Annons
3 posts / 0 new
Last post
#1 2024, March 11 - 20:38
Aluminium
Aluminium's picture
Offline
Last seen: 2 months 2 weeks ago
Brons
Joined: 2024-03-11 20:26

Förstoppad

Hej, jag gjorde en stor buk för 5 dagar sen ingen diastas vad dem kunde se, de tog bort ganska mkt hud. Jag lider sen innan av ibs...blev gode förstoppad...så pass att inte ens en klyx, 4 micro och inolaxol och lactulos hjälpte..de krävdes mer...Jag tog i så hårt att jag typ svimma av...tillslut fick jag ytligare klyx av läkare på min hemstad och de släppte..han sa att jag fptt ett fekalom flr det var så hårt, förmodligen efter medicinen de två första dagarna efter op då man kan bli förstoppad av dem. .min fråga är jag höll på i ca 8a h för jag var så sjukt förstoppad...Kan jag ha skadat något i magen då när det är så nyligt opererat? Jag hade en kudde som jag krama om..men jag tog i rejält och är nu orolig att man kan förstöra nåt när man inte skulle ta i eller lyfta eller så. Mår för övrigt oförskämt bra. Omläggning först på fredag så har inte tagit bort gördeln. En annan fråga, finns de andra likvärdiga gördel som har ben och armar man kan köpa? Som är just för dessa op? Min gördel börjar bli knölig.
Mvh
Nyopad

Annons
2024, March 17 - 11:55
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 1 day 17 hours ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Hej!
Usch vad det Låter jobbigt! Det är svårare att kurera än förebygga förstoppning, men om man hamnat i det läget är ju klys och microlax en god hjälp. Om man väl drabbats av ett fekalom kan man nästan behöva kombinera med att massera ut det för att slippa krysta ihjäl sig och spräcka anus. Ev kan man känna genom slidan också (akta för att få in bakterier), för att fatta hur det "står till" i ändtarmen.

Ta en arm bakom ryggen och försök genom tryck på huden med fingertopparna nedanför svanskotan att pressa bajset åt rätt håll och så håll samtidigt en hand framifrån på mellangården som mothåll så att bajset måste hitta ut istället för att tänja ut andra vävnader - känn dig fram helt enkelt.
Det kan också underlätta att växla mellan hukande ställning med fötterna på en pall eller i vart fall på tå och - faktiskt - bakåtlutande (nästan med svank) svank för att krystandet ska hjälpa avföringen framåt. Man får beväpna sig med tålamod....

Gällande gördlar så finns det t ex Veronique och andra plastikplagg, testa att googla ska du se att du hittar något bra.  :)

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 66 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att POF behöver ha en aktuell mailadress till er för att ni ska kunna logga in när det är dags (ca kvartal 1 2024, är prel.planen)! Dubbelkolla gärna i er profil, så att ni verkligen får mail till den adress ni har registrerat.

2024, March 24 - 22:59
Manx
Manx's picture
Offline
Last seen: 2 months 5 days ago
Brons
Joined: 2024-01-15 23:21

Usch – jag lider verkligen med dig! De råd du redan fått är allihop bra, så försök med dem först om du råkar ut för samma problem igen. Om inget av det funkar finns det faktiskt en utväg när det gäller just fekalom/förstoppning som blir längst ned i tarmen, närmast anus, nämligen att stoppa in ett finger och gräva ut bajset... svinäckligt, jag vet, men det funkar iaf. Tänk på att ha kortklippta naglar (både för att undvika så mkt bajs som möjligt under nageln, och för att minimera risken att du river upp sår inuti tarmen) och att ta det väldigt försiktigt, så att du inte skadar tarmen.

Vad gäller din fråga om vilken skada du kan ha tagit av att krysta så våldsamt när du var helt nyopererad tänker jag att den största risken väl är att stygnen går upp. Om de inte gjorde det tror jag inte att du har nåt att oroa dig över – men förhoppningsvis har du redan fått svar betr det av din läkare :)