Annons
4 posts / 0 new
Last post
#1 2011, January 12 - 17:19
anonym (not verified)
anonym's picture

Kapselkontraktur o om.op

På fredag ska jag tbx till kirurgen för att se hur kapselkontrakturen på båda mina bröst har utv. sig... Ska förhoppningsvis oxå då boka tid för ny op o då oxå implantatsbyte. Lutar just nu åt 550 hp...

Är ju såklart rädd för att samma läkningsprocess ska upprepas o undrar om nån här har egna erfarenheter av detta eller vet hur stor risken är för att åka på samma komplikation igen?

Har precis slutat röka o till skillnad mot förra gången ska jag banne mig hålla mig ifrån skiten nu! Hoppas ju på att det ska ge mig bättre utgångsläge för läkning denna gången. Försöker oxå att tänka på att äta sånt som e läkefrämjande så kroppen är i "toppform" inför nästa op. Finns det ngt annat man kan göra för att påverka läkningen?

Är så himla nervös denna gången för nu vet man ju att man tillhör den lilla procenten som har åkt dit på komplikationer.... :/

Annons
2011, January 12 - 19:06
Elle78 (not verified)
anonym's picture

Vad duktig du är som slutat röka! Det är verkligen berömvärt. Med tanke på hur stor betydelse det har vid annan typ av kirurgi så bör det ju ha det vid bröstop också. När man sätter in ortopediska proteser så vet jag att man på vissa sjukhus inte opererar patienter som fortfarande röker, just för att de får så mycket komplikationer. Nu utsätts ju inte ett bröstimplantat för samma typ av påfrestning som en ny höftkula men båda är främmande kroppar som ska accepteras och läkas in kroppen. I övrigt tror jag att du tänker rätt om att försöka vara i så god form som möjligt inför op. Ät ordentligt, träna lagom, sov tilräckligt och inget/måttligt med alkohol. Då vet du ju i alla fall att du gett dig själv de bästa förutsättningarna!

2011, January 12 - 20:47
Johanna
Johanna's picture
Offline
Last seen: 11 years 3 months ago
Silver
Joined: 2010-08-12 09:58

inca: ska du göra omop nästa år? alltså 2012? varför så lång tid fram? :S

Ålder: 24
Barn: 0
Längd: 174
Vikt: 69
Storlek nu: a/b

2011, January 12 - 21:57
inca (not verified)
anonym's picture

Johanna wrote:

inca: ska du göra omop nästa år? alltså 2012? varför så lång tid fram? :S

 

Haha, nej det ska jag inte... Skrev det där i slutet på förra året så det blir operation så snart som möjligt nu hoppas jag:)

Annons
Annons
Annons
Annons