det känts att ta Voltaren i området?
Lycka till framöver!

2023, June 1 - 21:55
Mirran
Mirran's picture
Offline
Last seen: 10 months 3 weeks ago
Brons
Joined: 2020-07-27 07:29

Ber om ursäkt för konstiga ord och meningar här och där. Autocorrect ändrade och jag glömde kolla. Hoppas det går att läsa hyfsat bra ändå! 😊

2023, June 4 - 15:54
PillowPrincess
PillowPrincess's picture
Offline
Last seen: 11 months 1 week ago
Silver
Joined: 2022-05-03 20:00

Testar antihistamin? Låter som ev en allergisk reaktion?

32 år, 1 barn, 76 kg, 168 cm.
Gastric bypass 17/11-22 -20 kg
Stor bukplastik, bröstlyft med implantat och fettransplantation 2/5-23
BBL med implantat och fett, ryggplastik och armplastik 7/8-23
Gjort massor av injektionsbehandlingar.

Annons