Annons
5 posts / 0 new
Last post
#1 2023, May 5 - 14:56
prettywinter
prettywinter's picture
Offline
Last seen: 6 months 1 week ago
Brons
Joined: 2021-12-14 00:41

Göra en stor eller liten förändring av näsan? Dilemma!

Hallåj! Jag var på konsultation nyligen och det fick mig att fundera. Jag vill inte råka operera bort för mycket av min näsa och ångra mig, jag vill göra en förbättring av min nuvarande utan att den tappar för mycket av sin karaktär. Jag vill se ut som mig själv i spegeln, fast med en aning smalare näsa och tipp.
En nära till mig tycker dock att de photoshopade bilderna kirurgen gjorde åt mig knappt är någon skillnad - att det är ovärt att lägga sig under kniven för 70 kakor om det endast ska bli en minimal skillnad. Och jag kan också hålla med till viss del - är det värt att lägga så mkt pengar på något om jag ändå inte vill ha en jättestor skillnad?
Vad tycker ni? Är det vanligare att ångra sig för att man har opererat en för stor skillnad, eller tvärtom - att man har opererat och det knappt blivit någon skillnad? Har någon här personliga erfarenheter? Önskade ni att ni tog mer, eller mindre?
Tycker det är så svårt att överväga vad som är mest värt!

25 y/o woman

Annons
2023, May 5 - 21:50
lily_fr
lily_fr's picture
Offline
Last seen: 5 months 22 hours ago
Brons
Joined: 2021-04-28 07:07

Hej, jag har varit inne på olika forum och tycker att de som tycks vara mest besvikna är just personer som vill ha en liten ändring. Jag vågar själv inte ta steget eftersom jag är rädd att kirurger är mest vana att göra två sorters näsor (helrak eller skidbacke med odefinerat radix) och jag vill endast förfina min udda romerska/ojämna näsa.

Lilyfr

2023, May 8 - 12:00
Höken
Höken's picture
Offline
Last seen: 1 month 3 weeks ago
Silver
Joined: 2012-08-17 12:17

Hejsan. Om det är en liten förändring och du ändå typ gillar din näsa från början. Snälla gör inte operationen. Jag hatade min näsa innan men hatar den ännu mer nu, man tog bort för lite och det blev istället en fulare näsa så nu är det jag ville förändra ändå kvar och nya, värre skavanker har istället tillkommit så det hela blev bara en försämring av mitt utseende som helhet. Mitt ansikte framifrån är betydligt fulare nu och profilen som jag ville ändra är fortfarande inte vacker ändå. Hade jag kunnat gå tillbaka hade jag inte gjort detta, iallafall inte i Sverige. Jag hoppas nu på att få göra korrigering och rädda detta.

Näsplastik på akademikliniken sthlm 01/09/22

2023, May 11 - 12:04
Aftersun
Aftersun's picture
Offline
Last seen: 1 month 5 days ago
Stål
Joined: 2021-06-20 22:14

Hej, om du ändå vill operera näsan tycker jag att du ska göra det till 100% - hur du verkligen vill ha den. En bra kirurg kmr inte ta bort mer än nödvändigt. Vill du ändra din näsa men bara gör en minimal förändring kommer du nog troligtvis inte bli lika tillfreds och alltid undra hur näsan kunde ha blivit om du gick all in.
Har sj op näsan och jag är så mkt mer nöjd med den idag. Ser ff ut som mig sj i spegeln, näsan ändrar inte dig så mkt. Lycka till :)

M25
Varför acceptera något man kan tycka om?

Annons
2023, June 28 - 22:40
minnäsa
minnäsa's picture
Offline
Last seen: 1 day 4 hours ago
Brons
Joined: 2021-11-20 14:34

Hej! Jag gjorde en relativt stor förändring där jag tog bort för mycket av min näsrygg och gjorde en liten skidbacke. Jag ångrar mig! Som du säger så visade de Photoshopade bilderna inte så stor skillnad och jag tänkte ”allt eller inget” pga just pengarna och att jag bara ville göra det en gång! Men såhär i efterhand så önskade jag att jag inte tänkt så, hade nog sparat ihop och hellre betalat en gång till om jag inte va nöjd än att aldrig någonsin få tillbaka mitt näsben och min näsa igen. Jag tror att det handlar om att millimeter gör stor skillnad när det kommer till ansiktet