Annons
6 posts / 0 new
Last post
#1 2022, December 10 - 13:25
Chokladmuffin
Chokladmuffin's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Brons
Joined: 2022-12-10 12:51

Kvinna med för breda axlar

Hej. Jag är 29 år gammal och har haft väldigt dåligt självförtroende pga min utseende och kropp. Med åren har jag dock lärt mig leva med det mesta utan att gå under kniven. Men det är en del av mig som jag avskyr lika mycket som jag har gjort som ung: axlarna. Jag har väldigt breda axlar. Jag är dessutom kort, så axlarna får mig att se bred och tjock ut fastän jag är i gränsen till underviktig i BMI mått.

Jag har fått förslag att försöka få bredare höfter för att få en mer balanserad utseende. Det är något jag absolut inte vill, eftersom jag ser redan mycket tjock ut även om jag är nästan underviktig.

Jag ser väldigt manlig ut på grund av detta. En kort, tjock man, så det har ju tärt på självförtroendet. Jag har nått en stadie där jag känner att jag kan leva med att vara ful, bara jag kan se ut som en kvinna.

Har försökt att leta efter olika behandlingar trans kvinnor gör för att få mer feminina former och har hittat en operation man gör för att förkorta nyckelbenet (genom att fixa det igen som vid en klavikelfraktur, fast i detta fall är frakturen gjord av läkaren). De 2 läkare jag har hittat som erbjuder denna operation är båda i USA, och jag vill helst kunna operera här I Sverige eller Europa. Är det någon som känner till någon klinik som erbjuder denna behandling? Eller finns det andra behandlingar trans kvinnor går på för att på något sätt förkorta axlarna/nyckelbenet? Mår väldigt dåligt av axlarna - jag kan inte ha på mig kläder jag gillar för att jag ser ut som en gorilla eller tjock man. Vet inte vad jag ska göra, utom att kanske själv bryta nyckelbenet för att få en operation här, och det är väl för extremt.

(Kom inte med någon kommentar om att älska eller acceptera axlarna, är ni snälla. Om det vore möjligt skulle jag inte behövt skriva här)

Annons
2022, December 10 - 14:01
Sofiatia
Sofiatia's picture
Offline
Last seen: 4 hours 49 min ago
Silver
Joined: 2022-03-16 17:51

Jag har också breda axlar och har sneglat på den sortens operation. Dock avråder även transkvinnor varandra från att genomgå den operationen pga hur stora riskerna är med livslånga men efteråt. Det man kan göra, viket en del transkvinnor gör, är istället olika behandlingar för att tex bredda höfter med kroppseget fett. Det är extremt få transkvinnor som gör operationer för att minska axelbredd, så i normala fall så är det problemet adresserat genom att väga upp det istället. Som jag förstått så görs den operationen enbart på två ställen i hela världen, iaf sist jag läste om det.

42år, 182cm, 77kg
Bröstförstoring november -22, Sahlgrenska:
400cc hp cohesive 1 framför muskeln
Byte implantat maj -23, Sahlgrenska:
550cc hp cohesive 2 framför muskeln

2022, December 10 - 21:54
Chokladmuffin
Chokladmuffin's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Brons
Joined: 2022-12-10 12:51

Ja, tyvärr så kan jag inte göra höfterna bredare. Som sagt så ser jag redan tjock ut pga skelettstrukturen. Jag kommer att se ännu fetare ut om jag blir bredare.

2022, December 14 - 20:25
Sun123
Sun123's picture
Offline
Last seen: 3 months 1 week ago
Silver
Joined: 2018-11-14 14:31

Det kan vara fint med breda axlar.. om du gör bredare höfter så blir det mer balans och ser fint ut. Som tex. Kim kardashian hon är kort och har breda axlar och höfter som en hourglass figur. Finns många korta och ”breda” kvinnor som är fina. Kanske också fokusera på att få smalare midja? Då ser man inte lika bred ut

Annons
2022, December 15 - 22:17
Marina
Marina's picture
Offline
Last seen: 9 hours 8 min ago
Moderator
Joined: 2010-04-14 19:00

Jag har också rätt breda axlar och är kortare än medel, dessutom med bred bröstkorg, och jag avskyr verkligen en del bilder där jag ser ut som en neandertalare. ;) I mitt fall har jag dessutom ganska kort hals och jag får för mig att det skulle se bättre ut om jag hade mer luft mellan axel och öra, liksom. Det intrycket kan man ju skapa lite med rätt klädval, mörkt upptill i plagg som inte "bygger på", och kanske en väl vald frisyr, förmodligen med fördel lite kort, för att håret inte ska dölja den hals man har...  

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
50 år, 164 cm, 72 kg
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Missa inte att det är ett nytt POF på gång och att ni behöver ha en aktuell mailadress för att kunna logga in när det är dags (ca senhösten 2023, är prel.planen)!

2022, December 16 - 04:18
Me-myself-and-I
Me-myself-and-I's picture
Offline
Last seen: 11 months 3 weeks ago
Brons
Joined: 2022-12-16 01:32

Skulle kunna ha varit jag som skrev inlägget. Har också maskulint kraftiga axlar (breda med fyrkantig form) har alltid varit slank 18,5-19 i bmi. Är dock lång men axlarna är ändå oproportionerligt breda även i förhållande till längden och hade varit snygga på en man. känner mig ofta biffig och tränar aldrig armarna pga detta. Har också tittat på den typ av operation du beskriver men känns ganska läskigt... Sen är det väl också så att jag har så många komplex att axlarna inte blir första prio när de är så svårt att åtgärda.

Har svårt att tro att du ser tjock ut om du har så låg fett procent, biffig ja men tjock? om din midja är smal och så... nu vet jag ju inte hur du ser ut. Jag har övervägt att försöka bygga upp höfter med bbl även om de också är ganska läskig operation. Har försökt gå upp i vikt på sista tiden så det ska finnas något att ta av.. Gillar inte heller känslan att vara bred men kan inte tänka mig att jag skulle känna mig så mycket bredare med lite extra höfter. Det sägs ju i studier att just midja- höftkvoten är den viktigaste faktorn när det kommer till attraktivitet hos kvinnokroppen:)

Sedan är det ju mycket man kan göra med kläder och dylikt som du säkert redan testat.. Kanske använda klackar så du får mer längd och att det då blir mindre påfallande? Att ha kläder som inte sitter löst i midjan kan nog hjälpa mot att känna sig tjock. Kanske överväga att sy in någon tröja/jacka i midjan? vet själv att iallafall jag måste köpa minst en storlek större i plagg som är meningen ska sitta åt pga av axlarna och då blir man liksom ett tält.

Om du ändå känner att denna operationen är ända sättet för dig att känna dig bekväm så kanske du kan söka efter trans forum typ brittiska sidor för då förstår man ju vad dem säger, är ju ett större land och där kanske någon vet om någon bra europeisk kirurg som gör detta. Uppdatera gärna om du hittar något:) eller om du gör det i usa.