Annons

Silimed


Silimed implantat

 

Broschyr

Silimed är en av världens största tillverkare av bröstimplantat. Silimed har levererat implantat till kirurger runt om i världen sedan 1978, med egen tillverkning i Brasilien sedan 1980. 

 


Biodesign collection Silimed

BioDesign är varumärket för det produktprogram Silimed lanserade 2008, med sikte på att kunna erbjuda en form som passar varje kvinna. Därför finns BioDesign med olika baser, profiler och projektioner och dessutom med flera olika ytor. De mest vanliga är True Texture och Pure Polyurethane, där Pure Polyurethane är oöverträffat vad gäller låg frekvens av kapselkontrakturer.

 

 

 

True Texture Silimed

Silikonimplantat för de som föredrar en texturerad yta. Finns i fyra olika profiler: Maximum, Nuance, Natural och Enhance, var och en i fyra projektioner och många storlekar, vilket ger enorma valmöjligheter.

true texture silimed

 

 

Pure Polyesethane Silimed

Silikonimplantat med yta av polyuretanskum. Ett flertal studier under de senaste 20 åren har visat på att polyuretanytan minskar risken för kapselkontraktur till under 1 %. Finns i fem olika profiler: Advance, Maximim, Nuance, Natural och Enhance., var och en i fyra projektioner och många storlekar, vilket ger enorma valmöjligheter.

Biodesign Pure Polyesterthne

Hela sortimentet med alla modeller och storlekar finner du i vår katalog under Nedladdningar – Broschyrer längst ner på sidan.


Expanderproteser

Silimeds sortiment omfattar även expanderproteser i olika utformningar.

Expaderproteser Silimed

 

Hela sortimentet med alla modeller och storlekar finner du i vår katalog under Nedladdningar – Broschyrer längst ner på sidan.


 

FDA-godkänd tillverkning

 

Silimeds tillverkningsanläggning i Brasilien har inspekterats av FDA, och Sientra (tidigare Silimed US) fick 2012 godkänt av FDA att sälja implantaten i USA. Det gör Silimed till den första icke-amerikanska tillverkaren som fått sina silikongelfyllda implantat godkända att säljas i USA.

 

Silimeds sortiment omfattar även sizers, expandrar, implantat för kroppskonturering med mycket mera.

Kort historik om Silimed:

  • 1978 – Silimed börjar importera bröstimplantat av silikon till Brasilien. 
  • 1980 – Silimed börjar tillverka bröstimplantat av silikon i Brasilien. 
  • 1984 – Silimed börjar distribuera Même bröstimplantat av poluyuretan tillverkade av Natural Y (USA) i Latinamerika. 
  • 1989 – Silmed börjar tillverka bröstimplantat av polyuretan i Brasilien. 
  • 1995 – Silimed levererar alla slags implantatkomponenter till ett tyskt företag som, enligt EU direktivet, förpackar, steriliserar och säljer dem i Europa under såväl sitt eget som under Silimeds namn. 
  • 1999 – FDA godkänner Silimeds koksaltfyllda bröstimplantat enligt 510K och godtar kliniska studier (IDE) för dessa för bröstförstoring, rekonstruktion och revision. 
  • 2002 – FDA godtar kliniska studier (IDE) för Silimeds Silikongelimplantat för bröstförstoring, rekonstruktion och revision. 
  • 2008 – Silimed avslutar samarbetet med det tyska företaget och etablerar ett nytt, eget distributionsnätverk i Europa. 
  • 2008 – Silimed lanserar BioDesign, det mest kompletta och sofistikerade sortimentet av 
  • bröstimplantat på marknaden – ett resultat av 30 års erfarenhet och samarbete inom 
  • plastikkirurgi. 
  • 2012 – Silimeds sortiment av bröstimplantat av silikon får FDA:s godkännande att säljas i USA. Det gör Silimed till det enda icke nordamerikanska företaget som får tillstånd att sälja i USA, och det enda som kan erbjuda anatomiska implantat. 
  • 2012 – Silimed får ”Identification Seal of Compliance” som utdelas av INMETRO (Brazilian Institute of Metrology, Quality and Technology). Det utgör ett certifikat över kvalitet, överenstämmande och säkerhet hos Silmieds bröstimplantat. 
 
När du väljer implantat, kom ihåg att företagets historia är ett bevis för kvaliteten bakom 
varumärket. Gör ett medvetet val och ge dina patienter den säkraste produkten.  
 

 

För mer information, kontakta generalagenten för Silimeds Implantat:

human tech medicahuman tech medica 
Norra Sjöbogatan 56 
506 43 Borås 
Tel: 033-785 90 00 
Fax: 033-785 90 01 
 
Annons
Annons
Annons